به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدرضا حاتم پوری، معاون جذب ائمه جماعات مرکز رسیدگی به امور مساجد در برنامه فصل نو شبکه قرآن و معارف به تبیین شاخصه های مسجد طراز اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در آیات و روایات اسلامی به جایگاه مسجد تاکید فراوانی شده است، گفت: مسجد بهترین پایگاه برای مسلمانان است و مسلمانان هم به عظمت و جایگاه آن واقف هستند.
وی با اشاره به اینکه لازم است آسیب شناسی صورت گیرد که چرا بعضی از مردم از مساجد فاصله گرفته اند یا فاصله ها با مسجد طراز اسلامی زیاد است، بیان کرد: مسجد طراز اسلامی باید ویژگی مسجد زمان پیامبر گرامی اسلام را داشته باشد. البته در حال حاضر به همت مسئولان، علما، مردم و دلسوزان مسجد تلاش هایی در رسیدن به مسجد طراز اسلامی صورت گرفته است ولی با حد مطلوب و مسجد طراز اسلامی فاصله داریم که امیدواریم با پیگیری مسئولان نظام، دلسوزان مسجد و علما به حد مطلوب برسیم.
وی کانون عبادت بودن را از شاخص های مسجد طراز اسلامی دانست و تصریح کرد: فردی که وارد مسجد می شود باید این احساس را داشته باشد که در این مرکز به خدا نزدیک می شود و مسجد مرکزی است برای وصل زمین و آسمان.
وی با اشاره به اینکه رهبری فرمودند مسجدی که فقط افراد مسن در آن حضور یابند مسجد بانشاطی نیست، بیان کرد: مسجد باید برای جوانان و نوجوانان و برای همه اقشار مختلف جامعه جاذبه مند شود و روحانی مسجد هم باید طیب روح انسانها باشد. رفتار خوب امام جماعت، هئیت امنا و بسیج مسجد باید موجب جذب مردم به مسجد شود و گرایش های فکری و ظاهری افراد تاثیری در حضور آنها در مسجد نداشته باشد.
معاون جذب ائمه جماعات مرکز رسیدگی به امور مساجد مرکز تعلیم و تربیت بودن را از دیگر شاخصه های مسجد طراز اسلامی نام برد و گفت: مساجد باید به گونه ای باشند که وقتی شخصی وارد مسجد می شود این احساس را داشته باشد که از لحاظ علمی می تواند ارتقا یابد. مساجد باید دوره ها و مباحث نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برگزار کنند از طرفی مسجد باید کانون فعالیت های اجتماعی و مرکز رفع مشکلات مردم باشند.
حجت الاسلام حاتم پوری با اشاره به برنامه «مسجد، مردم و مسئولین» که در مسجد علی بن الحسن (ع) برگزار می شود، تصریح کرد: بر اساس این برنامه همه مسئولین نظام در مسجد، علی بن الحسین (ع) حضور یافته اند و به مشکلات مردم پاسخ داده اند.
معاون جذب ائمه جماعات مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به برنامه های آموزشی که از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد برای ائمه جماعات برگزار می شود، بیان کرد: براساس این برنامه آموزشی ائمه جماعات تجربیات و ایده های موفقشان را به یکدیگر منتقل می کنند. مضاف بر اینها نظام نامه آموزشی نیز از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد برای ائمه جماعات در حال تدوین است.
وی گفت: در حال حاضر با مسجد طراز اسلامی و مسجدی که مدنظر نبی مکرم اسلام بوده است یا آنچه که مدنظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری فاصله زیاد داریم ولی این به این معنا نیست که در این زمینه بی توجهی شده بلکه مشکلات و اشکالات باید مورد بررسی قرار گیرد، چراکه این مشکلات به دست اندرکاران مسجد، مسئولان، مسایل فرهنگی کشور، موازی کاری دستگاه های فرهنگی برمی گردد.
پایان پیام/
نظر شما