حجت الاسلام محمد آفتابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، در خصوص ابعاد شخصیتی امام جعفر صادق(ع)، به خبرنگار شبستان گفت: امام صادق (ع) نیز همچون، دیگر ائمه هدی، مصداق روشن انسان کامل و نمونه عالی گذشت و خیرخواهی بودند.
وی تصریح کرد: عصر امام صادق (ع) عصر شکوفایی دانش، فقه، کلام، مناظره، حدیث و روایت و در آن سوی، عصر بدعت ها، گمراهی ها و گسترش مذهب های مختلف بود؛ بنابراین آن حضرت با توجه به نیاز جامعه آن روز و در پرتو شرایط آماده و آرامش به وجود آمده برای بنی هاشم به واسطه درگیری حکومت های بنی امیه و بنی عباس با تأسیس مجالس درس و مراکز علمی به تربیت شاگردان بسیار پرداخت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، بیان کرد: علمای اهل سنت نیز در کتابهای خود شخصیت امام صادق(ع) را از جهت علمی و اخلاقی با القاب و اوصافی شایسته ستودهاند، به عنوان مثال علامه شهرستانی در کتاب ملل و نحل خود مینویسد: جعفربن محمدالصادق(علیه السلام) دارای علمی بسیار و ادبی کامل بود و زهد و پارسایی داشت.
این کازشناس مذهبی، پیرامون مقام علمی آن حضرت از دیدگاه مذاهب دیگر، گفت: فضل و بزرگواری یک شخص آنگاه واضح وآشکار می شود که بیگانگان به فضل او شهادت بدهند؛ وامام صادق (ع) از جمله اشخاص با فضیلتی است که علاوه بر مسلمین و پیشوایان مسلمین؛ افراد غیر مسلمان هم به علم وافر آن حضرت شهادت داده اند.
وی مکتب امام صادق (ع)، را مکتب امامت، خلافت الهی و هدایت انسان ها است، عنوان کرد و افزود: تمام ابعاد فقهی ما برگرفته از زمان این امام همام است فلذا رشد و شکوفایی علمی مسلمانان در این زمان بسیار بوده است.
حجت الاسلام آفتابی، با بیان اینکه ایشان موسس مکتب جعفری هستند، اظهارداشت: دوران امامت امام صادق (ع) نسبت به ائمه دیگر بیشتر و حدود 34 سال بود و این مدت، زمان بسیار خوبی بود تا ایشان در ادامه فعالیت های پدر بزرگوارشان و در پرتو فرصت به وجود آمده، با توجه به نیاز جامعه آن روز و افزایش سطح علمی مسلمانان، نسبت به عصر امامان قبلی، بتوانند علم خود را ظاهر ساخته و با آشکار ساختن حقیقت، ریشه گرایش ها و مذاهب باطل را بخشکانند.
وی افزود: تنها شخصیتی که در جهان اسلام جوابگوی همه نحلهها در دنیا بود، امام جعفر صادق (ع) بودند؛ علاوه بر اینکه در علم اسلامشناسی بزرگترین اسلامشناس بودند و وجود چهار هزار شاگرد در گردآگرد ایشان تصدیق همین حرف است.
پایان پیام/
نظر شما