به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محسن عباسی، کارشناس و مشاور مسایل خانوادگی و تربیتی و مولف کتاب علوم دینی و تربیتی، شب گذشته(23 شهریور) در سلسله همایش های دین، نشاط، زندگی، با اشاره به آیه ای از قرآن کریم مبنی بر اینکه هر کس عمل صالح انجام دهد در حالیکه ایمان داشته باشد خداوند به چنین فردی وعده حتمی می دهد که او را به حیات طیبه زنده می کند، اظهار داشت: امروزه همه افراد به دنبال زندگی خوشی هستند که از آن لذت برده و آرامش را با آن تجربه کنند.
وی با بیان اینکه اصلی ترین معنای طیب چیزی است که انسان از آن لذت می برد و حیات طیب نیز زندگی ای است که انسان از آن لذت می برد، افزود: چنین زندگی 2 شرط اساسی عمل صالح و ایمان دارد که باید هر دو با هم همراه باشند.
حجت الاسلام عباسی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که فرموده اند "عبادت به نماز خواندن و روزه گرفتن نیست بلکه عبادت حقیقی تفکر در امر خدای عزوجل است"، بیان داشت: اعمال عبادی مانند روزه، نماز، حج ظاهری از عبادت است اما تفکر در مخلوقات خداوند باطن عبادت است.
وی با تاکید بر اینکه آنچه شیطان انسان ها را به سمت آن ها سوق می دهد تخیل است اما تفکر مشغول کردن ذهن به واقعیات است و ابراز کرد: در اطراف ما واقعیات قابل تفکری داریم که نتیجه فکر کردن به آن ها، عمیق شدن ایمان و مناسک عبادی است.
مشاور مسایل خانوادگی و تربیتی خاطرنشان ساخت: اگر کسی تفکر در امر الهی نداشته و معرفت خدا را در وجودش بالا نبرد، عباداتش مقام او را ارتقاء نخواهد داد.
وی با اشاره به آیات 190 و 191 سوره مبارکه آل عمران که به خلقت آسمان ها و زمین و آمد و شد آن ها اشاره شده است و خداوند آن را نشانه ای برای اهل خرد معرفی می کند، تاکید کرد: اهل خرد افرادی هستند که در همه حال به یاد خدا بوده و در خلقت آسمان و زمین تفکر می کنند که نتیجه این تفکر رسیدن به این نتیجه گیری است که خداوند مخلوقات خود را بیهوده نیافریده و در پی این خلقت معاد و عاقبتی برای همه آدمیان وجود دارد.
وی شناخت خداوند را باعث آشنایی با اهداف خلقت و عاقبت زندگی آدمی دانست و تصریح کرد: یکی از بزرگ ترین عواملی که انسان ها در مخلوقات خداوند تفکر نمی کنند آنست که دل های مردم را زنگار معصیت تیره کرده و انگیزه برای کارهای خود ندارند.
حجت الاسلام عباسی اذعان داشت: تفکر کردن در زندگی، صفات الهی، نعمت های خداوند، محدود بودن عمر و غیره دل آدمی را زنده می کند و انسان را با تفکر وادار به عمل صالح می کند.
وی یکی از مصادیق تفکر در امر خدا را فکر کردن در مخلوقات الهی دانست و گفت: اگر مردم در عظمت، قدرت و بزرگی نعمت های خداوند اندیشه کنند، به راه مستقیم بازگشته و از عذاب الهی نجات پیدا می کنند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که باید برای تحقق توصیه های آیات و روایات لحظاتی از روز را صرف تفکر در خلقت های خداوند داشت، گفت: در روایات به صراحت آمده است که انسان ها نباید به ذات خداوند فکر کنند چرا که انسان ها ذهن محدودی و علم اندکی دارند و با این محدودیت نمی توانند ذات نامحدود خداوند را درک کنند و نتیجه تفکر به ذات خداوند کفر و کافر شدن به خداوند می شود.
وی خاطر نشان ساخت: در روایات بسیار تاکید شده است که مردم باید در مورد صفات خداوند تفکر کنند که نتیجه تفکر در صفات خداوند ایجاد رابطه عاشقانه میان بندگان و خداوند است.
پایان پیام/
نظر شما