موزه دفاع مقدس کرمان پذیرای میهمانان نوروزی است

مدیر موزه دفاع مقدس با تشریح بخش های مختلف این موزه، اعلام کرد: موزه دفاع مقدس کرمان پذیرای میهمانان نوروزی است.

مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه و بسیج کرمان و مدیر موزه دفاع مقدس، به خبرنگار شبستان گفت: موزه دفاع مقدس کرمان یادآور دوران 8 سال ایثار، رشادت و مقاومت و جانفشانی های رزمندگان اسلام در دفاع مقدس است.

 

حسین قوام آبادی، با اشاره به اینکه طرح ساخت موزه همزمان با اولین کنگره سرداران شهید استان کرمان و سیستان و بلوچستان در سال 76 ارائه و از همان سال عملیات ساخت آن آغاز شد، گفت: به همت و تلاش های سرلشکر حاج قاسم سلیمانی این موزه در سال 77 به بهره برداری رسید.

 

قوام آبادی کل مساحت موزه را چهار هکتار ذکر و خاطر نشان کرد: ساختمان این موزه در تصاویر به مساحت دو هزار و 550 متر مربع بنا شده است.

 

وی با بیان اینکه این موزه یادآور خاطرات ارزشمند رزمندگان دوران دفاع مقدس برای رزمندگان است، تصریح کرد: هدف اصلی از ساخت موزه آشنایی نسل جدید و جوان ما با دلاورمردی ها، پایداری ها و رشادت های رزمندگان و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهداست.

 

مدیر موزه دفاع مقدس کرمان، با بیان اینکه در ورودی موزه آرامگاه هشت تن از شهدای گمنام قرار دارد، گفت: این قسمت از موزه همیشه مکانی بسیار معنوی و روحبخش برای زائران و بازدیدکنندگان از موزه است.

 

وی با اعلام اینکه بازدیدکنندگان پس از حرم شهدای گمنام، در فضای زیبای پارک شهدا حضور می یابند، خاطر نشان کرد: در این پارک تصاویر سرداران شهید استان بر روی لاله هایی سنگی قرار گرفته که قسمتی از وصیت نامه این شهیدان بر روی گلبرگ لاله ها حک شده است.

 

قوام آبادی، با اشاره به نماد گنبد موزه که به شکل گل لاله در حال شکفتن است، فزود: چهار گلبرگ در چهار گنبد به شکل بادگیرهای قدیم کرمان، زیبایی آن را دو چندان کرده است.

 

وی تصریح کرد: خود گنبد دارای هشت پله می باشد که یادآور 8 سال دفاع مقدس است.

 

مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه و بسیج کرمان با اشاره به اینکه ساختمان موزه در سه طبقه احداث شده است، گفت: در مجموع، موزه دارای هشت تالار که نماد 8 سال دفاع مقدس است را در خود جای داده و هر کدام از این تالارها مطالب زیادی از جنگ تحمیلی را در خود نهفته است.

 

وی اولین تالار را تالارعبرت عنوان کرد و بیان داشت: در این تالار بحث عبرت گرفتن از سلاطین گذشته و سرنوشت آنان به نمایش گذاشته شده است.

 

قوام آبادی تالار بصیرت را بسیار مهم تلقی کرد و گفت: تالار بصیرت یادآور خیانت ها و جنایت های منافقین در اوایل پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است.

 

وی با بیان اینکه در تالار نور مواردی از خیانت های بنی صدر در اوائل جنگ تحمیلی در معرض دید گذاشته شده است، اذعان داشت: چهارمین تالار به نام شقایق از ددمنشی های دشمن بعثی نسبت به اسرا و مردم و رزمندگان ایران اسلامی و حتی مردم کشور خود سخن می گوید.

 

مدیر موزه دفاع مقدس با اشاره به اینکه در تالار پنجم گوشه ای از ایثار و از خود گذشتگی مردم برای کمک به جبهه های حق علیه باطل را به نمایش می گذارد، گفت: نام این تالار تالار ایثار است.

 

وی تالاری را که بیانگر حوادث اواخر جنگ تحمیلی است را تالار پیروزی عنوان کرد و افزود: در این تالار نامه هایی که بین سران کشور ایران و عراق مکاتبه شده است را خواهیم دید.

 

قوام آبادی، با اشاره به اینکه هفت تالار در طبقه همکف جانمایی شده اند، خاطر نشان کرد: تالار هفتم که به نام متبرک شهدا نامگذاری شده حاوی تصاویری از شهدا به همراه وسائل آنهاست.

 

وی تاکید کرد: وسائل شهدا اهدایی از طرف خانواده معظم شهداست که در ویترین هایی در معرض دید عموم است.

 

قوام آبادی با بیان اینکه ماکت پویای عملیات والفجر 8 شامل نور، صدا، حرکت و فیلم چهار روز اول عملیات در تالار هشتم موجود است، خاطر نشان کرد: این ماکت به وسعت 240 متر مربع در طبقه زیرین موزه طراحی و ساخته شده است.

 

وی محوطه بیرون موزه را در سه قسمت عنوان کرد و گفت: در قسمت اول به نام بلوار کوثر سلاح های سنگین، نیمه سنگین و سبک که اغلب آنها غنیمتی هستند به نمایش گذاشته شده است.

 

مدیر موزه دفاع مقدس کرمان، با اشاره به اینکه ماکتی کوچکی از عملیات کربلای 5 با ساخت سنگرها و خاکریزهای دوران دفاع مقدس در قسمت دوم محوطه واقع شده است، بیان داشت: هر سنگری دارای صوت مخصوص به خود است که حال و هوای شب های عملیات را برای بازدیدکنندگان تداعی می کند.

 

وی افزود: هفتاد درصد از این صوت واقعی است که هنگام عبور از پل روی آب گرفتگی جلوی خاکریز بسیار لذت بخش و معنوی است.

 

قوام آبادی با بیان اینکه در قسمت سوم موزه سنگ مزارهای نمادین هشت هزار شهید استان های کرمان و سیستان و بلوچستان تعبیه شده گفت: دیدین میادین مین دشمن و خاکریز و سنگرهای آنان و بررسی تفاوت روحیه رزمندگان ما با نفرات دشمن بسیار جذاب است.

 

گفتنی است، موزه دفاع مقدس استان کرمان در بلوار شهید عباسپور شهر کرمان واقع شده و در ایام تعطیلات نوزور به غیر از روزهای اول و سیزدهم همه روزه صبح ها از ساعت 7 و 30 دقیقه تا12و عصرها از 16 تا 19 آماده استقبال از علاقه مندان به ویژه مسافران نوروزی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 27843

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha