به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مینا مهدوی، رییس حوزه علمیه واحد خواهران گیلان در همایش طلایهداران عفاف و حجاب که به مناسبت 21 تیرماه، سالروز ملی عفاف و حجاب، امروز در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش برگزار شد، به تبیین نقش حجاب برای زنان در جامعه پرداخت و گفت: موضوع زن و برخورد جوامع با او، مسألهای است که در همه زمانها و همه جوامع مطرح بوده است.
وی با بیان اینکه دیدگاه اسلام با دیدگاه غرب درباره زن تفاوتهای اساسی دارد، افزود: نگاه غرب به زن، تنزّل دادن شخصیت انسانی و روحانی او در حد لذّتهای مادی و سوء استفادههای مختلف در جهت منافع اقتصادی، سیاسی و عقیدتی است امّا اسلام، به زن نگاهی معنوی و انسانی دارد.
مهدوی ادامه داد: حجاب مورد تاکید دین اسلام، دستوری عملی است که در راستای مصونیت زن از هرگونه استثمار و سودجویی صادر شده است؛ البته حجاب در اسلام، به هر دو جنس زن و مرد توصیه شده و نقش مردان، حتی در حفظ حجاب بانوان نیز مؤثر است.
وی با بیان اینکه اسلام در آغاز، با زنده به گور کردن دختران به مبارزه پرداخت و تا امروز نیز با نگاهی دیگر به این مبارزه ادامه داده است، تصریح کرد: این در حالی است که امروز غرب در پوششی مدرن به زنده به گور کردن شخصیّت انسانی و الهی زن پرداخته و وظایف و قابلیّتهای او را تا حد سوء استفادههای ابزاری تنزّل داده است.
رییس حوزه علمیه واحد خواهران گیلان اظهار کرد: مبارزه ما با تهاجمات فرهنگی و ویرانگریهای اخلاقی غرب، به مانند ساختن در برابر تخریب است و بی شک، تخریب و ویرانگری سریعتر و کمهزینهتر از ساختن و آبادکردن است و ما در راه فرهنگسازی و مبارزه با این هجمهها، راه سخت و زمانبری در پیش داریم.
وی وظیفه اصلی متولّیان فرهنگ و تربیت جوانان را نهادینه کردن مسائل تربیت اسلامی در روح و زندگی آنان دانست و گفت: تربیت باید مطبوعی یعنی بر اساس طبع جوانان، مرحله به مرحله، با حوصله و با برنامهریزی هدفمند انجام شود نه به شکل مسموعی و شتابزده.
مهدوی تصریح کرد: در مسیر تربیت باید سه مرحله استغنای روحی، استعلای آرمانی و استقامت در امور اجرایی را تقویت کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه یکی از راههای ایجاد استغنای روانی در جوانان را طرح سؤال و ایجاد تلاش ذهنی درباره مشکلات پیش روی آنان دانست و افزود: با بررسی سیر تبلیغی فرقههای ضاله و جریانات فکری انحرافی، درمییابیم که آنان به خوبی از این روش بهره گرفتهاند برای مثال، فمنیسم، با ایجاد سؤالاتی شبههآفرین درباره حقوق زن و تبعیض جنسیّتی سعی میکند ذهن زنان را به سوی اهداف تعریف شده خود بکشاند و از این طریق، این اهداف را با روش فعالسازی ذهنی به او القا کند و ما مربیان و معلمان، باید با تبیین اهداف دشمن، در هدایت و رفع ابهام ذهنی مخاطبان این فرقهها تلاش کنیم.
وی تاکید کرد: ما باید بدانیم که یکی از راههای ایجاد استغنای روحی، بخشیدن انرژی مثبت و روحیه نشاط در افراد است و جوان باید با باور ارزش انسانی و واقعی خود، تمام انرژی و بنیه روحی خود را در حفظ این ارزش به کار گیرد.
مهدوی، با تأکید بر ایجاد استقامت روانی در افراد جامعه، خصوصاً جوانان گفت: باید با اصلاح زیرساختهای تربیتی، به ایجاد استقامت روانی بپردازیم، ایجاد استقامت روانی به معنی مقاومت در مقابل وسوسههای شیطانی دشمن است که میتواند سدی محکم در شخصیت افراد جامعه در مقابل تیرهای مسموم تبلیغی و حملات فرهنگی دشمن ایجاد کند.
پایان پیام/
نظر شما