ابتلای ۳۴ درصد زائران ایرانی حج ۹۲ به بیماری های پرخطر

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت: حدود ۳۴ درصد زائران ایرانی حج امسال مبتلا به بیمارهای پرخطری همچون فشار خون، قند خون و ناراحتی های قلبی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید علی ریاض رئیس مرکزپزشکی حج و زیارت افزود: متاسفانه همانند سال های گذشته، تعداد زائران ایرانی مبتلا به بیمارهای پرخطر مانند دیابت، فشار خون و ناراحتی های قلبی و تنفسی زیاد است که این موارد در معاینات پزشکی قبل از اعزام احصاء شده است.

 

این وی اضافه کرد: از مجموع ۶۴ هزار زائر ایرانی حج ۹۲، هفت هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا به بیماری قند خون (دیابت)، ۱۲ هزار نفر مبتلا به فشار خون و دو هزار و ۴۰۰ نفر نیز مبتلا به بیماری های عروقی قلب هستند.

 

ریاض درباره میانگین سنی زائران حج تمتع امسال گفت: طبق بررسی های صورت گرفته، ۶۱درصد زائران ایرانی حج ۹۲، بین ۴۰ تا ۶۰ سال دارند.

 

وی همچنین درباره خبر ابتلا شش نفر در مدینه منوره به ویروس کرونا، گفت: از این موضوع اطلاعی ندارم اما در گزارش های دریافت شده هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در شهرهای مدینه منوره و مکه مکرمه گزارش نشده است.

 

به گفته ریاض این بیماری بیشتر در شهرهای جنوب شرقی عربستان سعودی شایع است. سیدعلی ریاض، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به محوریت فعالیت‌های مرکز پزشکی هلال احمر بر فعالیت‌های پیشگیرانه، گفت: این مرکز با توجه به تاثیرگذاری و اهمیت آموزش به حجاج برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها در سال جاری به برگزاری جلسات متعدد آموزشی با حضور پزشکان اقدام کرده و نکات بهداشتی و توصیه‌های لازم برای مواجهه با بیماری‌های خطرناک چون ویروس کرونا را ارائه داده است.

 

  محوریت آموزش برای ارتقای سلامت زائران

وی افزود: ارائه مطالب آموزشی از طریق چاپ بروشورهای آموزشی، کتابچه، کارت پرواز و ارسال پیام‌های کوتاه و بهره‌مندی از رسانه‌های صوتی و تصویری و سامانه‌های مجازی و .. از جمله اقداماتی است که انجام شده و اگر حجاج این مطالب آموزشی را به دقت مطالعه و به اجرا گذارند، پیش‌بینی می‌شوند روند پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و کاهش تلفات انسانی را همچنان شاهد باشیم.

 

 کاهش 50 درصدی آمار فوتی‌های حج

 وی گفت: آمار فوتی‌ها از 60 نفر در سال 89 به 40 نفر در سال 90 کاهش یافت و در سال گذشته این آمار به 20 نفر رسید یعنی حدود 50 درصد کاهش یافت که این‌همه به دلیل جدی گرفتن توصیه‌های بهداشتی مرکز پزشکی هلال احمر توسط حجاج بوده است.

 

 رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر افزود: مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر اقدامات اساسی در حوزه پژوهش نیز انجام داده است که اقدامات جاری نیز بر اساس همین پژوهش‌ها و دارای پشتوانه علمی و تحقیقاتی و نتیجه چندین سال تجربه کادر پزشکی و پرستاری است.

 

اقدامت اساسی مرکز پزشکی در حوزه پژوهش

 وی  با ابراز امیدواری برای اینکه پزشکان مجموعه نیز بتوانند خدمات مناسبی را به زائران و حجاج سال جاری ارائه دهند، گفت: تلاش ما در اجرای این طرح بر آن است که هیچ اثر منفی نداشته باشد و با توجه به کاهش تعداد زائران تعداد پزشکان نیز کاهش یافته و میان این دو بخش یعنی تعداد زائر با تعداد پزشکان تناسب وجود دارد و این کاهش هیچ تاثیری بر نحوه خدمات رسانتی نخواهد داشت زیرا کادر پزشکان ما بر اساس و متناسب با تعداد زائر تنظیم می‌شوند.

 

همراهی پزشکانی متخصص درهمه زمینه‌ها در حج

 ریاض با اشاره به اینکه پزشکانی متخصص در همه زمینه‌ها به همراه پرستاران و مددکاران، کادر پزشکی سال جاری این مرکز را تشکیل می‌دهند، گفت: 280 پزشک متخصص و عمومی در همه زمینه‌ها از جمله قلب و عروق، زنان و ... در قالب پزشک مجموعه و 220 پزشک نیز در بیمارستان‌های مکه و مدینه خدمات لازم را در سال جاری ارائه می‌دهند و امکانات پاراکیلنیکی و داروخانه‌ای و اورژانس نیز موجود است.

 

پایان پیام/

کد خبر 293772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha