محبوبه بابایی استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان و عضو هیات علمی همایش منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی به خبرنگار شبستان گفت: نوع سبک زندگی انتخابی در میزان منزلت بخشی به خانواده، ارتقاء سطح اعتبار و تحکیم بنیان خانواده نقش موثری دارد.
به گفته وی، بازشناسی سبک زندگی روزمره و سبک زندگی خانوادگی اهل بیت(ع) بالاخص امام رضا(ع) می تواند در تجدید سازمان و متعالی سازی خانواده از طریق شناسایی و نمایاندن سبک زندگی آن بزرگواران و تصحیح نحوه روابط خانوادگی و رفتار در خانواده با تاکید بر عدالت، انصاف، انسانیت، مساوات و همکاری موثر باشد.
این استاد دانشگاه به بیان اینکه برای تحکیم بنیان خانواده نیازمند اتخاذ و اجرای مجموعه ای از سیاست ها، استراتژی ها، برنامه و طرح های همسو در ابعاد مختلف در روابط درونی و بیرونی خانواده هستیم، خاطرنشان ساخت: خانواده سیستمی در درون یک سیستم بزرگ تر با نام جامعه و نظام اجتماعی قرار دارد و باید این دو سیستم را با تمام امکانات و ظرفیت های ویژه آن در کنار یکدیگر دید.
وی ادامه داد: آموزه های دینی و نحوه زندگی اهل بیت(ع) معروف و مروج اخلاقیات عملی متعالی ساز انسان، خانواده و جامعه است و نقش سازنده ای در تحکیم بنیان خانواده ایفا می کند.
این مقام مسئول ادامه داد: بازنگری و بازاندیشی در آموزه های قرآنی، بیانات و نحوه زندگی اهل بیت(ع) چارچوب های فرهنگی و الگوهای ارزشی زندگی متعالی ساز آن بزرگواران را معرفی و راهکارهای کاربرد عملی آن چارچوب های فرهنگی خودشکوفاسازی و متعالی کننده را در اختیار انسان امروز قرار می دهد.
وی در پاسخ به این سوال که مانوس شدن با سیره و سبک زندگی اهل بیت(ع) تا چه اندازه در کاهش ناهنجاری های جامعه موثر است، گفت: نیازمند کار تحقیقی و عمیق بر بازشناسی زندگی روزمره اهل بیت(ع) و بهره گیری عملی از شیوه زندگی آن بزگواران هستیم و برگزاری همایش ها و سخنرانی ها ضروری است.
عضو هیات علمی همایش رضوی در استان زنجان تاسی از آموزه های قرآنی و شیوه زندگی ائمه اطهار(ع) و شکل گیری کانون های واقعی مردم نهاد محله ای و مذهبی به دور از سود جویی و منفعت طلبی فردی را یکی از راهکارهای کاهش ناهنجاری های اجتماعی عنوان کرد.
به گفته بابایی مساجد، فرهنگسراها، پارک ها و کتابخانه های محله همگی ظرفیت های مکانی بالقوه ای هستند که هنوز به بالفعل تبدیل نشده اند.
وی اضافه کرد: همه ساکنین محله در هر گروهی می توانند در سازمان دهی و کنترل محله خود با رویکردی دینی و تاسی از آموزه ها و منش اخلاق اهل بیت(ع) موثر باشند.
بابایی، تشریک مساعی جمعی را لازمه کاهش ناهنجاری های اجتماعی عنوان کرد و افزود: با رویه ای انحصارگرانه که منافع انحصارطلبان در تداوم این رویه است نمی توان با ناهنجاری های اجتماعی مقابله کرد.
به گفته این مقام مسئول چنین رویه هایی نه تنها در کاهش مشکلات و مسائل بلکه در نهادینه سازی آموزه های دینی و تغییر شیوه زندگی موثر است.
عضو هیات علمی همایش رضوی در زنجان همایش ها را به مثابه کانون های همفکری و تبادل نظر اندیشمندان و محققان در حوزه های مختلف عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه در همایش ها برخی از اهداف همچون درک، فهم و یافتن سوالات و ابهام تعقیب نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما