نذر ختم قرآن فرهنگیان برای من/پاسخ به شبهات فتنه 88

خبرگزاری شبستان: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دقایقی پیش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به دفاع از برنامه‌ها و صلاحیت خود برای وزارت آموزش و پرورش دولت یازدهم پرداخت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدعلی نجفی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دولت یازدهم دقایقی پیش در دفاع از برنامه و صلاحیت خود برای نظارت گفت: واقعیت این است که قلمرو و فعالیت آموزش و پرورش بزرگ‌ترین و مؤثرترین فعالیت‌ خدمات دولت است.

وی با بیان اینکه از این مهم‌تر آموزش و پرورش رسالت پرورش انسان‌های کارآمد برای دفاع از ارزش‌های انقلاب را دارند، افزود: این فعالیت چون با روح و جسم حساس کودکان و نوجوانان سروکار دارد بسیار ظریف و پیچیده است و باید فارغ از شتاب‌زدگی به اتخاذ تصمیم در این زمینه پرداخت.

نجفی با اظهار اینکه یکی از ضعف‌های گذشته آموزش و پرورش مسئله فقدان یک برنامه راهبردی در مورد این وزارتخانه بوده است، عنوان کرد: به همین دلیل تصمیمات ضد و نقیض در زمینه آموزش و پرورش گرفته شده است، امروز یکی از فرصت‌های آموزش و پرورش این است که اسناد بالادستی قابل احترام و ارزش از نظر علمی، فنی و دینی در اختیار آن است.

وی آیین‌نامه تحول آموزش و پرورش، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاست‌های کلی آموزش و پرورش که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و در سال 92 ابلاغ شده است را اسناد بالادستی مادر برای این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: سند چشم‌انداز، نقشه جامع علمی کشور و برنامه پنج‌ساله هم جزء اسناد بالادستی هستند اما با اتکا به اسناد مذکور که مادر حساب می‌شوند برای 20 سال آینده می‌توان در وزارت آموزش و پرورش دستور کار داشت.

نجفی تأکید کرد: برای اجرای این سندها نیز باید نیروهای کاربلد و کارشناس انتخاب کنیم و مهم‌ترین بخش برنامه‌های من هم همین اسناد و انتخاب نیروهای اجرایی آن است.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت یازدهم به اظهارات مخالفان خود در روز گذشته اشاره کرد و گفت: آقای زاکانی در مخالفت خود گفته‌اند که من قصد تغییر در سند سیاست‌های کلی آموزش و پرورش ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را دارم که این درست نیست. من بحث‌ام این است که جمعی از نخبگان برای بررسی سند را جمع‌آوری کنیم تا ابتدا آنچه در دو سال اخیر برای این سند صورت گرفته را بررسی و در صورت لازم اصلاح کنند و بعد برای اجرای سند نیز نقشه راه تهیه کنند و سوم به بررسی محتوایی سند بپردازند زیرا در خود آن نیز آمده که هر پنج سال یک بار این بررسی محتوایی باید صورت بگیرد.

نجفی افزود: علاوه بر این موارد من 59 برنامه پیش‌بینی کرده‌ام که غیر از دو مورد 57 برنامه مستند به سند تحول آموزش و پرورش است، همه اجزای اصلی صنعت در این برنامه پیش‌بینی شده است، پس چگونه من می‌توانم مخالف سند تحول آموزش و پرورش باشم؟

نجفی ادامه داد: بحث دیگر تربیت است که مخالفان آن را بیان کردند و گفتند بنده به تربیت دینی اعتقاد نداشتم که در این باب باید بگویم تربیت از دیدگاه من بخصوص تربیت‌ دینی جایگاه ویژه‌ای دارد، من معتقدم آموزش ابزار و هدف تربیت است، پس اگر تربیت نادیده گرفته شود اصل آموزش و پرورش محمل است و نسبت تربیت با آموزش و پرورش نسبت شیرینی است به قند که قابل تصور نیست.

وی با بیان اینکه در زمان وزارت من در آموزش و پرورش صحبت از تلفیق فعالیت‌های پرورشی بود، تصریح کرد: آن موقع صحبت از این بود که معلم و مدیر هم در کنار مربی پرورشی به تربیت دانش‌آموزان بپردازد.

وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: برخی از مخالفان گفتند من زمینه را به گونه‌ای ایجاد کردم که معاونت پرورشی منحل شود، این صحبت اصلا منصفانه نبود زیرا شش سال بعد از وزارت من معاونت پرورشی منحل شد یعنی دو سال بعد از وزارت من و چهار سال بعد از وزارت آقای مظفر که وزیر بعد از من بود این انحلال صورت گرفت و چه ربطی به من دارد؟!

نجفی همچنین در خصوص نگاه‌اش به پژوهش و تربیت عنوان کرد: مباحث نظری سند تحول همان حرف‌هایی است که من سال 76 در مورد پرورش زدم، خیلی از دوستان که اینجا هستند در زمان من معاون آموزش و پرورش بودند که می‌توانند شهادت دهند که قوی‌ترین معاونت‌ها در آن زمان معاونت پرورشی است.

وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای آموزش و پرورش با اظهار اینکه من معتقدم تعلیم و تربیت در نظام دینی باید دین‌محور باشد، خاطرنشان کرد: روح و جان همه اجزای آموزش و پرورش باید دین باشد و تعلیم دینی، من معتقدم انتخاب دانش‌آموز و تقویت حس دینی در آن اصل است. من برای کشوری که حکومت‌اش دین است فعالیت کردم، چطور به آن اعتقاد ندارم؟

نجفی در واکنش به اظهارات روز گذشته مخالفان مبنی بر اینکه وی به حکومت دینی اعتقاد ندارد، تصریح کرد: من کسی هستم که 35 سال است در کشوری با حکومت دینی فعالیت می‌کنم، من تحصیلات‌ام را به دلیل اینکه در ایران حکومت دینی تشکیل شد در آمریکا نیمه‌تمام رها کردم و به ایران آمدم، حال به من می‌گویند به نظام دینی اعتقاد نداری و مستندات‌اش هم این است که در فلان جلسه من گفته‌ام برای این رییس‌جمهور نمی‌شوم که رییس‌جمهور باید به نظام دینی اعتقاد داشته باشد، آیا این انصاف است؟ شما پیش وجدان‌ خودتان آرام هستید؟

نجفی به سخنان دیروز مخالفان مبنی بر اینکه معاونان وزارت آموزش و پرورش در زمان وی تحصیل‌کرده غرب بودند، اشاره کرد و یادآور شد: در زمان وزارت من سه تن از روحانیون برجسته حجت‌الاسلام قرائتی، اژه‌ای و محمدی معاونان من بودند و حال به من اینچنین می‌گویند.

در تمام زمان دفاع نجفی از خود در برابر ایرادات مخالفان تمام مجلس در سکوت فرو رفته بود و تمام نمایندگان بر سر جای خود نشسته و با دقت به صحبت‌های وی گوش می‌دادند.

نجفی ادامه داد: 80 درصد فرهنگیان به تأیید نمایندگان از بازگشت من به وزارت آموزش و پرورش دفاع کرده و به آن امیدوارند یعنی من 9 سال کار ضدارزشی در این وزارت کرده‌ام و فرهنگیان نفهمیده‌اند؟ این تهمت بزرگی به فرهنگیان است که از سوی برخی از دوستان بیان می‌شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دولت یازدهم به شأن فرهنگیان اشاره کرد و افزود: این انسان‌هایی که همواره در حق‌شان ظلم می‌شود آیا باید به آنها تهمت زد، به من می‌گویند شما اقتصاد آموزش و پرورش را بلدید و چون حقوق فرهنگیان را افزایش داده‌اید آنها موافق حضور شما هستند، اینها چه صحبت‌های باطلی است که می‌کنید؟

نجفی یادآور شد: در زمان من در وزارت آموزش و پرورش دارالقرآن‌های دانش‌آموزی، فرهنگ نماز و چند مورد دیگر شکل گرفت، دستگاه آموزش و پرورش قرآنی‌ترین دستگاه آن زمان بود.

وی در دفاع از خود اظهار تأسف کرد و افزود: اینکه نخواستم رییس‌جمهور شوم چون بدم می‌آمد در بین مردم از خودم دفاع کنم و الان هم متأسفم که از خودم دفاع می‌کنم اما برای مسایل قرآنی زنگ بزنید از آقای قرائتی در مورد فرهنگ قرآنی در زمان بنده بپرسید، من نمی‌دانم ایشان چه جوابی به شما می‌دهند ولی پی‌گیری کنید و بعد سخن بگویید. دکتر حدادعادل که در زمان بنده معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش بودند می‌دانند و می‌توانند جواب دهند که در آن زمان ما اکثرا کار پژوهشی و دینی انجام می‌دادیم و حال می‌گویند در آن زمان این کارها انجام نشد.

وی به تماس‌های مکرر فرهنگیان با خودش اشاره کرد و گفت: روز گذشته از خوزستان به من زنگ زدند و گفتند من وقتی وزارت آموزش و پرورش را تحویل گرفتم شش مرکز تربیت ‌معلم وجود داشت که وقت رفتن‌ام این مراکز به 60 عدد رسید. در زمان بنده 57 هزار دانشجو در مراکز تربیت معلم از 15 رشته مختلف تحصیل می‌کردند که توصیه من به وزیر بعدی برای تربیت معلم این بود که همه مراکز با سیاست‌گذاری درست در قالب دانشگاه فرهنگیان اداره شوند که 16 سال بعد از این حرف من این دانشگاه تأیید شد و حال برخی به من هجمه می‌دهند که مخالف دانشگاه فرهنگیان هستم و پز آن دانشگاه را می‌دهم.

وی به ایرادات اجرایی دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: البته من معتقدم باید جلوه‌های اجرایی این دانشگاه قوی باشد و دانشجوی آن نسبت به دانشگاه‌های دیگر احساس ضعف نکند و زمانی که وزیر شوم برنامه‌های اجرایی دانشگاه فرهنگیان را تغییر می‌دهم.

نجفی گفت: یک عده‌ای اصرار می‌کنند من حقوق فرهنگیان را اضافه کرده‌ام و آنها از من به این دلیل حمایت می‌کنند، آقایان رضایت شخصی فرهنگیان بر چهار محور است که یکی از آنها حقوق است، فرهنگیان باید احساس کنند که دانش حرفه‌ای و مهارت کافی بدست آورده‌اند تا در کلاس با دانش‌آموز سر و کله بزنند، چرا در سال‌های اخیر فرهنگیان تازه‌ فارغ‌التحصیل را سر کلاس ششم می‌فرستادید؟

نجفی در مورد نظام تحصیلی 6-3-3 در آموزش و پرورش تصریح کرد: من حرف‌ام این است که چون این نظام تصویب شده باید اجرا شود و متعهد به اجرای آن هستیم اما باید مقدمات آن آماده شود، متأسفانه امروز تنها به عوام‌فریبی در این برنامه پرداخته شده است.

وی در خصوص برنامه‌هایش در وزارت آموزش و پرورش گفت: برای اجرای تک‌تک 59 برنامه‌ام اصرار دارم و متعهد به این برنامه هستم.

مخالفان موفق شدند 12 دقیقه از وقت من به مسایل سیاسی اختصاص یابد

نجفی به ایرادات سیاسی واردشده بر او از سوی مخالفان اشاره کرد و گفت: دوستان مخالف مسایل سیاسی را مطرح کردند که جواب آن وقت لازم دارد، شما در یک امر موفق شدید که 10-12 دقیقه از وقت من به جای صحبت در مورد آموزش و پرورش به مسایل سیاسی پرداخته شود.

وی به دیدارش از سوی شورای شهر با خانواده‌های سیاسی اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه شورای شهر من به همراه دیگر اعضای شورا نه‌تنها با خانم الف که دوستان گفتند به دیدار عده‌ای می‌رفتیم که از تظاهرات بعد از انتخابات متضرر شده بودند، آن زنی که شوهرش را بی‌علت از دست داده بود نه به این دلیل که شوهرش در تظاهرات شرکت کرده بلکه به این دلیل که شوهرش برای دارو به بیرون رفته بود و تیر خورده بود، ما باید به آنها کمک کنیم و به نظام اسلامی دلگرم‌شان کنید، کاری که شما نمایندگان باید انجام می‌دادید.

نجفی با تأکید بر این نکته که ما این کار را آن زمان انجام دادیم و گزارش دیدارها را به مقام معظم رهبری ارایه کردیم که ایشان گزارش را به شورای عالی امنیت ملی دادند، خاطرنشان کرد: حالا بدهکار شده‌ایم، این کاری بود که نمایندگان باید انجام می‌دادند.

کسی که وزیر می‌شود قطعا به نظام و رهبری معتقد است

نجفی در پاسخ به ایراداتی که نمایندگان به او در خصوص اعتقادات‌اش به رهبری و نظام اسلامی می‌گرفتند، گفت: نظام جمهوری اسلامی یک نظام الهی است و در رأس آن محوریت و جان آن رهبری قرار دارد، کسانی که قبول کرده‌اند که خود و خانواده‌شان را فدای نظام کنند حال از آنها می‌پرسید به نظام معتقدید؟ روشن است که همه معتقد به نظام هستیم کسی که می‌خواهد وزیر شود آیا معتقد به رهبری نیست، این چه سوالی است که از من می‌پرسید؟

وی تأکید کرد: من کسی نیستم که آموزش و پرورش را رها کنم، دو فاکتور باعث شد که وزارت را قبول کنم، اول اینکه تکلیف آقای روحانی بود و من به ایشان گفتم با دیگران مشورت کن که امیدوارم بعد از مشورت دیگر به من پیشنهاد ندهی و دوم اصرار و بزرگواری فرهنگیان بود.

وی به اصرار فرهنگیان برای برگشت‌اش به وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: من از روز گذشته 560 sms‌ و 700 ایمیل دریافت کردند و خیلی از فرهنگیان گفتند ختم قرآن نذر کرده‌اند که من به وزارت آموزش و پرورش بروم.

وی افزود: در این چند روز من تمام سعی‌ام را کرده‌ام که به سوالات نمایندگان پاسخ دهم چون دست دوستی به آقای روحانی داده‌ام و غیر انصاف می‌دانم که کاری کنم رأی نیاورم.

نجفی ادامه داد: من استاد دانشگاه بودم و رییس دانشکده ریاضی دانشگاه تهران، در مورد مسایل علمی و اخلاقی من از دانشجویان‌ام بپرسید، در کل کلاس‌های من 250 نفر شرکت می‌کردند که یک بار هم مسایل سیاسی در کلاس‌هایم مطرح نشد.

پاسخ به شبهات حضور در فتنه 88

نجفی با تأکید بر این نکته که من در سال 88 جزء فعالان سیاسی بودم و در فعالیت‌های انتخاباتی شرکت کردم، یادآور شد: در سه‌شنبه بعد از انتخابات از دفتر مقام معظم رهبری به من زنگ زدند و گفتند در جلسه‌ای با حضور ایشان حاضر شوم که در آن جلسه هم دو تن دیگر از وزرای پیشنهادی حضور داشتند. در آن جلسه مقام معظم رهبری به ما گفتند در خصوص فتنه هر کس نظری دارد کامل نظرهایشان را بگوید، من در آن جلسه از طرف هیچ‌کس حضور نیافتم چون دعوت بودم به آن جلسه رفتم.

وی ادامه داد: در آن جلسه خود مقام معظم رهبری جلسه را اداره می‌کردند و جمع‌بندی این شد که قانون و شورای نگهبان تصمیم نهایی را در مورد تقلب در انتخابات می‌گیرند. قبل از اینکه مقام معظم رهبری در 29 خرداد در نماز جمعه این امر را بکنند ما مطیع این صحبت‌ها بودیم، کجا من مصاحبه کردم و کجا حرفی زدم که خلاف این امر باشد؟

نجفی در پاسخ به دیگر شبهات عنوان‌شده برای حضور وی در فتنه 88 اشاره کرد و افزود: به من می‌گویند تو مردم را تحریک کرده‌ای که در راهپیمایی حضور یابند، من در هیچ‌کدام از آن راهپیمایی‌ها قبل و بعد از 29 خرداد حضور نداشتم، نمی‌گویم آنهایی که شرکت کرده‌اند خلاف قانون کرده‌اند من هم مثل آقای مطهری معتقدم که قبل از 29 خرداد شرکت در راهپیمایی‌ها اشکال نداشت ولی اگر یک عکس یا یک شاهد عادل بیاید بگوید نجفی را در راهپیمایی روز دوشنبه قبل از آن جلسه دیدم من قبول می‌کنم که اصلا رأس فتنه‌ام. چرا چیزی را می‌گویید که اصلا اشکال دارد و درست نیست؟

نجفی ادامه داد: ما در تمام این مدت تلاش کردیم آبی بر این فتنه بریزیم که خاموش یا جمع‌اش کنیم در مقابل عده‌ای با هر انگیزه‌ای سعی کردند بنزین بر این آتش فتنه بریزند و هنوز هم متأسفانه عده‌ای این کار را انجام می‌دهند.

وی به مصاحبه‌ای که با یکی از رسانه‌ها انجام داده بود و مخالفت برخی از نمایندگان را در پی داشت، اشاره کرد و پاسخ داد: هر خلافی که به نظام نسبت داده می‌شود مانند داستان کهریزک ما در مقابل‌اش گفته‌ایم در این مصاحبه که ما دلسوز نظام هستیم و در این رابطه دو حالت وجود دارد یا این خلاف اتفاق نیفتاده و باید از دامان نظام پاک شود یا اتفاق افتاده و به نظام ارتباطی ندارد، عده‌ای خودسر این خلاف را انجام داده‌اند. آقایان نه قبل‌اش را می‌گویند و نه بعدش را و فقط می‌گویند شما گفته‌اید آقای کروبی کار خوبی کرده، بعد هم من در مصاحبه گفته‌ام این بحث اصلا شروع‌اش با آقای کروبی نبوده است. در یک جلسه اختصاصی شورای شهر با حضور آقای مهندس چمران خانواده‌های بازداشت‌شدگان آمدند و این شایعه را مطرح کردند، ما اگر این شایعه را بررسی کنیم بگوییم دروغ است بهتر است یا اینکه لاپوشانی کنیم و این شایعه در رسانه‌های بیگانه دامن زده شود؟

نجفی در ادامه به ایرادی که مخالفان به وی در خصوص مخالفت‌اش در خصوص نام‌گذاری میدان 9 دی وارد کرده‌اند، اظهار داشت: این چه بحثی است، امنیت روانی تصمیم‌گیری این‌گونه به خطر می‌افتد، بعد از نمایندگی شما یکی بگوید در سال 92 شما با فلان لایحه مخالفت کردید پس ضدانقلاب هستید این کار درست است؟

وی افزود: در ثانی اگر می‌گویید علت‌اش را هم بگویید.

وی افزود: آقایان پیشنهاد داده بودند میدان آیت‌الله حق‌شناس را به 9 دی تغییر دهند، من مخالف بودم می‌گفتم آیت‌الله حق‌شناس از عالمان و بزرگان این نظام است. این همه میدان و خیابان داریم، آنها را اسم بگذارید کمااینکه آقایان در قم هم تونل غدیر را به تونل 9 دی تغییر اسم دادند به خاطر علما و مردم و آن را به غدیر بازگردادند، اینجا علما نزدیک‌شان بودند، اعتراض نکردند اما در تهران علما نزدیک‌شان نبودند و اعتراض کردند. من به اصولی پایبندم، اینجا شما میدان را اسم گذاشتید آیت‌الله حق‌شناس نباید عوض کنید بگذارید 9 دی. شما یک طرف‌اش را می‌گویید و یک‌ طرف‌اش را نمی‌گویید آیا این واقعا منصفانه است؟

وی در خصوص تحلیل‌های سیاسی‌اش و ایرادات مخالفان به این تحلیل‌ها عنوان کرد: برادران و خواهران عزیز من یک تحلیل‌گر سیاسی‌ام و یک فعال سیاسی‌ام، بینش سیاسی داشته‌ام و دارم، هیچ‌گاه هم پنهان نکردم اما معتقدم در نظام اجرایی کشور بخصوص آموزش و پرورش کار و بینش و سلیقه سیاسی ظلم به این نظام است و بالاتر از آن در آموزش و پرورش خیانت به امانت مردم است زیرا دانش‌آموزان امانت مردم هستند، در تمام زمان مسئولیت اجرایی‌ام در آموزش و پرورش در این 9 سال سه سال در فرهنگ و آموزش عالی آن موقع که الان وزارت علوم شده بودم، دو سال در صدا و سیما به عنوان معاون و در تمام مدت دیگر هم خدمت کرده‌ام که در تمام این مدت یک نمونه بیاورید که من در مورد فعالیت‌های اجرایی اعمال نظر سیاسی کرده‌ام. تیم اجرایی من که در تمام این مدت‌ها حضور داشته‌‌اند و حداقل آقای حدادعادل حتما شهادت می‌فرمایند.

نجفی در بخش پایانی دفاع خود از صلاحیت و برنامه‌هایش در وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هیچ‌کدام از وزرای پیشنهادی به دکتر روحانی تحمیل نشده‌اند، خود ایشان هم گفتند و روحیه‌شان هم تحمیل‌پذیر نیست، آقای روحانی در مورد آموزش و پرورش خیلی بررسی کردند، حدود یک ماه قبل خدمت آقای زاهدی رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات بودم، گفتم نظر کمیسیون یکی از اعضای آن برای وزارت است و اسم بردم، بنده همان روز به دکتر روحانی منتقل کردم و در بین ایشان و تمام گزینه‌های دیگر آقای روحانی به بنده تکلیف کردند، الان هم این مسئولیت را تا اینجا می‌پذیرم و می‌خواهم ذخیره‌ای برای آخرت‌ام باشد و این آخر فصل کار اجرایی‌ام است و نمی‌خواهم دیگر بازگردم و اینجا برای معلم‌ها آمده‌ام و هیچ توقعی از شما ندارم که رأی بدهید یا ندهید. اگر هر کسی وزیر آموزش و پرورش شد حل مشکل آموزش و پرورش نیاز به قیام نظام دارد یک وزیر و وزارتخانه نمی‌تواند این مشکلات را حل کند باید حمایت‌اش کنیم.

پایان پیام/


 

کد خبر 281753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha