یکی از مشکلات بی سوادی، احساس عدم نیاز افراد به سواد آموزی است

خبرگزاری شبستان: نماینده سوادآموزی آموزش وپرورش خوزستان، یکی از مشکلات بی سوادی در جامعه را احساس عدم نیاز افراد به سوادآموزی دانست و گفت: کانون های مساجد کمک بسیار خوبی در زمینه ریشه کنی بی سوادی تلقی می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدعلی آلاله، نماینده سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان، امروز(13 شهریور) در نشست هماهنگی در خصوص اجرایی کردن تفاهم نامه ستاد عالی کانون های مساجد و نهضت سواد آموزی در خصوص رفع بی سوادی، گفت: نهضت سواد آموزی به دنبال فرمان تاریخی امام خمینی(ره) در سال 58 شروع به فعالیت کرد و از آن تاریخ تاکنون برای مبارزه با بی سوادی در جامعه اقدامات ارزشمند بسیاری را انجام داده است.

 

وی با بیان اینکه سازمان آموزشی علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو نیز 17 شهریور برابر با 7 سپتامبر را روز جهانی مبارزه با بیسوادی نامگذاری کرده است، یاد آور شد: یکی از شاخص های رشد در جوامع متمدن میزان بهره مندی مردم هر کشور از حداقل سواد نوشتن و خواندن است و مبارزه با بی سوادی نیز در مقوله توسعه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حائز اهمیت است.

 

آلاله، یکی از مشکلات بی سوادی در جامعه را احساس عدم نیاز افراد به سواد آموزی دانست و اضافه کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا سازمانی تشکیل شده که اگر یک نفر بی سواد سریعً نسبت به باسواد شدن آن اقدام می کنند ولی در کشور ما راه ورود به بی سوادی کاملاً بسته نیست و در سال تحصیلی 97 درصد دانش آموزان سر کلاس می روند و 3 درصد باقی مانده به دلایل مختلف از تحصیل باز می مانند.

 

وی افزود: برخی افرادی که برای شرکت در کلاس های نهضت سواد آموزی شناسایی شدند علاقه ای به ادامه تحصیل نشان نمی دهند و باعث بازگشت به بی سوادی می شود که در این خصوص دوره های تحکیم را راه اندازی کردیم و بسته به سن افراد، کسانی که سن بالایی دارند کتاب هایی را که به زبان کم سوادان ساده نویسی شده جهت مطالعه در اختیارشان قرار می گیرد و افراد کم سن و سال را نیز به مدرسه می فرستیم.

 

نماینده سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، عنوان کرد: نهضت سواد آموزی در جهت رفع بی سوادی تفاهم نامه هایی را با سازمان ها و ادارات مختلف در قالب طرح برون سپاری سوادآموزی منعقد می کند و تاکنون 5 میلیارد و 500 میلیون تومان در این راستا اعتبار پرداخت شده و کانون های مساجد می توانند کمک بسیار خوبی در زمینه ریشه کنی بی سوادی محسوب شوند.

 

وی با اشاره به اینکه افرادی که دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا در مساجد هستند می توانند در خصوص اجرایی کردن این طرح با نهضت سوادآموزی همکاری کنند، ادامه داد: افرادی که در امر سواد آموزی شرکت می کنند علاوه بر اجر معنوی با سواد کردن یک بی سواد، از پاداش مادی که به صورت سرانه در ازای قبولی پرداخت می شود، بهره می برند.

 

وی با بیان اینکه سرانه جذب و آموزش هر نفر در ازای قبولی 4 میلیون ریال است که واجدین شرایط افراد بی سواد 10 تا 49 سال هستند، اذعان داشت: از ابتدای فروردین تاکنون 11 هزار نفر از طریق تفاهم نامه تحت پوشش طرح قرار گرفتند و در این راستا کلیه کتاب های درسی و در حد امکان دفاتر و لوازم مورد نیاز به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می گیرد.

 

همچنین در این نشست، حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، این اقدام را حرکتی ارزشمند در راستای تحقق فرمان امام راحل(ره) و تأکید مقام معظم رهبری دانست و خاطر نشان کرد: برای عملیاتی کردن این کار در اولین قدم پس از دهه کرامت نشستی را با کارشناسان کانون های مساجد استان و نماینده نهضت سواد آموزی برگزار کنیم.

 

وی تصریح کرد: در مراسم اختتامیه طرح اوقات فراغت کانون های مساجد که پایان شهریور ماه با حضور مدیران کانون های سراسر استان برگزار می شود از نماینده نهضت سواد آموزی خوزستان جهت توجیه طرح و ترغیب مدیران و اعضای کانون های مساجد به شرکت در این حرکت ارزشی و انقلابی دعوت شود تا بتوانیم سهمی در ریشه کنی بی سوادی داشته باشیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 289275

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha