رسالت هنر جز سعادت انسان نیست

خبرگزاری شبستان: کارشناس نشست تخصصی مصححان کلام وحی با اشاره به لزوم بهره مندی از مسائل هنری در تصحیح قرآن کریم، گفت: هدف هنر سعادت انسان بوده که می تواند کار تصحیح قرآن را تعالی بخشد.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی مصححان کلام وحی به همت بخش دارالکتابه بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن، امروز ( 30 تیر ) از ساعت 18 تا 20 برگزار شد.


در این نشست، مهدی بابایی، مدیر اجرایی مرکز طبع و نشر قرآن کریم با اشاره به فعالیت های بخش دارالکتابه عنوان کرد: پس از آغاز به کار مرکز طبع و نشر قرآن طی دو سال گذشته مرکز دارالکتابه به همت این بخش راه اندازی شد که موجب شکوفایی فعالیت های چشمگیر خوشنویسان و شناسایی استعدادهای کاتبان وحی در سراسر کشور شد.
همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه مصححان کلام وحی از دیگر فعالیت های مرکز طبع و نشر قرآن کریم است.


وی افزود: مصححان قرآن کریم باید ضمن توجه به اعراب گذاری به ویرایش هنری قرآن کریم نیز توجه داشته باشند از اینرو امروز کارگاه آموزشی ویژه مصححان کلام وحی با توجه به اهمیت به کارگیری ویرایش های هنری در تصحیح قرآن برگزار می شود.


بنابراین گزارش، مهناز قربان پور، کارشناس هنری و صفحه آرایی قرآن کریم در این نشست عنوان کرد: انسان با هنر از دیرباز تا کنون ارتباط نزدیک و جداناشدنی دارد و همچنین رسالت هنر و در مقام بالاتر هنر دینی سعادت انسان و تعالی بخشیدن به مسیر تکاملی است که بشریت باید آنرا طی کند.


قربان پور تصریح کرد: هنرمند با روش های مختلف به تفصیل ارزش های تکاملی هنر می پردازد و با توجه به جایگاه این موضوع مصححان علاوه بر توجه به اعراب گذاری قرآن باید در نکات ویرایش های هنری نیز دخل و تصرف داشته باشند.


وی با اشاره به رعایت برخی نکات ویرایش هنری و صفحه آرایی قرآن کریم، عنوان کرد: هنگام ویرایش صفحات قرآن باید به نکات هنری توجه ویژه ای شود و اولین قدم نگاه کردن به صفحه ای است که می خواهید آنرا ویرایش کنید و در ذهن خود چینش کلی کلمات را در نظر بگیرید.

 

کارشناس هنری و صفحه آرایی قرآن کریم ادامه داد: کلمات باید به اندازه ای روی صفحه پخش شوند که خلوت و جلوت اضافی وجود نداشته باشد و این نظم در هر سطح باید رعایت شود.


قربان پور تصریح کرد: این قاعده باید درمیان کلمات قرآن نیز تقسیم شود تا ارتباط معنوی بین کلمات و هر سطر لحاظ شود.


وی خاطرنشان کرد: هرگز نباید ابتدا و انتهای سطری از حروف کشیده استفاده نمود البته خط نسخ هرچه منسجم تر کتابت شود به زیبایی نزدیک تر است و برخی قاعده ها همچون جایگاه "با" و "نقطه نون" اجتناب ناپذیر هستند لذا نمی توان در آن دخل و تصرف کرد.


قربان پور با اشاره به ویژگی های هنری کتابت قرآن در آثار قدیمی، تصریح کرد: به کارگیری کلمات همراه با شیب ملایم و اریب حرکتی در آثار قدما بسیار مورد توجه است و ضمن توجه به اعراب گذاری به اهمیت فضاهای هنری توجهی ویژه شده است.


البته به نظر می رسد در آثار قدما اعراب گذاری بر مبنای زیبایی گذاشته می شدند اما در شرایط کنونی و لزوم ساده نویسی قرآن برای تلاوت آسانتر باید براساس قاعده و روش این اعراب گذاری ها صورت پذیرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 275138

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha