به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست خبری ششمین دوره همایش اندیشه های آسمانی ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور صبح امروز 28 مرداد در ستادعالی کانون های مساجد برگزار شد.
در این نشست محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه همایش اندیشه های آسمانی با حضور بیش از سه هزار نفر از فعالین کانون های فرهنگی هنری مساجد از 30 مرداد تا 21 شهریور ماه در مشهد مقدس برگزار می شود، گفت: افراد فعال و توانمند کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای حضور در این همایش دعوت و شناسایی شده اند.
وی حضور مراجع عظام تقلید و شخصیت های برجسته همچون آیات اعظام مکارم شیرازی، نوری همدانی و شخصیت هایی همچون جاودان، قرائتی، صفایی، میرباقری، رحیم پور ازغدی، سید احمدخاتمی، سلیمانی، حاج علی اکبری، معمارالمنتظرین و نیز اساتید بانوانی همچون خزعلی، میل چی زاده و افتخاری را از شخصیت هایی عنوان کرد که در این همایش به ایراد سخن می پردازند.
جعفری هدف از برگزاری همایش اندیشه های آسمانی را ارایه الگو و فرانمای فرد طراز در زمینه عقل معاش یا سبک زندگی انقلابی عنوان کرد و گفت: مخاطبین این دوره آموزشی که فعالین کانونهای فرهنگی و هنری مساجد هستند با کلیات و چارچوب مفهومی عقل معاش انقلابی آشنا می شوند.
وی با اشاره به اینکه این دوره آموزشی در قالب های اجرایی همچون کارگروه و گرده های مشورتی با برنامه متنوع و نیز فضاسازی و استفاده از زبان هنر در طراحی فضا برای انتقال مفاهیم آشنا می شوند، اظهار کرد: بهره گیری از فضای معنوی و نورانی بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) و استفاده از قالب زیارت برای انتقال بخشی از مفاهیم و اهداف به مخاطب و تدوین جایگاه زیارت و توسل از دیگر بخش ها و برنامه های مهم این دوره آموزشی است.
جعفری به دیگر برنامه ها و فعالیت های معاونت آموزش و پژوهش و برنامه های ستاد عالی کانون های مساجد کشور اشاره و خاطر نشان کرد: برگزاری دوره آموزشی منادیان بیداری از دیگر برنامه های ستاد عالی است که براساس این طرح توانمندسازی و فعال سازی اعضای کانون های مساجد در حوزه فضای مجازی و رسانه در قالب دوره آموزشی و مهارتی با هدف روزآمدی و کاربردی سازی دانشها و مهارتهای جدید در بستر فناوری در دو عرصه فردی و اجتماعی طراحی شده است.
اجرای طرح منادیان بیداری با 25 هزار نفر مخاطب
وی با اشاره به اینکه براساس این طرح بیش از 25 هزار نفر از اعضای کانون های مساجد در عضویت این طرح قرار می گیرند، گفت: این دوره در 4 گام طراحی شده است که شامل، تحقق بیش از 5/3 میلیون نفر ساعت آموزشی، تولید 22 محصول فاخر فرهنگی، آموزش تخصصی 25 هزار نفر فعال فرهنگی، و آموزش تخصصی 1000 مدیر حرفه ای و آموزش دیده است.
وی تصریح کرد: براساس این دوره آموزشی سرفصل هایی همچون مبانی کامپیوتر، آشنایی با مهارت های موثر، جستجوی خلاق و کاربردی، مدیریت زمان، سواد رسانه ای، معرفی سوادهای عصر دیجیتال، تکنیک های اغنایی، به مخاطبان آموزش داده می شود.
برپایی دومین کنگره نخبگان روستایی
وی برگزاری دومین کنگره نخبگان روستایی با حضور 800 نفر از نخبگان فعال در عرصه های فرهنگی و هنری کانون های مساجد را یکی دیگر از برنامه ها عنوان کرد که از 6 شهریور تا 13 شهریور در مشهد مقدس برگزار می شود.
جعفری در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به اینکه فعالیت کانون های مساجد بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی و از سال 1371 آغاز شده است، بیان کرد: بیش از 16 هزار کانون فرهنگی و هنری در کشور فعالیت می کنند و هر کدام از این کانون ها منشا خیر و برکات متعدد در بحث فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد هستند و بیش از 7 هزار کانون نیز در روستاها فعالیت می کنند.
وی فلسفه وجودی ایجاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد عمرانی معنوی مساجد برشمرد و تصریح کرد: در آیات و روایات اسلامی نیز تاکید فراوانی به جایگاه معنوی مسجد شده است و می بینیم که مسجد در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی منشاء خدمات و تاثیرات فراوانی در شکل گیری انقلاب و نیز حماسه 8 سال دفاع مقدس بوده است.
وی با اشاره به اینکه اصول و سیاست های ستادعالی کانون های مساجد کشور براساس منظومه فکری رهبری در محور فرهنگی تبیین شده است، گفت: یکی از منظومه های فکری رهبری دستیابی به مسجد طراز اسلامی است.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانونهای مساجد کشور مکانت، امامت، مامومیت، فعالیت طراز اسلامی را از شاخصه های مهم در دستیابی به مسجد طراز اسلامی عنوان کرد و گفت: امام جماعت مسجد باید در همه مباحث راهبرد مردم باشد و مردم را به بحث ولایت آشنا کند و در این زمینه آموزشهای لازم را به مسجد ارایه دهد از طرفی باید با همه اقشار جامعه اعم از جوان، نوجوان، خردسال و کهنسال ارتباط داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: تمام ابعاد مسجد باید موردتوجه مخاطب قرار گیرد و افراد غیرمسجدی آسیب دیده، آسیب پذیر و آسیب گذاری آنها به مراتب بیش از دیگران است بنابراین رساندن پیام مسجد به دیگران یک ماموریت طراز است.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مسجد شاخص طراز اسلامی داشتن فعالیت های گسترده در مسجد است بیان کرد: کارکردهای سیاسی، تبلیغی اجتماعی و فعالیت های قرآنی باید در مساجد دنبال شود زیرا که امام خمینی (ره) بر این مساله تاکید داشتند که ما انقلاب کردیم تا مساجد را احیا و اداره کنیم.
شایان ذکر است نشست خبری ششمین دوره همایش اندیشه های آسمانی ویژه کانون های فرهنگی مساجد سراسر کشور صبح امروز با حضور رسانه های خبری در ستادعالی کانون های مساجد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما