به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از رجاء، به امیرالمؤمنین(ع) گفتند شما که اینقدر کم غذا میخورید چطور در جنگها اینقدر قدرتمندانه میجنگید؟ حضرت فرمود: چوب درختانی که در بیابان هستند و آب کمتری میخورند خیلی محکمتر از چوب درختانی هستند که در کنار آب هستند، لذا من که کمتر غذا میخورم قویتر هستم
. (وَ کَأَنِّی بِقَائِلِکُمْ یَقُولُ إِذَا کَانَ هَذَا قُوتُ ابْنِ أَبِی طَالِبٍ فَقَدْ قَعَدَ بِهِ الضَّعْفُ عَنْ قِتَالِ الْأَقْرَانِ وَ مُنَازَلَةِ الشُّجْعَانِ أَلَا وَ إِنَّ الشَّجَرَةَ الْبَرِّیَّةَ أَصْلَبُ عُوداً وَ الرَّوَاتِعَ الْخَضِرَةَ أَرَقُّ جُلُوداً وَ النَّابِتَاتِ الْعِذْیَةَ أَقْوَى وَقُوداً وَ أَبْطَأُ خُمُودا؛ نهج البلاغه/نامه 45)
متاسفانه ما با عدم مبارزه با نفس، روح خود را تضعیف کردهایم، پس به در خانۀ خدا برویم و بگوییم: ظلمت نفسی؛ یعنی "خدایا! من خودم را زدهام و نابود کردهام! من یک عمر به هوای نفسم گوش کرده و هرزهدلی کردهام، خدایا گناهان و هوسبازیهای مرا ببخش، من قوت و قدرت و ارادهای برای خودم باقی نگذاشتهام، تبدیل شدهام به یک آدم بدون قدرت تمرکز، حواسپرت، ناتوان از لذت بردن از طبیعت، آدمی که در اثر هوسرانیها دچار ضعف جسمی شده، آدمی که نمیتوانم به اطرافیان خود خدمت کند، یک آدم ضعیف النفس ... خدایا، دست مرا بگیر و ضعف مرا جبران کن. «قَوِّ عَلَى خِدْمَتِکَ جَوَارِحِی»(دعای کمیل)"
یکی از شخصیتها که نزد آیت الله بهجت(ره) رفته بود تعریف میکرد: طی صحبت کردن با ایشان متوجه شدم که آقای بهجت(ره) در آن سن و سال بالا، چه جزئیاتی را از گذشتهها هنوز به خاطر دارند! این حافظۀ قوی ناشی از چیست؟ طبیعتاً ناشی از مبارزه با هوای نفس است، البته با آداب و آیینی که دین به ما میگوید.
نظر شما