معصومه ظهیری، مشاور امور بانوان استانداری و عضو هیئت علمی جامعه الزهراء (س) با تسلیت شهادت موسس مکتب جعفری، امام صادق (ع) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از ایشان با عنوان بنیانگذار انقلاب فرهنگی نام برد.
وی با اشاره به ابعاد مختلفی از انقلاب فرهنگی صورت گرفته در زمان امامت امام صادق (ع) ادامه داد: بنای این انقلاب از زمان امام محمد باقر (ع) در مکتب ولایت گذاشته شد و این انقلاب در زمان امام صادق (ع) تحقق یافت.
وی تصریح کرد: این انقلاب شکل گرفت به طوری که شاگردان آن حضرت در رشته های مختلف تخصص داشته و در نقاط مختلف پراکنده شدند.
چهار هزار شاگرد در مکتب امام صادق (ع) پرورش یافتند
مشاور امور بانوان استانداری با بیان اینکه در این مکتب چهار هزار نفر پرورش یافتند، افزود: این افراد منتشر کنندگان علوم آل محمد در جهان بودند و همچنان که راوی اشاره می کند در زمان ورود به مسجدی در مدینه شاهد بود که همزمان 400 نفرقال الصادق و قال الباقر می گویند و روایات مربوط به ایشان را بیان می کنند.
وی گفت: بسیاری از علمای مذاهب دیگر در این زمان و در این مکتب پرورش یافتند.
ظهیری با اشاره به ویژگی های آن دوران خاطرنشان کرد: در آن زمان جریان حکومت در حال انتقال از بنی امیه به بنی العباس بود که البته این تغییرات از زمان امام محمد باقر (ع) آغاز شده بود و در زمان امام ششم به اوج رسید.
شاگردان امام صادق (ع) پیام رسان ایشان در زمان اسارت بودند
وی ادامه داد: امام صادق (ع) با آنکه در حصر بودند ولی پیام ها و صحبت هایشان در مساجد توسط شاگردانشان بیان می شد و در واقع در این دوران جریان اصیل امامت دوباره بازگشته و مجددا در جایگاه خود قرا می گیرد.
وی با بیان اینکه حکومت این وضعیت را برنتافت، تصریح کرد: البته حکومت چندین بار قصد جان امام صادق (ع) را کرد که از جمله این موارد فراخواندن ایشان به مجلس شراب با پای برهنه بود و موارد دیگر این چنینی و در نهایت پس از چندین بار هجوم بردن به منزل این امام همام ایشان به دست منصور دوانیقی به شهادت رسیدند.
عضو هیئت علمی جامعه الزهرا (س) با تاکید بر نقش بنیانگذار مکتب جعفری در پاسخگویی به سوالات و شبهات موجود گفت: مکاتب چهارگانه حنبلی، مالکی، حنفی و شافعی در آن دوران شکل گرفته بودند که امام ششم به سوالات و شبهات آنها پاسخ می دادند.
امام صادق (ع) احیاگر تشیع بودند// ایشان شبهات مکاتب مختلف را پاسخ می گفتند
وی تصریح کرد: ایشان پاسخگوی این شبهات و احیاگر شیعه و ادامه دهنده راه حضرت علی (ع) بوده و ممیزی بودند، میان جریان امام صادق (ع) و کسانی که در آن دوران ادعای امامت داشتند همچون جریان زیدیه پس از شهادت امام حسین (ع).
مشاور امور بانوان استاندار قم گفت:امام صادق (ع) برای آنهایی که پیرو مکتب شیعه 12 امامی هستند، به عنوان ممیزی بین اسلام حقیقی و این مسائل برایشان مطرح است.
مکتب جعفری راه تشخیص جوانان در پاسخ به سوالات اعتقادی است
وی تصریح کرد: برای نسل امروز شناخت این جریان و مکاتب و نگاه به آنها می تواند راه تشخیص مناسبی باشد و همچنین پاسخگویی برای شبهات احتمالی و سوالاتی که دارند.
پایان پیام/
نظر شما