به گزارش خبرگزاری شبستان، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: با توجه به شرایط اقتصادی و بین المللی باید دولت یازدهم به سرعت شکل بگیرد.
وی با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی کشور گفت: از 142 هزار میلیارد تومان بودجه کشور در سال 91 حدود 94 و نیم هزار میلیارد تومان آن محقق شد و در سال 92 بودجه تصویب شده در مجلس قابل تحقق نیست. حجم گسترده ای از بدهکاری ها و دیون دولت به بخش های مختلف وجود دارد که حدود 200 هزار میلیارد تومان است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از 500 هزار میلیارد تومان نیز نقدینگی در کشور وجود دارد و تحریم ها نیز موجب بروز مشکلاتی در بخش اقتصادی کشور شده است. اکنون باید نیروهای متخصص و مجرب کار را در دست بگیرند و فرصت آزمون و خطا وجود ندارد.
وی با قدردانی ازعملکرد رسانه ملی در پخش جلسات مجلس شورای اسلامی برای بررسی کابینه یازدهم این جلسات را نشان دهنده دموکراسی و مردمسالاری دینی خواند. داشتن صلاحیت های عمومی، کارآمدی و کارآمدی براساس شرایط روز شاخص های اصلی یک وزیر موفق است. کارآمدی به معنای حضور گذشته وزیر پیشنهادی در آن وزارتخانه نیست بلکه به توان مدیریتی وی مربوط است.
وی گفت: در شرایط کنونی نباید کار به دست کسانی سپرده شود که تجربه ای ندارند البته در گذشته شرایط به گونه ای بود که می شد از نیروهای جدید در عرصه مدیریتی استفاده کرد.
نماینده مردم شاهرود برنامه هایی را که وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم در بخش اقتصادی به مجلس ارائه کرده اند کلی دانست و افزود: نخستین بخشی که دولت یازدهم باید آن را اصلاح کند بودجه سال 92 است و در بخش یارانه ها نیز باید برنامه ریزی جدی شود.
وی درباره بحث هایی که در مجلس در مورد ارتباط برخی وزرای پیشنهادی دولت یازدهم با فتنه 88 مطرح شد گفت: در بحث اصل فتنه اختلاف نظری وجود ندارد و هر کس از مرز قانون تخطی و تقلب را مطرح کرد در صف فتنه گران است. کسانی که در صف فتنه بودند شرایط و صلاحیت عمومی را برای مسئولیت در نظام اسلامی ندارند.
محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه با بیان اینکه بیشتر وزاری پیشنهادی دولت یازدهم رای می آورند و فضای مجلس اینگونه است در عین حال گفت: قانون اساسی چارچوب مشخصی را تعیین کرده است و نمایندگان اختیار دارند به وزیر پیشنهادی اعتماد کنند یا نکنند. سلایق متفاوتی در مجلس وجود دارد اما کابینه پیشنهادی با شعارهای آقای روحانی همخوانی دارد.
دهقان گفت: باید کار دکتر روحانی را تکمیل کنیم یعنی جایی که وی خوب عمل کرده تایید و جایی که نقصی وجود دارد آن را برطرف کنیم. در بیانیه فراکیسیون اصولگرایان مجلس درباره وزرای پیشنهادی آمده بود کسانی که معرفی می شوند باید وفاداری خود را به نظام اسلامی در گذشته نشان داده باشند.
دهقان گفت: وزیری که برای وزارتخانه معرفی شده است باید تخصص و تجربه داشته باشد اما نباید کسی در وزارتخانه ای قرار بگیرد که نه تخصص و نه تجربه اداره آن را دارد. متاسفانه برخی مواقع ملاحظات و مصحلت جویی ها، داشتن صلاحیت های عمومی را که همان اعتقاد به نظام اسلامی است زیر سوال می برد.
عضو هیات رئیسه مجلس گفت: در مجلس دیدگاه موافقی درباره وزیر پیشنهادی اقتصاد و گروه اقتصادی رئیس جمهور وجود دارد.
دهقان با بیان اینکه بنای مجلس بر این نیست از کسی ایراد بگیرد در عین حال افزود: مجلس نمی تواند به کسی که دلایل مشخصی درباره آن وجود دارد که مسئولیتش به کشور ضرر می زند یا وفادار به نظام اسلامی نبوده یا کارآمد نیست اعتماد کند.
وی گفت: تجربه باید کنار نشاط باشد و این ایده آل ماست. تعبیر فتنه 88 وضع کنونی مصر است یعنی در سال 88 جریانی می خواست نظام اسلامی را دچار اخلال کند که با تدبیر رهبر معظم انقلاب و هوشیاری ملت این فتنه خنثی شد.
دهقان گفت: برخی افراد درپی ساده سازی فتنه هستند و می خواهند اصل مسئله فراموش شود اما کسانی که در فتنه 88 وفادار به نظام اسلامی نبودند و نقش منفی داشتند باید پاسخ دهند.
عضو هیات رئیسه مجلس افزود: نمایندگان مجلس درباره برخی وزرای پیشنهادی با توجه به نقش آنها در آن دوران سوال دارند.
پایان پیام/
نظر شما