100 باب کانون درسال 90 به تعداد کانونهای مساجدکرمانشاه افزوده می شود

کرمانشاه، امروز مقصد هشتاد و هشتمین سفر استانی دولت است، سفری که مردم استان به خصوص اهالی فرهنگی چشم امید بر توجه به بخش فرهنگی به ویژه‌ در بخش مساجد دارند.

خبرگزاری شبستان: استان کرمانشاه سال‌های سال است که از کمبودهایی در بخش‌های فرهنگی رنج می‌برد، اما چون همیشه مشکلات اقتصادی اجتماعی که به واسطه جنگ تحمیلی برای این استان ایجاد شده، پر رنگ تر بوده، برای حل آنها چاره اندیشی چندانی نشده است و امروز مردم این دیار و با سفر هیئت دولت به این استان انتظار دارند طرح‌های پیشنهادی کارگروه فرهنگی استان در این بخش جبران شود و در بخش توسعه و ساخت مسجد و کانون فرهنگی هنری شاهد رشد و شکوفایی شوند.

در استان کرمانشاه 1350 مسجد و بیش از یک صد کانون فرهنگی هنری وجود دارد و 1100 روستای استان نیز فاقد مسجد است. مهمترین مسایل اجتماعی فرهنگی استان ناهنجاری‌های اجتماعی ناشی از مشکلات اقتصادی، جنگ تحمیلی و تبعات اقتصادی اجتماعی آن، تنوع قومی مذهبی و تحولات آن سوی مرزها و کمبود زیرساخت‌ها و فضاهای فرهنگی هنری مذهبی است.به دلیل جنگ تحمیلی، جمعیت حاشیه نشین شهرهای استان 350 هزار نفر و شهر کرمانشاه 271 هزار نفر است. در استان کمبود فضاهای فرهنگی احساس می‌شود، به طوری که به ازای هر 4500 نفر یک مسجد وجود دارد و 1100 روستای استان نیز فاقد مسجد هستند. اکثر مساجد موجود نیز به دلیل تامین نشدن منابع مالی نمی‌توانند خدمات مناسبی ارایه کنند.

مهمترین مشکلات فرهنگی استان، ناکافی بودن مراکز فرهنگی، هنری و مذهبی، عدم سرمایه گذاری لازم در بخش زیربناهای فرهنگی، ناکافی بودن اعتبارات برای مقابله با تهدیدات جنگ نرم استکه ایجاد و گسترش کانون های مساجد در این زمینه می تواند نقش تاثیرگذاری ایفا کند که در این راستا مقرر شده بیش از 100 کانون فرهنگی هنری به تعداد کانون های مساجد این استان افزوده شود تا گامی برای شکوفایی فرهنگی در این استان برداشته شود.

برهمین اساس، محورهای پیشنهادات سفر سوم هیئت دولت به استان براساس آنچه توسط استانداری کرمانشاه اعلام شده، تقویت و توسعه کمی و کیفی فعالیت‌ها و برنامه‌های دینی و قرآنی، توجه به مسایل فرهنگی اجتماعی بانوان، تقویت فرهنگ عفاف و حجاب و تعمیق باورهای دینی، تحکیم خانواده، توسعه و ترویج فرهنگ شهادت، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی سیاسی، ساماندهی مواریث فرهنگی، توسعه و تکمیل زیرساخت‌های گردشگری، کمک به نشر کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی و حمایت از نشریات محلی، توسعه ورزش همگانی، توسعه و ترویج فرهنگ ناب ایرانی اسلامی در مقابله با تهدیدات خارجی و توسعه وحدت ملی در جامعه برای مبارزه با افکار انحرافی است.

حال کرمانشاهیان چشم امید به این سفر بسته‌اند تا به ساخت و تقویت مساجد استان نیز نگاه ویژه ای شود تاچالش‌های بسیار فرهنگی استان رفع شود همان گونه که در سفرهای دوره های قبل شاهد توجه به حوزه فرهنگی در این استان بوده ایم که در ذیل به مواردی از آنها اشاره می شود.

 اختصاص مبلغ 25 میلیارد ریال برای کمک به توسعه، تعمیر و بازسازی مساجد و مصلی ها. اختصاص مبلغ 10 میلیارد ریال برای کمک به فعالیت های فرهنگی و هنری در سال های 1387 و 1388 اختصاص مبلغ هفت میلیارد ریال برای تجهیز کانون های مساجد، اختصاص مبلغ 10 میلیارد ریال برای فعالیت های دینی و قرآنی در سال های اخیر بخشی از توجه دولت به مساجد و فعالیت های فرهنگی و دینی استان کرمانشاه بوده است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 29239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha