به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «دویچه وله»،"نگار"، افسر ارشد پلیس زن افغانستان که در پی تیراندازی دو مهاجم مسلح زخمی شده بود بر اثر شدت جراحات درگذشت. او دومین افسر زن افغانستان است که در دو ماه گذشته در حادثهای مشابه در یک منطقه کشته میشود.
هردو افسر پلیس زن افغانستان در جادههای لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند توسط مهاجمان ناشناس از پا در آمدهاند. نگار، افسر ارشد پلیس زن افغانستان جانشین "اسلامبیبی"، دیگر افسر زن ترورشده در ولایت هلمند شده بود. او که روز یکشنبه (15 سپتامبر/ 24 شهریور) هدف گلوله مهاجمان مسلح موتورسوار قرار گرفته بود، بر اثر شدت جراحات وارده از پا در آمد.
عمر زواک، سخنگوی ولایت هلمند گفت: «تأیید میکنم که نگار در بخش اورژانس بیمارستان امروز صبح فوت کرد. او به خاطر زخمهای ناحیه گردنش جان داد.»
مهاجمان موتورسوار بعد از شلیک به این زن فرار کردند.
نگار، 38 ساله، مادر یک پسر و یک دختر بود. او از 7 سال پیش به این طرف در شعبه جنایی پلیس هلمند کار می کرد. هلمند از مراکز تجمع اسلامگرایان افراطی مخالف حکومت افغانستان است.
نگار پس از آنکه به درجه بازرس ارتقا یافت، در میدان هوایی لشکرگاه مشغول به کار شد. او پیش از هلمند در کابل کار میکرد.
ترور نگار بعد از "اسلام بیبی"
آخرین افسر پلیس زن که در ولایت هلمند کشته شد، "اسلام بی بی" بود. موقعیت شغلی او بیانگر فرصتی بود که بعد از سرکوب زنان در دوران طالبان در افغانستان امروز به وجود آمده است.
"اسلام بی بی" پیش از ترور خود در ماه ژوئیه گفته بود، برخی او را مرتبا تهدید می کنند تا شغلاش را ترک کند.
پس از آنکه او کشته شد، خانم "نگار" به رسانههای محلی گفت، از این ترس ندارد که در ولایت بهشدت محافظهکار هلمند به عنوان یک افسر پلیس کار میکند. او افزود، مصمم است به کاری که دوست دارد ادامه بدهد.
"نگار" گفت که او هم تهدید شده است، اما افغانستان نیاز به تعداد بیشتری پلیس زن دارد تا از زنان در برابر ستم، تجاوز جنسی و تبعیض حفاظت کنند.
در هر دو واقعه ترور پلیسهای زن، هیچ فرد یا گروهی مسئولیت را برعهده نگرفته و کسی هم بازداشت نشده است.
اسلام بیبی، افسر پلیس افغانستان که بر اثر گلوله افراد مسلح از پا در آمد در گزارشی که در ماه جاری توسط سازمان غیر دولتی بریتانیایی "آکسفام" انتشار یافته است گفته میشود که پلیسهای زن در افغانستان صرفا یک درصد مجموع نیروی پلیس این کشور را تشکیل میدهند.
در گزارش آمده است: «زنان پلیس غالبا فاقد برخی لوازم اساسی، از جمله یونیفورمهایی هستند که همکاران مردشان به دست می آورند. بسیاری از آنها احساس می کنند که وظایف سطح پایینی را انجام میدهند».
یک زن به ازای 10 هزار پلیس مرد
به ازای هر 10 هزار پلیس مرد یک پلیس زن در افغانستان وجود دارد. بسیاری از آنها از آموزشی اندک برخوردارند و کمتر در بازجویی و بازداشت افراد شرکت میکنند.
یک افسر پلیس زن افغان به آکسفام گفته است: «با ما مانند مردان رفتار نمیشود. حتی اگر ما در رتبهای مشابه هم باشیم؛ از ما تقاضا میکنند، چای دم کرده یا تایپ کنیم».
صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان مشکلات موجود برای پلیس زن افغانستان را تأیید کرده است.
او میگوید، حدود 2200 مأمور پلیس زن در نیروهای ملی افغانستان وجود دارد، اما حکومت در نظر دارد پیش از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شمار آنها را دوچندان کند.
روز دوشنبه (16 سپتامبر) همزمان با مرگ دومین پلیس زن هلمند ثبت نام متقاضیان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان آغاز شد. تا بهحال 27 نفر مدارک خود را برای نامزدی در این انتخابات ارائه کردهاند. در این انتخابات که قرار است در آوریل سال 2014 برگزار شود جانشین حامد کرزی، رئیس جمهور فعلی افغانستان تعیین خواهد شد. کرزی که دو دوره ریاست جمهوری افغانستان را پشت سر میگذارد بنا بر قانون اساسی این کشور، حق نامزدی در دور سوم را ندارد.
ترور زنان پلیس ولایت هلمند به دنبال ترور ملالی کاکر، مقام ارشد پلیس زن در ولایت قندهار درسال 2008 و قتلهای پی در پی مسئولان امور زنان در ولایت لغمان در سال گذشته (2012) صورت می گیرد.
نظر شما