علیرضا گلپایگانی، مسئول هیئت داوران پنجمین جشنواره ملی پویانمایی رضوی در حاشیه برگزاری این جشنواره در تالارفخرالدین اسعدگرگانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: جشنواره های موضوعی همیشه با استقبال کمتری نسبت به سایر جشنواره ها مواجه است.
وی با بیان اینکه امسال در پنجمین جشنواره پویانمایی رضوی 15 عنوان فیلم مشاهده و داوری شد، افزود: بیشتر فیلم ها آماتوری بودند که با علاقه کار شده بود و برخی از فیلم ها تک نفره کار شده بود و صداگذاری خوبی هم نداشت.
عضو هیئت علمی گروه انیمیشن دانشگاه هنر تصریح کرد: ساخت فیلم انیمشین تک نفره اصلا قابل توجیه نیست ولی متاسفانه در ایران به دلیل مسائل خاص با آثار تک نفره مواجه هستیم که کارگردانی، انیماتور، انتخاب موسیقی و ارسال اثر توسط یک نفر انجام می شود.
جشنواره ها نسبت به به سفارش اثراقدام کند
وی ادامه داد: در ماهیت کل انیمیشن به خاطر پیچیدگی و سخت این رشته، لازم است از افراد متخصص استقاده شود.
گلپایگانی با بیان اینکه 80 درصد فیلم های رسیده به این جشنواره با بودجه شخصی ساخته شده است، اظهارداشت: هیچ فیلمی در دنیا با بودجه هنرمند ساخته نمی شود ولی در این جشنواره به دلیل عدم حمایت، فیلم ها با بودجه اندک و شخصی ساخته شده اند.
تهیه کننده و کارگردان فیلم های انیمیشن و نفر اول چهارمین جشنواره پویانمایی رضوی تاکید کرد: جشنواره باید برای الگوسازی در دوره های آینده نسبت به به سفارش اثراقدام کند.
دبیر جشنواره مقاومت با اشاره به اینکه جای اثرهای ساخته شده سفارشی در این جشنواره خالی است، گفت: نیاز است به فیلمسازان خوراک و منابع تحقیقاتی داده شود تا آثاری قوی تولید شود.
ضامن آهو و کبوتران حرم بیشترین موضوع آثار پویانمایی ارسالی
وی با اشاره به تکراری بودن موضوع آثار جشنواره، افزود: به دلیل کمبود منابع بیشتر آثار این جشنواره در زمینه ضامن آهو و کبوتران حرم بود که این نشان دهنده مشکل در منابع تحقیقاتی فیلمسازان است.
گلپایگانی اضافه کرد: دبیرخانه جشنواره باید نسبت به تحقیقات در زمینه سیره رضوی اقدام کنند تا فیلمسازان برای تولید اثر به راحتی بتوانند منابع و فیلمنامه در اختیار داشته باشند.
مسئول هیئت داوران پنجمین جشنواره ملی پویانمایی رضوی اظهارامیدواری کرد: با تشکیل و جمع آوری تحقیقات در زمینه آثار موضوعی، تولید آثار متفاوت تری در جشنواره موضوعی رضوی خواهیم داشت.
دبیرخانه جشنواره باید گنجینه ای برای سفارش اثر داشته باشد
گلپایگانی با بیان اینکه دبیرخانه جشنواره باید گنجینه ای برای سفارش اثر داشته باشد تا هنرمندان شناخته شده فیلم هایی را بسازند، افزود: می توان این گنجینه ماندگار را در سال های آینده در اختیار استان ها و هنرمندان قرار داد تا با شرایط و استانداردهای تولید یک اثر آشنا شوند.
وی پیشنهاد داد: در جشنواره های بعدی باید فیلمسازان جوان و پیشکسوت جدا شوند تا داوران به راحتی بتوانند قضاوت کنند.
پایان پیام/
نظر شما