بعد از یک غفلت 3دهه ای از دریاچه ارومیه، انتظار معجزه نداریم

استاندار آذربایجان غربی، گفت: یک غفلت سه دهه ای را در خصوص بحث مدیریت منابع آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه از سر گذرانده ایم و امروز برای نجات آن انتظار معجزه نداریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، وحید جلال زاده، استاندار آذربایجان غربی، در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه که در سالن آمفی تئاتر شماره یک استانداری برگزار شد، گفت: یک غفلت سه دهه ای را در خصوص بحث مدیریت منابع آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه از سر گذرانده ایم که توسعه بی رویه بخش کشاورزی نیز یکی دیگر از غفلت های موجود در این بخش است.


وی ادامه داد: با استفاده نادرست از منابع آب و سد سازی های نادرست و حفر چاه های غیر مجاز در استان بخصوص در شهرستان ارومیه به دریاچه ارومیه آسیب جدی وارد شده است که اقلیم و وضعیت آب و هوایی همراه با کاهش بارندگی ها نیز بر این معزل دامن زده است.


استاندار آذربایجان غربی، با بیان اینکه مسئله دریاچه ارومیه یک مسئله ملی و حتی جهانی است، تصریح کرد: از سال گذشته نگرانی های ایجاد شده در راستای وضعیت دریاچه ارومیه باعث شده است سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو و سازمان جهاد کشاورزی در این مورد متمرکز شوند و در جهت رفع این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.


وی با اشاره به کارهای انجام شده در زمینه احیای دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: اولین اقدامات در سال 87 در مجتمع باری برگزار شد و توافقنامه ای به امضای حاضرین رسید که در واقع نقطه عطفی برای احیای دریاچه به شمار می رود و این پیش زمینه جلسه منطقه ای با حضور استانداران سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان شد.


مقام عالی استان افزود: در سال های اخیر دولت دهم مصوبه ای را به تصویب رساند که بر اساس آن ستادی به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل شد که تاکنون پنج جلسه در این ستاد برگزار شده است.


وی، با اشاره به تدوین سند راهکار های نجات دریاچه ارومیه، اظهار داشت: در این ستاد 24 راهکار برای نجات دریاچه ارومیه پیشنهاد شد ولی متاسفانه بخاطر عدم اجرایی شدن آنها نتیجه مطلوبی در این خصوص حاصل نشده است.


جلال زاده، با بیان اینکه سال گذشته همایش بین المللی دریاچه ارومیه با حضور اساتید داخلی و خارجی کشور در ارومیه برگزار شد، گفت: بحث آبیاری تحت فشار و استفاده از شیوه های آبیاری مدرن در اراضی کشاورزی، رعایت الگوی کشت، باروری ابرها و انتقال آب بین حوزه ای از جمله مسائل مهمی بود که در راستای نجات دریاچه بعنوان راهکارهای اجرایی مطرح شد و مورد توجه قرار گرفت.


وی اضافه کرد: پرو‍ژه انتقال آب از جنوب استان از سال های قبل آغاز شده و اینک از پیشرفت قابل توجهی برخوردار است که اگر بتوانیم با تزریق اعتبارات جدید این پروژه را تمام کنیم بدون شک اولین پروژه ای خواهد بود که می تواند در زمان کوتاهی نتیجه بخش باشد.


جلال زاده ادامه داد: اگر اعتبارات خوبی تخصیص یابد تا پایان سال94 شاهد ورد آب به دریاچه خواهیم بود.


استاندار آذربایجان غربی با اشاره به سفر انتخاباتی رییس جمهور به ارومیه، تصریح کرد: دکتر روحانی در سفر خود به ارومیه قبل از انتخابات وعده نجات دریاچه ارومیه و طرح این مسئله را در اولین جلسه به مردم داده بودند که خوشبختانه به وعده خود عمل کرده و امروز حضور مسئولان در راستای احیای دوباره پارک ملی دریاچه ارومیه بسیار امیدوار کننده است.


وی افزود: توسعه بی رویه کشاورزی در سه استان آذربایجان غربی و شرقی و کردستان نگران کننده است و اگر مردم بخصوص کشاورزان در این زمینه همکاری نکنند کاری از پیش برده نخواهد شد.


مقام عالی استان ، با بیان اینکه توجه دولت مردان و وزرای مربوطه و تخصیص اعتبارات لازم یکی از مسائل مهم احیای این زیست بوم طبیعی است، گفت: حضور مسئولان عالی رتبه کشوری در استان و توجه ویژه رییس محترم جمهور به بحث دریاچه ارومیه، نشانگر وجود یک عزم جدی برای مهار خشک شدن دریاچه ارومیه است که با اختصاص اعتبارات لازم و تعامل و همدلی مسئولان این برنامه ها هر چه سریعتر انجام خواهد گرفت.
 

پایان پیام/

کد خبر 292192

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha