خبرگزاری شبستان :حدود دو سال از کشتار مشهور نروژ که یک تندوری مسیحی عامل آن بود و منجر به کشته شدن 77 نفر شامل بسیاری از مسلمانان مقیم این کشور شد،می گذرد اما تا کنون فرصتی رسمی برای نروژی ها به وجود نیامده بود تا بتوانند اعتراض خود را به حاکمیت در زمینه این گونه اقدامات تروریستی اعلام کنند.
«آندرس برینگ برویک» یکی از تندروهای مسیحی در نروژ در جمعه،22 ژوئیه سال 2011 میلادی در حملات دوگانه ضد اسلامی موجب کشته شدن بسیاری از شهروندان بی گناه این کشور شد.
برویک پس از دستگیری به اقدامات تروریستی خود در اسلو که شامل انفجار بمب در مرکز این شهر و تیراندازی به شرکت کنندگان در اردوی نوجوانان حزب حاکم در جزیره ای در خارج از پایتخت نروژ بود،اعتراف کرد.
وی انگیزه اصلی خود را رشد اسلام گرایی و نفوذ فرهنگ اسلام در نروژ دانست و با ابراز تنفر از مسلمانان اعلام کرد که ازکرده اش در این کشتار پشیمان نیست.
زمانی که این اتفاق رخ داد،ائتلاف چپ به رهبری «ینس استولنبرگ» از حزب کارگر بر نروژ حاکم بود.
حزب حاکم در پی حملات اسلام ستیزانه برویک به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و به تبع آن با وجود تلاش های بسیاری که برای همدردی با مسلمانان و خانواده های قربانیان انجام داد،نتوانست از کاهش محبوبیت خود جلوگیری کند.
به این ترتیب نروژی ها که علاوه بر این جریان در دو سال گذشته تحت فشارهای اقتصادی هم قرار داشته اند،تصمیم گرفتند اعتراض خود را با شرکت در انتخابات پارلمانی و تغییر دولت نروژ به طور رسمی به حزب حاکم نشان دهند.
نتایج اولیه انتخابات که حاکی از پیروزی حزب محافظه کار به رهبری «ارنا سولبرگ» است نشان می دهد که مردم نروژ به خواسته خود نزدیک شده اند.
حزب مخالف راست میانه با وعده کاهش مالیات،خصوصی سازی و ایجاد دولت کوچک تر موفق شده است در مقابل دولت حاکم به رهبری حزب کارگر که متهم به وخیم کردن اوضاع اقتصادی کشور است به پیروزی دست پیدا کند.
استولنبرگ همچنین متهم به بر باد دادن پول نفت نروژ است.
به همین دلیل مردم نروژ قصد دارند با استفاده از فرصت انتخابات ،نخستوزیر کنونی را به دلیل استفاده نادرست از منابع نفتی تنبیه کنند.
«مارکوس هولمز» منشی دفتر اوسلو در این مورد گفت: برای کشوری که مدعی است یکی از ثروتمندترین کشورها در جهان است، ساختار خدمات درمانی نامناسب است و راهها نیز خراب هستند؛ 8 سال برای استولنبرگ کافی است.
با وجود اینکه حزب محافظه کاران احتمالا به حمایت « حزب ترقی خواه » که خواستار اتخاذ سیاست سخت گیرانه تری در قبال مسئله مهاجرت است و همچنین دو حزب کوچک راست میانه ، « دمکرات های مسیحی » و « لیبرال ها » نیاز خواهند داشت اما آنچه برای مردم نروژ اهمیت دارد،برکنار کردن حزب چپ از قدرت است.
به نظر می رسد این همان نتیجه ای است که مسلمانان نروژ انتظار آن را پس از گذشت دو سال از کشتار «اسلو» داشتند.
اسلام بزرگترین اقلیت دینی در نروژ محسوب میشود و مسلمانان نروژ بیش از 2 تا 3 درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدهند که سالانه بر تعدادشان افزوده میشود.
بیشترین تعداد مسلمانان نروژ را مهاجران تشکیل می دهند و یکی از دلایل عمده برویک برای حملات 2011 نیز اعلام مخالفت با مهاجرت مسلمانان به این کشور بود.
حزب حاکم نروژ که شکست خورده انتخابات پارلمانی است در پی حملات اسلام ستیزانه «اسلو» از سوی تندوری مسیحی در سال 2011 به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و محبوبیت خود را از دست داد.
کد خبر 290877
نظر شما