به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، کارشناس مذهبی در حاشیه هشتمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد با بیان اینکه در قرآن همه مسائل در حوزه های مختلف سبک زندگی، مهارت های زندگی، مسائل روانشناختی و جامعه شناختی وجود دارد، اظهار داشت: همه مسائل در حوزه علوم انسانی در قرآن کریم موجود است.
وی با بیان اینکه مردم فقط به قصد ثواب قرآن را تلاوت می کنند و از این کتاب الهی الهام نمی گیرند و این مسئله در حالی است که ائمه(ع) از آین کتاب مقدس الهام میگرفتند، گفت: متاسفانه مردم به تدبر در آیات قرآن کریم توجه نمی کنند.
حجت الاسلام واعظ موسوی در تشریح چگونگی انتقال مفاهیم تربیتی قرآن به مردم بویژه جوانان گفت: تا سراغ تفسیر نرویم نمیتوانیم از قرآن استفاده کنیم هرچند روخوانی به قصد ثواب ما را با قرآن مانوس می کنداما کافی نیست.
وی با تاکید براینکه مردم باید به خواندن تفسیر آیات قرآن عادت کنند، افزود: مردم حداقل روزی یک صفحه تفسیر بخوانند که بیشتر از پنج دقیقه طول نمیکشد اما در سال 365 صفحه تفسیر میشود که نقش مهمی در آشنایی با قرآن دارد.
حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان اینکه مثالهای دقیقی روانشناسی و روانشناختی در قرآن وجود دارد، درحالی که 1400 سال پیش اصلا این علوم نبوده است، در بیان مثالی دیگر از آموزه های قرآنی که ائمه(ع) استخراج کرده اند، تصریح کرد: کنیزی به امام حسین(ع) شاخه گلی داد و حضرت هم در عوض آن کنیز را آزاد کرد، عدهای گفتند که این پاداش بسیار زیاد است، اما امام حسین(ع) پاسخ داد که من بر اساس آیه « و اذا حیتم بالتحیه فحیوا بالحسن» این کار را کردم.
این کارشناس تربیتی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان محتوای قرآن را برای جوانان و مردم جا انداخت، تاکید کرد: آدم شیفته چیزی میشود که به آن احساس نیاز کند، وقتی همین محتوای قرآن به قدر فهم استخراج شود و از مدرسه به کودکان آموزش داده شود، قرآن در زندگی آمده است.
وی گفت:حوزه های علمیه باید آموزه های قرآن را براساس نیاز مخاطب دسته بندی کند، اما متاسفانه خود حوزه ها هم طلبه ها را با قرآن آشنا نمیکند و قرآن یک کتاب حاشیه ای در حوزه است.
حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان اینکه طلبه 15 سال فقه و اصول میخواند اما هنوز با قرآن آشنا نیست، تصریح کرد: این درحالی است که هر نکته مصرفی غربی را عده ای بسته بندی میکنند و در کتاب های کوچکی به مردم میفروشند.
وی با اشاره به اینکه یک واعظ وقتی به منبر می رود با جمله «قال الله تبارک وتعالی» شروع می کند، با این شیوه نمی توان با جوان گریزپا ارتباط برقرار کرد، گفت: در عوض این شیوه، اگر یک نفر به مدرسه ای برود و بگوید شما اگر به دوستتان بگویید دوستش دارید اطمینانش بالا میرود و بالاترین آرامش اطمینان است و بعد بگوید که قرآن این نکته را میگوید، جوان با قرآن ارتباط بیشتری میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما