به گزارش خبرگزاری شبستان، نرگس رحمانی، مدیر اجرایی کودک و نوجوان دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بین¬الملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) اظهار کرد: بیش از 105 عنوان کتاب در بخش ادبیات داستانی و شعر، به دبیرخانه رسیده است و آثار در دو بخش شامل گروه کودک و گروه نوجوان در دایره داوری قرار گرفت. آثار ارسالی به این دو گروه شامل داستان¬های کوتاه، بلند، رمان، اشعار، فیلم¬نامه و ... هستند.
وی دلیل تمدید مهلت فراخوان در بخش کودک و نوجوان را استقبال از این بخش عنوان کرد و افزود: اکنون نمی توانیم آمار دقیقی از کتاب های راه یافته به مرحله دوم ارایه دهیم.
رحمانی ادامه داد: خوشبختانه آثار ارزشمندی از مولفان و ناشران بزرگ به دستمان رسیده است. اما نکته قابل تامل دغدغه مولفان برای نگارش کتاب با موضوع مقاومت و از سوی مشکلات و هزینه های انتشار کتاب است. برخی از مولفان در نشست های صمیمانه جایزه ادبی شهید آوینی با نویسندگان در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بارها این موضوع را مطرح می کردند که داستان یا رمانی با محوریت مقاومت نوشته اند اما امکان یا کانون حمایتی برای چاپ اثر خود ندارند.
رحمانی بیشتر کتاب¬های ارسالی به جایزه ادبی شهید آوینی را با رویکرد ادبیات دفاع مقدس خواند و گفت: در این آثار مولفان کمتر به ادبیات مقاومت پرداخته¬اند. شاید دلیل آن به شناخت ناکافی نویسندگان کودک و نوجوان از ادبیات مقاومت باز گردد. حل این مساله نیازمند برپایی نشست¬ها و کار گروه¬های تخصصی است تا ضرورت و اهمیت این مساله بهتر مورد بررسی قرار بگیرد.
وی در خصوص تأثیر اهمیت این کنگره تصریح کرد: اسلام بر همه ارکان جامعه ما تأثیرگذار است. از آنجایی که ما مسلمان هستیم و یکی از اسباب ظهور امام زمان (عج) آمادگی در امر مقاومت و پایداری است،شایسته است مولفان در تالیف کتاب های کودک و نوجوان به این موضوع توجه داشته باشند.
رحمانی در پایان گفت: بدیهی است سپاه پاسداران و بسیج با موضوع مقاومت و پایداری مأنوس باشند و برای بزرگداشت آن از طریق برپایی جشنواره¬ها و کنگره¬ها بکوشند اما ترویج و گسترش این موضوع مرهون همکاری دستگاه¬های فرهنگی و آموزشی همچون آموزش و پرورش، دانشگاه¬ها، صداوسیما و ... است تا به تعمیق، برپایی و استمرار آن یاری رسانند.
پایان پیام/
نظر شما