عدم ادغام اتحادیه موسسات قرآنی عامل تشتت سیاست‌گذاری قرآنی

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور با اشاره به لزوم حل اختلافات موجود برای ادغام اتحادیه موسسات قرآنی گفت: این اختلاف تشتت سیاست‌گذاری در حوزه قرآنی را به وجود می آورد.

حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور با اشاره به بحث ادغام اتحادیه موسسات قرآنی به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: جمعیت فعالان قرآنی کشور سال 82 طی مطالبات مردمی در خصوص فعالیت‌های قرآنی در مشهد اقدام به راه‌اندازی اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور کردند و با توجه به لزوم برطرف‌سازی نیازمندی‌های موجود این اتحادیه تحت نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای مطالبات مردمی فعالیت‌های خود را ادامه داد و این روند تا 10 سال ادامه یافت و بسیاری از مشاوره‌ها، برگزاری کلاس‌های آموزشی، اعطای وام و اعتبارات موسسات قرآنی مردمی از طریق این اتحادیه محقق می‌شد.

وی افزود: متأسفانه از سال 1382 به دلایلی غیرمنطقی اتحادیه موسسات قرآنی تأسیس شد و بهانه آن نیز عدم پوشش‌دهی موسسات دولتی تحت نظارت اتحادیه تشکل‌های قرآنی بود در حالی که در همان زمان 30 درصد موسسات اتحادیه‌های تشکل‌های قرآنی از سازمان‌های مختلف دولتی بودند اما علی‌رغم مخالفت‌های موجود در خصوص تاسیس اتحادیه موسسات قرآنی اتحادیه تشکل‌های قرآنی دست دوستان را به گرمی فشرد و پیشنهاد ادغام و تفاهم را طی تفاهم‌نامه‌ای بیان کرد.

محمدی تصریح کرد: حسن نیت ما در ادغام اتحادیه تشکل‌های قرآنی و موسسات قرآنی بیش از پیش مشخص بود و طی نشستی صمیمی اختلاف‌های موجود مورد بررسی قرار گرفت و تفاهم‌نامه‌ سه‌جانبه‌ای میان شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی منعقد شد که سازمان تبلیغات اسلامی از امضای آن خودداری کرد که این روند تاکنون باقی ماند.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور خاطرنشان کرد: سیاست‌گذاری در برنامه‌های قرآنی بخصوص صدور مجوز و تشتت سیاست‌گذاران ضربه جبران‌ناپذیری را خواهد زد که نیازمند برطرف‌سازی شکاف‌ موجود در این حوزه هستیم که امیدواریم ادغام اتحادیه‌ تشکل‌های قرآنی و موسسات قرآنی این هدف را محقق سازد.

وی تصریح کرد:  تاسیس اتحادیه بر تبصره واحده‌ای که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده مستند است و از وزارت ارشاد هم مجوز گرفته است که هردوی این دستگاه‌ها هم در یک ساختار قانونی مشخص که قانونی فعالیت می‌کند؛ لذا تاسیس و فعالیت اتحادیه از این حیث کاملاً قانونی و منطقی است و در این خصوص اصلاً جای بحث وجود ندارد.
خیلی عجیب است که دوستانمان در سازمان دارالقرآن به این وضوح قانونی بودن یک فعالیت را نادیده می‌گیرند و مجوز یک وزارتخانه را در کشور نا معتبر جلوه می‌دهند! جالب‌تر این است که سازمان دارالقرآن در ابتدای تاسیس از وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز گرفته و چنین کسی نمی‌تواند ادعای غیرقانونی بودن مجوز وزارت ارشاد را داشته باشد. اگر این کار غیرقانونی باشد خود دارالقرآن اولین متخلف است و باید پاسخ این فعالیت غیرقانونی‌اش را بدهد.

محمدی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما شناساندن واقعی ظرفیت مؤسسات به عموم مردم و مسئولین است. ما اصلاً آمار و ارقام بالایی ارائه نمی‌کنیم و به هیچ‌وجه داعیه‌ی ارتقای کمی مؤسسات قرآنی عضو اتحادیه را بدون احراز شرایط عضویت اتحادیه نداریم و به عنوان مثال علی‌رغم صدها درخواست برای عضویت در اتحادیه از سوی مؤسسات به دلیل عدم احراز یکی از شرایط (نداشتن دو سال سابقه کار فعال در زمینه قرآنی) در اتحادیه عضو نمی‌شوند. بدین معنی که مؤسساتی که در اتحادیه عضو می‌شوند علاوه بر داشتن شرایط ساختاری و اساسنامه‌ای، باید دو سال از فعالیت مستمر آن‌ها گذشته باشد تا به سطح کیفی مطلوبی برای عضویت در اتحادیه باشد. بنابراین اگر ما داعیه افزایش کمی را داشتیم با حذف همین یک شرط می‌توانستیم آمار اعضا را به چند برابر افزایش دهیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 293741

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha