بکارگیری احادیث و روایات در شعر باید ظریف و هنرمندانه باشد

خبرگزاری شبستان: استاد دانشگاه و از شاعران استان اردبیل با بیان اینکه باید بکارگیری احادیث و روایات در شعر ظریف و هنرمندانه باشد، گفت: یک اثر شعری باید دارای اندیشه باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، کاظم نظری، استاد دانشگاه و از شاعران استان اردبیل امروز( 28 مرداد) در جلسه کارگاه شعر آیینی حوزه هنری استان اردبیل اظهار داشت: شعر هر چند پس از سروده شدن از شاعر و سراینده جدا می شود و مخاطبان و مشتاقان آن را مستقل و بی توجه به گوینده مد نظر قرار می دهند، اما همیشه برای راه بردن به خاستگاه آن و نیز دریافت ذات اثر باید راهی به اندیشه و احساس سراینده اش گشود.


نظری با بیان اینکه شعری که محتوای مذهبی دارد باید دارای تعهد هم باشد، افزود: بعد از انقلاب شاعران مذهبی به خصوص آیینی و عاشورایی تعهد را دل بستگی و نگرانی نسبت به آرمان های دینی و اعتقادی تلقی کرده اند.


شاعر آئینی اردبیل ادامه داد: تعهد در شعر بحثی است که همواره در نقد آثار ادبی به عنوان معیاری ارزشمند مورد توجه بوده است. ادبیات به خصوص شعر، هنر چگونه گفتن است و شاعری می تواند اثر موفقی خلق کند که به زبان شیوا و زیبا بنویسد.

 

 شاعر به هنگام سرودن شعر به نیازهای عاطفی مخاطب توجه داشته باشد

 در ادامه این جلسه شهریار نعمتی یکی دیگر از اساتید و عضو کارگاه شعر آئینی اردبیل در سخنانی با بیان اینکه شعر وسیله سرگرمی و تفرج و رفع خستگی نیست، ابراز داشت: شاعر به هنگام سرودن شعر باید به نیازهای عاطفی مخاطب خود توجه داشته باشد و به سمت فرهیخته کردن او گام بردارد.


نعمتی با موفق ارزیابی کردن فعالیت یک ساله کارگاه شعر آیینی در سال گذشته، جهت گیری آموزشی و تحلیلی این کارگاه در سال جاری را مفید دانست و بیان داشت: موضوع محور کردن جلسه های کارگاه شعر آیینی می تواند این جلسات را پربار کند.


عضو کارگاه شعر آئینی اردبیل در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: شعر به خصوص شعر با موضوع مذهبی و دینی باید دارای پشتوانه عمیق فکری باشد چراکه شعار زدگی و سطحی اندیشی آفتی برای شعر بوده و سبب آشفتگی در سامان شعر است.


پایان پیام/ 

کد خبر 283984

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha