علی علامه زاده، معاون استاندار و مسئول برنامه ریزی تیم فرهنگی استان هرمزگان به خبرنگار شبستان گفت: مردم سایر استان های کشور و حتی برخی از مسئولان نیز از قدیم الایام، هرمزگان را به استانی مرزی که تنها فعالیت های تجاری و اقتصادی معروف است، می شناختند، ولی ما معتقدیم که از گذشته تاکنون مردم این دیار علاوه بر بهره گیری از مزیت های خدادادی اقتصادی، توجه ویژه ای نیز به مباحث فرهنگی و اعتقادی داشته اند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: در دوران رضا شاه که مردم را از فعالیت های دینی مذهبی منع می کردند، اهالی ولایت مدار این خطه در ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان با خروج از شهر، مراسم تعزیه خوانی در تپه های شمال شهر بندرعباس را اجرا می کردند و با به جان خریدن مخاطرات آن، عشق و ارادت خود را نسبت به ساحت مقدس اهل بیت ابراز می داشتند.
علامه زاده، کاروان پیاده الشهدا را حرکتی ارزشی دانست که بیانگر درجه خلوص و علاقه مندی جوانان این استان نسبت به خاندان عصمت و طهارت و ولایت پذیری آنان است.
وی با بیان اینکه برخی از علما و بزرگان دین از قدیم الایام با پای پیاده به زیارت حرم مطهر ائمه اطهار(ع) به مشهد و کربلا سفر می کردند، اظهار کرد: این سفرها حامل پیام بود که یکی از آنها ابراز ارادت به ساحت اهل بیت(ع) بود.
مسئول برنامه ریزی تیم فرهنگی استان هرمزگان ادامه داد: فعالیت جوانان مسجد صاحب الزمان(عج) محله الشهدا در راه اندازی کاروان پیاده، حرکتی خودجوش است که از هشت سال پیش آغاز شد و در سال های اخیر این حرکت مورد توجه سیستم دولتی قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به دیدگاه ارزشی مسئولان، استانداری هرمزگان از سه سال گذشته در این موضوع ورود پیدا کرد و از این حرکت ارزشمند و تاثیرگذار حمایت و پشتیبانی کرده است.
به گفته علامه زاده؛ طی سه سال اخیر و به دنبال انجام کارهای بزرگ فرهنگی در استان از قبیل مسابقات قرآنی مدهامتان مرحله کشوری، همایش بزرگ وحدت و بیداری اسلامی، همایش های بین المللی امام سجاد(ع)، کنفرانس بین المللی خلیج فارس، همایش کریمه اهل بیت، جشنواره ملی سرود رضوی روستاهای کشور و مسابقات سراسری قرآن کریم، حرکت نوینی پیرامون مباحث فرهنگی در هرمزگان آغاز شد که به الگویی برای سایر استان ها تبدیل شد.
وی اضافه کرد: برگزاری اعتکاف علمی با محوریت امام سجاد و صحیفه سجادیه نیز یکی دیگر از برنامه هایی است که سال گذشته و امسال با حضور جوانان در پنج مسجد شهر بندرعباس برگزار می شود و برکات فراوانی را به دنبال داشته است.
معاون استاندار هرمزگان گفت: با انجام این حرکت های بزرگ فرهنگی، کاروان پیاده الشهدا که از قبل فعالیت آن آغاز شده بود، بیشتر مورد توجه قرار گرفت و دامنه فعالیت های آن نیز بیشتر شد.
علامه با اشاره به هماهنگی های صورت گرفته طی دو سال اخیر جهت شرکت اعضای کاروان پیاده الشهدا در کارگاه های آموزشی فرهنگی اردوی سفیران ولایت، افزود: اردوی سفیران ولایت با هدف تربیت مبلغ ویژه کنگره بین المللی امام سجاد(ع) سال گذشته در مشهد مقدس و امسال در جوار مسجد جمکران در شهر مقدس قم برگزار می شود.
وی با بیان اینکه هزینه کردن برای این گونه برنامه های اثرگذار به معنای هدر دادن سرمیه و امکانات نیست، ابراز داشت: با برنامه ریزی دقیق و اصولی باید کیفیت برنامه های کاروان پیاده هر سال بهتر از سال قبل باشد و زمینه برای شرکت اقشار مختلف در این حرکت فراهم شود.
علامه به همزمانی حرکت کاروان با روز جهانی مساجد، گفت: امسال حرکت کاروان از مسجد صاحب الزمان(ع) آغاز و اسکان کاروان در طول مسیر در مسجد صورت می پذیرد که اولین اقامتگاه در مسجد روستای گنو بندرعباس بود و مقصد حرکت نیز مسجد مقدس جمکران است.
وی با اشاره به توجه ویژه مسئولان به این حرکت ارزشمند، بیان کرد: در دو سال اخیر، هاشمی و عزیزی استانداران هرمزگان در طول مسیر حرکت کاروان، با اعضای آن دیدار کردند.
پایان پیام/
نظر شما