کارکیفی در حوزه فرهنگ سرمایه های بخش خصوصی را جذب می کند

خبرگزاری شبستان: مریم صباغ زاده با بیان این که با ارایه کیفیت بالا درفعالیت های فرهنگی می توان سرمایه های بخش خصوصی را جذب کرد، گفت: ضعف های موجود در اقتصاد فرهنگ را باید همه جانبه نگریست.

مریم صباغ زاده با بیان اینکه توجه اقتصاد فرهنگ به پیش نیازهایی احتیاج دارد به خبرنگار کتاب وادبیات شبستان، گفت: تکیه اصلی اقتصاد فرهنگی را با توجه به وضعیت نشر نمی توان روی کتاب گذاشت زیرا این عرصه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند. اما درحوزه سینما و فیلم و تئاتر می توان چنین مسئله ای را مورد توجه قرار داد.


وی درادامه سینمایی اقتباسی را برگرفته از ادبیات خواند وافزود: البته سینمای اقتباسی را می توان برگرفته از ادبیات دانست بنابراین توجه به این نوع از سینما می تواند به اقتصاد ادبیات نیزیاری رساند.


صباغ زاده سپس عنوان کرد: با وجود مشکلات فراوان درعرصه اقتصاد فرهنگی نمی توان تمام تقصیر را به گردن مجریان فرهنگ انداخت بلکه باید ضعفها را همه جانبه دید. مثلا اگریک نوشتار و داستان خوب توسط نویسنده ای خلق شود در نهایت جایگاه خود را پیدا می کند و فروش خوبی خواهد داشت بنابراین ما باید در کنار استفاده از مجریان کارآمدی به تولید با کیفیت کالاهای فرهنگی نیز توجه داشته باشیم.


وی درادامه به مشکلات ممیزی ها اشاره کرد و اظهار داشت: داستان اصولا بر گرفته از زندگی است و زندگی قابل ممیزی نیست بنابراین با تعدیل ممیزی ونگاه انسانی به آن نیز می توان به اقتصاد فرهنگی کمک کرد. زیرا سخت گیرهای زیاد درحوزه ممیزی بزرگان ادبیات ما را بی انگیزه کرده است و دراین زمینه حتما باید تعدیل صورت گیرد.


وی به نقل خاطره ای ازرضا سید حسینی پرداخت و گفت:ایشان یکی از بهترین مترجمان ما بودند که واقعا جایگاه شاخصی در عرصه ترجمه داشتند خودشان تعریف می کردند که کتابی را برای دریافت مجوز نشر به ارشاد سپرده بودم که از من خواسته شد که به جای یک کلمه انگلیسی معادل دیگری که پیشنهاد شد رااستفاده کنم و من دیدم که این آدم اصلا زبان انگلیسی را به خوبی نمی داند و کلمه پیشنهادی اش کاملا غلط است و به همین دلیل سه چهار ماه در حال رفت و آمد بودم تا تکلیف کتابم مشخص شود و ما می بینیم که متاسفانه این نوع برخوردها موجب دلزدگی می شود.


نویسنده «صدای سازسهراب» خاطرنشان کرد:اگراقتصاد فرهنگ را درترجمه آثار، تالیف وخلق اثرهنری نبینیم پس باید در کجا دنبال آن بگردیم و متاسفانه برخوردهای ناشایست،ارایه طرح های کمی و کتاب سازی مانع از اعتماد به این حوزه شده است و موجب این شده تا بخش فرهنگی نتواند سرمایه های خوبی را جذب کند ورونق اقتصادی شایسته ای بیابد.

 

وی همچنین به ساحت ویراستاری اشاره کرد ویاد آورشد:» متاسفانه ما درحوزه نشر به ویراستاری توجه چندانی نمی کنیم و در حالی ویراستاری خوب خود اعتبارحوزه کتاب است.بنابراین برای بهبود وضعیت اقتصاد فرهنگ باید به نکات ریز و درشت توجه شود مثلا نباید وجود کتابفروشی های زیبا وارایه سبدهای های مطالعاتی درمکانهای عمومی وهمچنین بسیاری از نکات ریز و درشت که دربهبود اقتصاد فرهنگ موثر است را نادیده گرفت.
پایان پیام/

 



 

کد خبر 290836

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha