حجت الاسلام مجتبی قائد امینی، مشاور استاندار قزوین در امور روحانیان در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: اهمیت و جایگاه مسجد در نزد مسلمان بسیار رفیع است چراکه مسجد پایگاه یکپارچگی مسلمانان است و برگزاری نماز جماعت در مسجد با صفوفی به هم پیوسته بیانگر هماهنگی و انسجام مسلمانان است.
وی ادامه داد: نمازگزاران با روحیه وحدت و خدایی در مساجد جمع می شوند و در برابر پروردگار یکتا و رو به یک قبله می ایستند و همه با خواندن نماز در واقع سرود توحید را با هم زمزمه می کنند و این نشان از وحدت کلمه است که در مسجد تجلی می یابد.
مشاور استاندار قزوین در امور روحانیان اضافه کرد: حضور مسلمانان در مسجد و اقامه نماز بیانگر توحید و یکتاپرستی است و از همین رو نیز پیامبر گرامی اسلام، پایه گذار اولین مسجد در قبا و سپس مسجدالنبی است و همین امر نشان دهنده جایگاه و اهمیت مسجد است.
وی عنوان کرد: مسجد علاوه بر اینکه پایگاه معنوی است و نقش معنوی و روحانی دارد، کانون فعالیت های اجتماعی مسلمانان است به طوری که این مکان مقدس در طول تاریخ اسلام از ویژگی های برجسته ای برخوردار بوده و همه ابعاد کار مسلمانان مانند ترویج عقاید دینی، تفسیر و تلاوت قرآن، فعالیت های فرهنگی، عبادی، سیاسی و اقتصادی در مسجد بوده است.
حجت الاسلام قائد امینی اعلام کرد: به مرور زمان و توسعه مدیریت کلان در اجتماع، مسجد بیشتر کارکرد ایجاد انگیزه در مسلمان در مسائل معنوی را دارد ولی قطع یقین در وحدت اسلامی، انسجام اسلامی، آگاهی بیشتر نسبت به معارف دینی، قرآن، دعا و نیایش و ارتباط با خدا تأثیر دارد.
وی تصریح کرد: به طور کلی مسجد کانون ارتباط با خداوند متعال به صورت جمعی بوده و موجب تقویت روابط بین مسلمانان است به طوری که با هم آشنا می شوند و از اوضاع یکدیگر مطلع شده و با مسائل کلی اسلام، معارف دینی، فرهنگ اهل بیت، قرآن، احادیث، روایات و سخنان پیامبر هرچه بیشتر آشنا می شوند.
مشاور استاندار قزوین در امور روحانیان با اشاره به کارکرد مسجد در صدر اسلام یادآور شد: با توجه به اینکه مدیریت در جوامع امروز توسعه یافته است، کارکرد مساجد را امروز همانند زمان پیامبر شاهد نیستیم به طوری که مسائل قضایی می تواند در مساجد باشد ولی سیستم قضایی نمی تواند در مسجد مستقر باشد و یا نیروهای نظامی در آن دوران در مساجد بوده ولی امروز نمی تواند در مسجد باشد ولی به طور کلی انسجام بخشی و جهت دهی به همه اینها می تواند در مسجد باشد و در واقع از مسجد نشأت گیرد.
وی تصریح کرد: مساجد ما می توانند کارکردهایی در وحدت مردم، امر به معروف و نهی از منکر، محله محوری، صلح و آشتی میان مردم و اصلاح ذات البین داشته باشد و در واقع مسجد می تواند به همه این مسائل جهت بدهد.
حجت الاسلام امینی با اشاره به غفلت از ظرفیت های مسجد تأکید کرد: مساجد ظرفیت بالایی دارند به طوری که نه تنها به لحاظ ظرفیت مکانی و امکانات، ظرفیت معنوی و فرهنگی بزرگی دارند که از این ظرفیت به خوبی استفاده نمی کنیم البته نباید توقع داشته باشیم همه اموری که درصدر اسلام در مساجد بوده امروز نیز همه امور در مساجد باشد ولی می تواند همه این امر از مسجد نشأت گیرد.
وی با تأکید بر لزوم توجه به زیبایی و نظافت مساجد گفت: گذشتگان ما از نظر هنری بهترین مکان ها را به عنوان مسجد در نظر می گرفتند و بهترین معماری، زیباترین هنرها و کاشی کارها را برای مساجد استفاده می کردند ولی امروز از این موضوع به ویژه در حوزه زیبایی و نظافت غفلت شده است.
مشاور استاندار قزوین در امور روحانیان یادآور شد: با توجه به اینکه مسجد از جایگاه بالایی برخوردار بوده و خانه خدا بر روی زمین است ما باید بهترین، زیباترین و پاکیزه ترین لباس ها را هنگام حضور در مسجد بپوشیم و مساجد ما نیز باید بسیار پاکیزه و زیبا باشند و از همین رو نیز باید روی این مسئله بیشتر کار شود زیرا توجه به این نکات عامل مهمی در جذب افراد به ویژه جوانان به مسجد است.
پایان پیام/
نظر شما