به گزارش خبرگزاری شبستان، ششمین دوره همایش آموزشی اندیشه های آسمانی21 شهریور پس از 23 روز و با حضور 3 هزار و 200 نفر از فعالان فرهنگی خواهر و برادر مساجد سراسر کشور در مشهد به کار خود پایان داد.
در این دوره اساتید حوزوی و دانشگاهی و نیز شخصیت های فرهنگی برجسته کشوری همچون محمد علی انصاری، لاله افتخاری، نیلچی زاده، خزعلی، حجج اسلام قرائتی، ماندگاری، واعظ موسوی و صفایی بوشهری به ایراد سخن پرداختند.
در طول این دوره از همایش در مجموع 41 هزار و 600 نفر ساعت گروه های هم اندیشی برگزار شد که 28 هزار و 800 نفر ساعت مربوط به آقایان و 12 هزار و 800 نفر ساعت مربوط به خواهران بوده است.
برگزاری برنامه های مذهبی مانند هیئات مذهبی و نمایشگاه کتاب از برنامه های جنبی این دوره از همایش اندیشه های آسمانی بوده است.
محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در اختتامییه ششمین دوره همایش اندیشه های آسمانی، گفت: دوره آموزشی اندیشه های آسمانی در راستای اصول و سیاست های ستاد عالی کانون های مساجد کشور تعریف و اجرا می شود.
وی از حضور 3 هزار و 200 نفر از برادران و خواهران فعال کانون های مساجد سراسر کشور در مدت 23 روز در مشهد خبر داد و گفت: ششمین دوره همایش اندیشه های آسمانی در 5 مرحله که 3 مرحله اختصاص به آقایان و 2 مرحله مختص خواهران برگزار شد.
وی با بیان این مطلب که 55 هزار و 200 نفر ساعت برنامه همایش با حضور سخنرانان و اساتید حوزه و دانشگاه در طول ششمین دوره همایش اندیشه های آسمانی برگزار شد، ابراز کرد: فرصت مطالعاتی در این دوره از همایش در مجموع 10 هزار و 400 نفر ساعت بوده که 7 هزار و 200 نفر مربوط به برادران و 3 هزار و 200 نفر نیز مربوط به خواهران است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از ارائه الگو در بخش برادران به مدت 14 هزار و 400 نفر ساعت خبر داد و بیان کرد: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در موضوعات دینی و در بحث مساجد، فعالیت های فرهنگی و جلسات نقد دوره از جمله برنامه های دوره برادران بوده است.
وی خاطر کرد: تشکیل شبکه گسترده و منسجم در حوزه عفاف و حجاب نیز از وظایف دوره ویژه خواهران ششمین دوره همایش اندیشه های آسمانی بوده است.
کانون های مساجد در مقابل ناتوی فرهنگی سنگر و پایگاهی قوی هستند
بنابراین گزارش، لاله افتخاری، رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی هم در ششمین همایش آموزشی اندیشههای آسمانی اظهار کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد در مقابل ناتوی فرهنگی یک سنگر و پایگاه قوی در کل کشور به حساب میآید، گفت: کانونهای فرهنگی مساجد باید دارای چشم انداز و بودجه مشخص باشند.
افتخاری گفت: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کل کشور باید یک تشکل، یک چشمانداز، برنامه توسعه و بودجه مشخصی داشته باشند تا بتوانند در خارج از کشور به ویژه در کشورهایی که بحران زن و خانواده شدید است، نقش بسزایی ایفا کنند.
فروغ نیلچی زاده، استاد حوزه و دانشگاه هم در آخرین دوره همایش اندیشه های آسمانی با بیان اینکه بهره گیری از ظرفیت های مساجد جوانان و نوجوان را از منجلاب های فرهنگی نجات می دهد، اظهار کرد: رفت و آمد به مسجد یکی از مهمترین عوامل در تعیین سبک زندگی انسان است که باعث فراهم شدن فضای معنوی در جامعه می شود.
وی با تاکید بر اینکه باید توجه داشت مسجد بر خلاف دیگر معابد کارکرد های متعدد دارد و تنها جایگاه عبادت و نیایش دینی نیست، افزود: مسجد باید علاوه بر فعالیت های عبادی به عنوان کانون هدایت و ارشاد،مرکز آموزش و سوادآموزی، پایگاه جهادو نهضت، مقر قضا و قضاوت ، قرار گاه سیاسی دولت و مرکز تعاون اجتماعی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مساجد یک نهاد مقدس به عنوان کانونهای همیشه بیدار امت مسلمان و جایگاه های رفیع انسان سازی با چندین کارکرد است که حفظ این کارکردها با نقش موثر و سازنده و مثبت آن بر روی افراد جامعه ضروری است.
وی افزود: تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای ترویج فرهنگ مسجد در جامعه است و فرصت را ازدشمنان درجهت ناتوی فرهنگی می گیرد چرا که حضورجوانان در این مکان مقدس فرصتی فوق ویژه را در راستای ترویج برنامه های فرهنگی ایجاد می کند.
«علم»، «تعقل »و «عشق» رمز رسیدن به حیات طیبه است
محمد علی انصاری، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، محقق برجسته در حوزه فرهنگ و دین و استاد حوزه و دانشگاه هم در ششمین دوره همایش اندیشه های آسمانی، اولین سطح زندگی حیات در قرآن را حیات گیاهی دانست و افزود: ویژگی عمده حیات گیاهی رشد و نمو است.
وی دومین سطح حیات راحیات حیوانی با توجه به آیات قرآن معرفی کرد و بیان داشت: احساس و حرکت ویژگی های اصلی حیات حیوانی و خوردن، آشامیدن، خفتن و ارضاء غرایز و شهوات اجزا اصلی چنین حیاتی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه مهم ترین ویژگی های حیات انسانی کنجکاوی است، گفت: علم، تعقل و عشق موجب تبدیل حیات انسانی به حیات طیبه می شود.
پایان پیام/
نظر شما