به گزارش خبرگزاری شبستان « محمد مرسی » رئیس جمهور برکنار شده مصر در حالی از پشت میله های زندان شاهد معرفی کابینه جدید بود که حامیانش یکی پس از دیگری به خانه های خود باز می گردند و از او تنها خاطره ای دور در اذهان عمومی باقی می ماند. گروه های سیاسی وابسته به اخوان در کابینه جدید مصر جای ندارند و گویی دولت را تحریم کرده اند در همین حال برادر بزرگتر اخوان در ترکیه « عبد الله گل » طی نامه ای از قاهره نشنین ها خواسته است تا « مرسی » را آزاد کنند و اخباری از پناهندگی سیاسی مرسی به یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس یا ترکیه به گوش می رسد. این در حالی است که طرفداران دولت جدید در مصر روز سه شنبه از کابینه جدید استقبال کردند.
در کابینه جدید که روز سه شنبه سوگند یاد کرد ، زنان و مسیحیان نیز حضور دارند اما هیچیک از اسلامگرایان دیده نمی شوند. دولت جدید با حمایت ارتش فورا یک نظم جدید سیاسی برقرار کرده و در مقایسه با دولت مرسی و طرفدارانش چهره ای لیبرال تر از خود به نمایش گذاشته است. در دو سال گذشته و از زمان سقوط حسنی مبارک ، مصر به دو جبهه - طرفداران مرسی و اخوان المسلمین از یکسو و لیبرال ها ، سکولارها ، مسیحیان و مسلمانان میانه رو از سوی دیگر - تقسیم شده است. خطوط شکاف هنوز به قوت خود باقیست به جز این که جبهه اسلامگرایان دیگر در مسند قدرت نیست.
محمد ترک یکی از مخالفان مرسی می گوید:« همه وزیران کابینه حازم الببلاوی نخست وزیر موقت افراد معروفی هستند واکثرشان در انقلاب شرکت داشته اند.»
مصطفی باستاویسی یکی دیگر از مخالفان مرسی می گوید:« من احساس می کنم که اولین بار است وزیران براساس یک روش علمی انتخاب می شوند. وزیران جدید دقیقا می دانند که با چه چالشهایی مواجه اند.»
در کابینه جدید مصر ، اعضای هیچکدام از احزاب اسلامگرا حضور ندارند و این نشانه ادامه اختلافات و تنش ها بعد از برکناری مرسی است.
سخنگوی رئیس جمهور موقت قبلا گفته بود که منصبهایی به اخوان المسلمین پیشنهاد می شود اما این گروه فورا مخالفت کرد و گفت در فرآیند سیاسی زیر نظر نظامیان شرکت نمی کند و تا زمان ابقای محمد مرسی به اعتراضات خود ادامه می دهد.
محمد البلتاجی عضو ارشد جماعت اخوان المسلمین می گوید:« ما معتقدیم که کودتای نظامی مشروعیت ندارد و در نتیجه، همه تصمیماتی نیز که بر اساس آن گرفته می شود ، غیرقانونی است. بنابراین ، رئیس جمهور موقت ، کابینه اش و بیانیه هایش همه غیرقانونی اند.»
یکی از هواداران مرسی می گوید:« ما هیچکدام از این تصمیمات را که السیسی (فرمانده ارتش مصر) می گیرد ، قبول نداریم. این یک کودتای نظامی است و هر تصمیمی درآن باطل و مردود است.»
ارتش مصر در پشت صحنه اعمال نفوذ می کند و ژنرال السیسی نیز که مرسی را سوم ژوئیه برکنار کرد ، در کابینه جدید ارتقاء گرفته است. او به عنوان معاون اول نخست وزیر منصوب شد ضمن این که پست خود را به عنوان وزیر دفاع نیز حفظ خواهد کرد.
« محمد مرسی » اولین رئیس جمهور اخوانی مصر با اعتراضات مردمی و دستور ارتش از قدرت کنار گذاشته شد تا انتقلاب مصر وارد مرحله نوینی از حیات خود شود.
کد خبر 273787
نظر شما