تاکید جلیلی بر غفلت 13 ساله نسبت به بازار لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار

خبرگزاری شبستان: مدیر دفتر مطالعات جبهه انقلاب اسلامی به نقش غیرقابل انکار صداوسیما در عرصه تبلیغات طرح‌ها و نقوش ایرانی اسلامی روی لوازم که برای اولین بار توسط نیروهای جوان موسسه روشنا تهیه شده است، تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از 500 قلم نوشت‌افزار و لوازم التحریر با نقوش و طرح‌های ایرانی اسلامی که به همت موسسه «روشنای زندگی» آماده شده بود، عصر روز گذشته در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.

 

در این مراسم، «وحید جلیلی» مدیر دفتر مطالعات جبهه انقلاب اسلامی، با اشاره به اینکه ضرورت به کارگیری المان و نشانه های ایرانی اسلامی از مدتها قبل احساس می‌شده، گفت: با این رویکرد به نوشت افزار و لوازم التحریر و البسه، در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای با شماره 474 مورخ 11 اسفند سال 1379صورت گرفته است؛ به این معنی که 13 سال پیش آیین‌نامه‌ای تحت عنوان «نحوه نظارت بر روی نشانه‌ها و تصاویر بر روی البسه و لوازم‌التحریر و کالاهای مشابه» تنظیم شده است. این آیین‌نامه هم دارای موارد سهوی و هم به موارد ایجابی پرداخته است، ماده یک این آیین‌نامه می‌گوید: «جلوگیری از به کار گرفتن علائم و نشانه‌ها و تصاویری که با فرهنگ ایرانی اسلامی در تعارض است و در فرهنگ عمومی تأثیر منفی دارد».

 

غفلت 13 ساله نسبت بازار لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار

وی به نقش غیرقابل انکار صداوسیما در عرصه تبلیغات این نوع طرح ها و نقوش که برای اولین بار توسط نیروهای جوان موسسه روشنا تهیه شده است، اشاره کرد و توضیح داد: یکی دیگر از مصوبات آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشویق به استفاده از نقوش و هنر ایرانی اسلامی در کالاهایی نظیر نوشت افزار و البسه است، حتی در ماده 11 این آیین‌نامه آمده است، که رسانه‌های گروهی بالاخص صدا و سیما و مطبوعات موظف هستند نسبت به تببین و ترویج نقوش هنر ایرانی اسلامی تلاش کنند. این دستورالعمل به امضای رییس جمهور وقت در سال 79 رسیده و تصویب شده است که امروز بعد از 13 سال می‌شود نگاهی به صحنه واقعی انداخت که چه اتفاقی افتاده است.

 

جلیلی خاطرنشان کرد: در این حوزه مشخص و در این عرصه وسیع که آمادگی‌هایی اعلام شده، بیش از 150 میلیون نسخه دفترچه است که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد بود که حدود 4 هزار میلیارد تومان گردش مالی مجموعه این کالاهای فرهنگی نظیر لوازم‌التحریر و اسباب‌بازی است.

 

به گفته وی، یکی از دلایل این غفلت، شاید این بوده که عمده‌ای از فعالیت‌ها فرهنگی ما در طی سال‌های گذشته معطوف به بخش‌های خاصی از فرهنگ بوده است یعنی اگر فرهنگ را اندیشه، رسانه، هنر و فرهنگ عمومی در نظر بگیریم، در عرصه فرهنگ عمومی کمتر ورود کرده‌ایم به گونه‌‌ای دیگر در عرصه اندیشه‌ای سمینارهای بسیاری گذاشته شده است که در حدی هم تأثیرگذار بوده اما در عرصه فرهنگ و علوم متأسفانه ورود جدی نداشتیم با این ملاحظه که اتفاقاً ورود به این عرصه، ورود سختی هم نبوده است.

 

مدیر دفتر مطالعات جبهه انقلاب اسلامی در ادامه اظهار کرد: سال گذشته یک NGO کوچکی شروع به تولید محصولاتی از نوشت‌افزارهای ایرانی اسلامی کرد، که خیلی آسان بود یعنی بدون آن که سرمایه‌گذاری آن چنانی صرف این کار شود، این نوشت‌افزارها تولید شد یعنی واقعاً بازار نسبت به این کالای فرهنگی کشش دارد.

 

استقبال مخاطبان از نوشت‌افزارهایی با تصاویر شهید مصطفی احمدی روشن

وی از استقبال مخاطبان از نوشت‌افزارهایی با تصاویر شهید مصطفی احمدی روشن خبر داد و افزود: دوستانی که سال گذشته به تولید لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار ایرانی اسلامی پرداخته بودند، برای تبرک عکس شهید مصطفی احمدی روشن را بر روی یکی از نوشت‌افزارها کار کردند و هیچ امیدی نداشتند که مورد استقبال قرار گیرد، اما جالب این است با هجمه‌ای از تماس‌ها برای خریداری این طرح مواجه شدیم.

 

جلیلی ابراز امیدواری کرد که با همت و برنامه‌ریزی درست، تولید نوشت‌افزارهای ایرانی اسلامی مرحله به مرحله پیش برود و گفت: به امید خدا بتوانیم عملیاتی فراگیر و موفق در حوزه فرهنگ عمومی را به چشم ببینیم که اگر در این عرصه این موفقیت به دست یابیم، همچنان اعتماد به نفس حاصل از آن برای نیروهای فرهنگی پایه کار انقلاب باعث خواهد شد، آنها را به سمت عملیات‌های بزرگی در حوزه‌های مختلفی که به سبک زندگی و فرهنگ عمومی مربوط می‌شود، رهسپار کند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 284524

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha