اطلاعاتی درباره توان موشکی سوریه

سوریه در صورت روبه رو شدن با حمله نظامی خارجی از کدام امکانات واکنش مؤثر برخوردار است؟

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از کیهان، منابع رسانه‌ای صرف نظر از میزان جدی بودن احتمال حمله آمریکا به سوریه معتقدند که پیاده کردن نیروی نظامی زمینی از احتمال به مراتب کمتری برخوردار است و حملات موشکی و هوایی و دریایی احتمالاً اولویت بیشتری دارد. سوریه نیز در مقابل دارای ارتش قدرتمندی است که توانسته این کشور را در مقاومت 2 ساله گذشته در برابر جبهه عظیم فشار خارجی پیروز کند. نیروهای جیش‌الشعبی نیز تبدیل به پشتوانه قدرتمند ارتش شده‌اند.

آنچه در این میان قابل توجه است از یک سو قدرت موشکی بالای سوریه و از دیگر سو حساسیت دریای مدیترانه است. سوریه بر بخش مهمی از سواحل شرق مدیترانه اشراف دارد. صرف نظر از اهمیت مسئله سوریه برای روسیه و نوع واکنش مسکو، شایان ذکر است که سوریه می‌تواند از دو سمت غربی و جنوب غربی تهدیدهای جدی علیه نیروهای آمریکایی و انگلیسی و تأسیسات مهم رژیم صهیونیستی ایجاد کند. هم اکنون 3 ناو جنگی در دریای مدیترانه- منطقه نزدیک سوریه- حضور دارند که می‌توانند اهداف مهمی برای حملات غافلگیرکننده سوریه باشند.

این موضوع در ابعادی محدودتر در جنگ 2006 لبنان و رژیم صهیونیستی مسبوق به سابقه است به نحوی که حزب‌الله دو فروند ناوچه پیشرفته ساعر رژیم صهیونیستی را هدف حملات موفق موشکی خود قرار داد و جالب اینکه سیدحسن نصرالله پیش از زدن ناوچه دوم از فرماندهان رژیم صهیونیستی و ناظران خواست، حمله به این ناوچه را به چشم ببینند!

سوریه طی 2 دهه گذشته به ارتقای قدرت موشکی خود اهتمام داشته و از هزاران فروند موشک با کاربردها و بردهای مختلف برخوردار است که قابلیت حمله به اهداف زمینی و دریایی و هوایی دور و نزدیک را از عمق فلسطین اشغالی تا وسعت دریای مدیترانه دارا هستند.

سوریه در دهه‌های اخیر از کمکهای گسترده قدرتهای موشکی شرقی مانند روسیه- چین و جمهوری اسلامی ایران و همچنین کره شمالی برخوردار بوده است و برخلاف لیبی که تعداد موشکهای آن به 300 فروند بالغ نمی‌شد با زرادخانه‌ای متشکل از تعداد معتنابهی موشک بالستیک و کروز هدف بسیار سختی برای دشمنان خارجی است.

طبق آمار منتشره در سال 2003 سوریه صدها موشک بالستیک کوتاهبرد تاکتیکی از نوع اسکندر ss-21 SRBM و اسکاد در زرادخانه خود دارد که قادرند بسیاری از نقاط سرزمین‌های اشغالی را مورد اصابت قرار دهند و برد مناسب برای هدف قراردادن پایگاههای آمریکا در منطقه را دارند. در 13 آوریل 2007 جروزالم پست خبر داد که سوریه موشکهای اسکاد 300 کیلومتری خود را در ارتفاعات جولان مستقر کرده است.
سوریه بسیاری از موشک‌های اسکاد خود را از طریق روسیه دریافت کرده است اما مشخص نیست که این کشور موشکهای اسکاد سی را از روسیه دریافت کرده است یا نه.

برخی داده‌های اطلاعاتی در سال 1992 اشاره دارد که سوریه انبوهی از موشک‌های اسکاد-بی و موشک اسکندر ss-21 در اختیار دارد، کارشناسان معتقدند که سوریه در سال 1991 توانسته صدها فروند موشک اسکاد-سی خریداری کند. اسکاد سی بردی بیشتر از اسکاد بی دارد و قادر است با کلاهک 770 کیلوگرمی مسافت 500 کیلومتری را طی کند. بنابر برخی گزارش‌ها سوریه از چند صد فروند موشک اسکاد بی با کلاهک یک تنی و برد 300 کیلومتر نیز برخوردار است.

از سوی دیگر یک روزنامه آمریکایی 3 ماه پیش از اقدام روسیه در ارسال موشک‌های ضد دریایی پیشرفته «یاخونت» به سوریه خبر داد این موشک‌ها به سیستم رادار فوق پیشرفته مجهزند که قدرت مانور و دقت نشانه‌گیری آنها را نسبت به مدل‌های دیگر افزایش داده است.

به گزارش نیویورک تایمز، از این موشک‌ها می‌توان برای مقابله باهر گونه مداخله نظامی خارجی در سوریه استفاده کرد. این محموله تسلیحات شامل موشک‌های پیشرفته «یاخونت» با برد 290 کیلومتر است. این موشک‌ها که بیش از شش متر طول دارند قادر به حمل دو نوع کلاهک انفجاری و یا ضد زرهی هستند.
به نوشته نیویورک تایمز سوریه اولین بار در سال 2007 سفارش این موشک به همراه پرتاب کننده آنها را داده بود که اولین محموله در اوایل سال 2011 به این کشور ارسال شد.

موشک‌های مافوق صوت و برد بلند ضد کشتی «یاخونت» متعلق به ارتش سوریه و احتمالاً حزب‌الله لبنان عامل بازدارنده جدی مقابل ناوهای آمریکایی در دریای مدیترانه است.

ناوهای مذکور در صورت مداخله در سوریه باید منتظر موشک‌های بالستیک دقیق‌زن اسکندر و موشک‌های ضد کشتی اسکاد باشند و سلاحی که بتواند این موشک‌های ضد کشتی را خنثی کند روی ناوهای آمریکایی وجود ندارد.

در همین حال مارک مارول سردبیر آمریکای شمالی شبکه بی‌سی‌سی تصریح کرد: نظامیان آمریکایی دائماً به رئیس جمهوری آمریکا هشدار می‌دهند که رویارویی با سوریه، کار بسیار مشکلی است. سوریه، لیبی نیست و از عهده سیستم دفاعی پیشرفته این کشور بر آمدن، کار بسیار دشواری است.

وی می‌نویسد: در حالی که ممکن است باراک اوباما به هشدارهای روسیه چندان توجهی نکند، در قلبش آنچه را که روس‌ها می‌گویند قبول دارد. روس‌ها می‌گویند چنانچه آمریکا به سوریه حمله کند، همان اشتباهاتی را که جورج بورش، رئیس جمهوری سابق آمریکا در عراق مرتکب شده بود، تکرار کرده است. تردیدی نیست که آقای اوباما به این خطر فکر می‌کند.

کد خبر 286942

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha