اجرای طرح کتاب و کتابخوانی در مساجد

خبرگزاری شبستان: سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد کتاب را ابزاری مؤثر در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن دانست و گفت: کتاب میراثی گرانبها و ماندگار است که مهم‌ترین و با ارزشمندترین عنصر در راستای روشنگری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر امروز در آیین افتتاح نهمین نمایشگاه کتاب ناشران کشوری در شهرکرد، با تبریک فرارسیدن دهه کرامت به آغاز رسالت پیامبر(ص) با قرآن که کتاب زندگی و سرآمد همه کتاب های بشر است، اشاره و خاطرنشان کرد: تعداد کتاب‌ها و کتابخانه‌ها، همچنین کتاب‌نگاران در طول تاریخ اسلام نشان از این دارد که همواره در اسلام کتاب و کتاب‌خوانی اهمیت ویژه ای داشته است.

اسماعیلی کتاب را یک ابزار مؤثر در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن دانست و افزود: کتاب میراثی گرانبها و ماندگار است که مهم‌ترین و با ارزشمندترین عنصر در راستای روشنگری است.

وی اسلام را پرچم‌دار کتاب و کتاب‌خوانی دانست و گفت: اسلام دین دانش و معنویت است و پیشینه فرهنگی نظام اسلامی ایران ناظر بر کتاب و کتاب‌خوانی است؛ از این رو باید در خانواده‌ها چنان فرهنگ‌سازی شود که کتاب به‌عنوان راهنمایی همیشگی تبدیل به یک نیاز دائمی شود تا بتواند در سبد خانواده جای گیرد.

اسماعیلی با بیان این که سرانه مطالعه در حوزه کتاب 18 دقیقه و 47 ثانیه در روز است، خاطرنشان کرد: این میزان در حوزه مطالعه مجلات و کتاب بیش از 78 دقیقه است که به‌طور نسبی مطلوب است اما باید با تلاش بیشتر مردم را به مطالعه جذب کرد.

وی با بیان این که از ابتدای انقلاب تاکنون بیش از 821 هزار عنوان کتاب در کشور مجوز چاپ گرفته است، افزود: از این تعداد بیش از 151 هزار عنوان در حوزه دین مجوز چاپ گرفته است.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که کشور در تعداد عناوین کتاب در دنیا رتبه دهم و در منطقه رتبه نخست را دارد، گفت: 21 درصد از کل 821 هزار عنوان کتاب در دولت نهم و دهم مجوز چاپ گرفته است.
اجرای طرح مطالعه در مساجد
وی با بیان این که بیش از 4783 نسخه کتاب الکترونیک کشور به‌صورت رسمی در فضاهای مجازی منتشر شده‌اند، تصریح کرد: گرچه نشر الکترونیک در دنیا در حال گسترش است اما هیچ چیز جای کتاب را نخواهد گرفت؛ بنابراین باید دانش کتاب وارد زندگی مردم شود، همچنین باید در همه مساجد نیز طرح مطالعه کتاب و کتاب‌خوانی اجرا شود تا مردم بیشتر به کتاب و کتاب‌خوانی علاقه‌مند شوند.

اسماعیلی با تأکید بر ضرورت تصویرگری کتاب تصریح کرد: کشور در زمینه تصویرگری کتاب به‌ویژه در حوزه کودک و نوجوان در دنیا رتبه نخست را دارد؛ همچنین در عناوین کودک و نوجوان رتبه دوم دنیا را دارد.

وی با اشاره به شعار دولت یازدهم که همان عدالت فرهنگی است، خاطرنشان کرد: متأسفانه 77 درصد نشر کتاب در تهران رقم می‌خورد و 29 استان کشور تنها 7 درصد از نشر کتاب را سهیم هستند در حالی که باید بین تمام ناشران کشور عدالت برقرار شود و مسأله کتاب و کتاب‌خوانی در کل کشور احیا شود.

پایان پیام/

کد خبر 290121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha