وضعیت نگران کننده کمّی و کیفی آب دشت کاشان

خبرگزاری شبستان:عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: وضعیت کمّی و کیفی آب دشت کاشان دو مساله نگران کننده برای این شهرستان است که ضرورت مدیریت مصرف آب را مطرح می سازد.

داورخواه ربانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با تاکید بر جدی و واقعی بودن این دومساله که پهنه دشت کاشان با آن مواجه است، اظهار داشت:بحث کمیت را شاید با مدیریت در تقاضا،سامان دهی مصرف بهینه و نوع مصارف آب در کشاورزی بتوان کنترل کرد اما مبحث کیفیت فراتر از توان یک یا دو نفر و حتی یک یا چند دستگاه مرتبط با آب نمی تواند بهبود پیدا کند که با برداشت های بی رویه خواهی نخواهی تنزل پیدا می کند.


وی توسعه فشار آب شیرین بر آب شور را راهکار جلوگیری از تنزل کیفیت آب در دشت کاشان دانست و افزود:توجه به حرس تاغزارها که به صورت پمپاژ آب را از زمین می کشد و باعث تبخیر فراوان آب و مضرات فراوانی است و جلوگیری از برداشت بی رویه آب شیرین از منابع و سفره های زیر زمینی از دیگر راهکارهای جلوگیری از تنزل کیفیت آب است.


به گفته وی، دشت کاشان با بیلان منفی آب و پایین رفتن سفره های آب زیرزمینی و مشکلات مرتبط با آن، هزینه های پمپاژ، مشکلات نگهداری، تشدید خشک شدن چاه ها، بحران کیفی ناشی از برداشت بی رویه آب که باعث تهاجم آب شور به شیرین شده است سال به سال بر میزان شوری آن افزوده می شود و افزایش شورشدن تعداد چاه هایی که سال های قبل آب آن شیرین بوده است از مشکلات کیفی آب در این شهرستان است که رسیدگی و کنترل آن ضروری است.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: با توجه به اینکه در خود منطقه آبی وجود ندارد از سال 70 و حتی سال های قبل از آن در 62 و 68 سرشاخه هایی از محل دز و بعد از آن از طریق زاینده رود و کوهرنگ برای تامین آب شرب کاشان قرار دادند که به دلایلی تاکنون تحقق پیدا نکرده است.


ربانی با تاکید بر اینکه بحث کیفیت برای آب شرب جدی است، افزود:بحث کمیت نیاز به مدیریتی در تقاضا و برداشت های کنترل شده به ویژه تغییر شیوه آبیاری در مصارف کشاورزی با مصرف بخش اعظم آب در این حوزه دارد.
 

وی عدم مدیریت در کاشت تاغزارها از سال های گذشته تا کنون را نیز از دیگر عوامل مشکلات بحث کیفی آب دانست و گفت: مشکل کیفی آب با انتخاب گزینه های انتقال آب شیرین از خارج از حوزه و مشکل کمی آب در دشت کاشان با مدیریت در تقاضا مرتفع می شود.


ربانی در پایان برگزاری همایش ملی بحران آب در کاشان را یادآورشد و گفت: برگزاری این همایش حرکت ارزشمندی برای آشنایی عموم و طبقات مختلف جامعه به صورت باز و شفاف در شناسایی معضل خشکسالی و کم آبی در کاشان بود که با حضور صاحبنظران و به شیوه علمی و دانشگاهی مسائل کمی و کیفی مرتبط با آب در این شهرستان را بازگو کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 289349

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha