حفظ اصول در مذاکرات هسته ای؛ تغییر احتمالی در روش‌ها

خبرگزاری شبستان: ظریف درباره دیدار با خانم اشتون گفت: فکر می کنم 22 سپتامبر یا 31 شهریور این دیدار صورت بگیرد البته همانطور که دفتر خانم اشتون اعلام کرده زمان و تاریخ آن قطعی نشده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه درباره دیدار با خانم اشتون گفت: به عنوان قدم نخست قرار شد که در آستانه اجلاس مجمع عمومی دیداری با یکدیگر داشته باشیم و نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در سازمان ملل در نیویورک زمان را هماهنگ کنند.

وی در گفتگو با واحد مرکزی خبر تصریح کرد: فکر می کنم 22 سپتامبر یا 31 شهریور این دیدار صورت بگیرد البته همانطور که دفتر خانم اشتون اعلام کرده زمان و تاریخ آن قطعی نشده است.

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا قرار است در ادامه مذاکرات هسته ای ابتکار یا پیشنهادی از سوی ایران مطرح شود، گفت: عادت ندارم که مذاکره را در رسانه انجام دهم ضمن اینکه نقش رسانه را برای آگاه کردن افکار عمومی بسیار مفید می دانم اما فکر می کنم جایگاه پیشنهاد و طرح ارائه آن در میز مذاکره است.

وی افزود: حسب مورد اینکه چه میزان آمادگی از طرف 1+5 برای شناسایی حق ایران در برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای از جمله غنی سازی در خاک ایران ببینیم و به همان میزان که جدیت از طرف مقابل برای رسیدن به راه حل در یک زمان مورد قبول طرفین و برداشتن تحریم های غیرقانونی و ظالمانه مشاهده کنیم جمهوری اسلامی هم به همان میزان با جدیت و تلاش برای رسیدن به یک راه حل پیش خواهد رفت.

وزیر امورخارجه گفت: البته باز هم تاکید می کنم راه حلی که مورد نظر ماست راه حلی است که هر دو طرف باید در دو هدف مشترک باشند نه اینکه هدفی را به عنوان هدف طرف ایرانی تلقی کنند و هدف دیگر را هدف طرف غربی بدانند. یک هدف، تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران است که براساس ادعای آنها هدف غرب است اما من به جرات می توانم بگویم که هدف جمهوری اسلامی هم همین است.

وی اضافه کرد: باید در یک هدف دیگر هم، ما و غرب اشتراک داشته باشیم و آن اعمال حق غنی سازی ایران در داخل خاک جمهوری اسلامی ایران همراه با شفاف سازی و مقررات هسته ای است.

وی گفت: ما معتقدیم می توانیم به یک راه حل مرضی الطرفین برسیم و آمادگی کامل هم داریم و امیدواریم طرف مقابل هم این آمادگی را داشته باشد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا اختیار مذاکرات هسته ای کاملا به وزارت خارجه واگذار شده است، گفت: خیر، مذاکرات هسته ای با وزارت خارجه است اما راهبری برنامه هسته ای ایران کماکان در اختیار شورای عالی امنیت ملی است و این شورا نیز زیر نظر رئیس جمهور اداره می شود ضمن اینکه اختیار وزارت خارجه هم در حد چارچوب های تعیین شده نظام است.

وی در پاسخ به این سوال که اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای چه زمانی مشخص می شوند، تصریح کرد: از دوستانی از داخل وزارت خارجه که سابقه کافی دارند چه آنهایی که قبل از 8 سال گذشته در مذاکرات حضور داشتند و چه آنهایی که در هشت سال گذشته در مذاکرات نقش داشتند استفاده خواهیم کرد.

ظریف گفت: همانطور از حضور کارشناسان استفاده خواهد شد و مشغول رایزنی هستیم تا هر کسی که توانایی و تخصص کافی برای موضوع هسته ای داشته باشددر مذاکرات حضور فعال و کارشناسی داشته باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: با یاری خداوند و دعای مردم این مذاکرات به خوبی پیش رود و مشکلاتی که به واسطه کج فهمی کشورهای غربی برای مردم ایران ایجاد شده است رفع شود.

ظریف در پاسخ به این سوال نیز که آیا در روشهای مذاکره شاهد تغییراتی خواهیم بود تاکید کرد: اصول حتما پابرجا خواهد بود و آن اصول حفظ و حراست از دستاوردهای فناوری جوانان و دانشمندان جمهوری اسلامی است که توانسته اند با اعتماد به نفس، خودباوری این صنعت را در ایران بومی و این دانش فنی را برای کشور تولید کنند اما روشها احتمالا تغییر خواهد کرد.

پایان پیام/





 

کد خبر 291305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha