به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، دکتر سید محسن دستور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، امروز در جمع خبرنگاران و نماینده رسانه های گروهی کردستان در سنندج گفت: در راستای ذبح اسلامی دام، ناظرین شرعی در تمام کشتارگاه های سطح کشور و حتی خارج از کشور مستقر شده اند.
وی با اشاره به وجود قانون مصوب مجلس در ذبح اسلامی، افزود: بر این اساس حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نظارت بر ذبح اسلامی و حلیت فراورده های دامی را بر عهده دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه خلاهای قانونی ذبح شرعی با مصوبات جدید تکمیل می شود، اذعان کرد: قانون نظارت بر ذبح شرعی تصویب شده و مصوبات برای تکمیل قانونی دنبال می شود.
دستور، هدف از تصویب این قانون را توسعه فرهنگ تولید غذای پاک، تقویت اعتماد امت اسلامی و کسب جایگاه گوشت حلال، نهادینه کردن فرایند نظارت دینی در ذبح و صید، توسعه فعالیتهای تجاری از طریق تولید محصول حلال و بهداشتی در کشورهای اسلامی، تقویت نظام و پاسداشت حقوق حیوانات در نظام اسلامی برشمرد.
وی با اشاره به کشتار دام اظهار داشت: با کشتار 9 میلیون و 250 هزار راس انواع دام در سال گذشته، شاهد افزایش 20 درصدی کشتار دام در کشتارگاههای صنعتی کشور نسبت به سال 90 بودیم.
وی ادامه داد: هفت میلیون و 238 هزار راس گوسفند و بره، دو میلیون و 235 هزار راس بز و بزغاله و یک میلیون و 480 هزار راس و گاو و گوساله در سال 91 کشتار شد که میزان کشتار گاو و گوساله نسبت به سال 90 حدود چهار درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در سال گذشته 31 هزار و 700 راس گاومیش، 27 هزار نفر شتر و 6 هزار و 625 قطعه شتر مرغ نیز کشتار شده است.
این مقام مسئول به کشتار طیور در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: کشتار طیور در سال گذشته 603 میلیون قطعه بود که نسبت به سال 90 حدود پنج درصد افزایش یافته است.
دستور با اشاره به نحوه نظارت دامپزشکی به مراکز تولید و عرضه اظهار کرد: در سال گذشته، دو میلیون و 700 هزار مورد بازدید از مراکز تولید و عرضه در کشور صورت گرفته است.
وی میزان بازدید را در مقایسه با سال 90 همراه با پنج درصد افزایش بیان کرد و گفت: 9 هزار و 500 مورد پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به افزایش 40 درصدی تعطیلی کشتارگاه های سنتی، اظهار کرد: در حوزه دام 63 کشتارگاه صنعتی و در حوزه طیور 220 کشتارگاه صنعتی در کشور فعال است.
وی نزدیکی، کم زحمت بودن و ارزانتر بودن را برخی از علل تمایل به کشتارگاه های سنتی بیان کرد و افزود: باید با ارائه تسهیلات، اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی مردم، افراد را تشویق به بهره گیری از کشتارگاه های صنعتی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما