به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی امروز (18 فروردین) در دیدار با مسئولان معاونت بین الملل حوزه علمیه قم، گفت: در فرهنگ اسلامی ما بر لزوم شناخت زمان تاکید فراوان شده که البته این امر شامل شناخت حوادث و اهل آن زمان است که کار آسانی نیست.
وی افزود: در قرآن کریم 40 بار سوگند یاد شده که تمام آنها اهمیت موضوعاتی که به آن سوگند خورده شده را بیان می کند.
این مرجع تقلید، ادامه داد: آخرین سوگند قرآن در سوره 103 این کتاب عظیم الشان است که در آن به زمان، سوگند خورده شده و همین امر نیز دلیلی بر اهمیت داشتن شناخت نسبت به دوران ها است.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از توانمندی های طلاب در خارج از مرزهای کشور و به ویژه برای طالبان معارف اهل بیت (ع)، گفت: از اول پیروزی انقلاب این امر مهم مورد توجه زمان شناسان قرار داشت.
آیت الله نوری همدانی تصریح کرد: پرورش افراد زیادی که پاسخگوی نیازهای روز باشند از ضرورت های اولیه حوزه علمیه قم است که متاسفانه هنوز نداریم.
وی ادامه داد: بسیاری از مبلغان ادیان دیگر به واسطه اشراف بر زبان های متعدد توانسته اند، مردم ملت ها را به آیین خود جلب کنند و این اتفاق هنوز در حوزه های علمیه ما اتفاق نیفتاده است.
این مرجع تقلید گفت: وهابی ها با تکیه بر همین عامل به ترویج آراء خود پرداخته اند و جالب آن است که در اندیشه آنها گفتن یا علی، مصداق کفر و شرک می باشد و این در حالی است که از نظر آنها گفتن یا آمریکا و زیر بار سلطه بیگانه رفتن شرک نیست.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از تمام توانمندی های طلاب حوزه های علمیه، افزود: باید در حوزه های علمیه مزایا و توانمندی های افراد مورد توجه قرار گیرد و برای این توانمندی ها یک مابه ازایی در نظر گرفت تا طلبه ها در این امر تحسین و تشویق شوند.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به سفر اخیر خود به تانزانیا، گفت: در این کشور شهری به نام زنگبار وجود دارد که بیش از 60 درصد آن مسلمان و تشنه اسلام ناب و معارف اهل بیت (ع) می باشند ولی متاسفانه ما از چنین مسائلی غافل مانده ایم و حتی یک عالم در آنجا نداریم.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون مخاطبان ما تنها در داخل کشور بودند، ولی در چند دهه اخیر و به برکت انقلاب اسلامی این دایره به خارج از مرزها و دنیا سرایت یافته و ما در سایه قدرتی که از انقلاب و نظام به دست آورده ایم باید این معارف را به دنیا عرضه کنیم.
این مرجع تقلید افزود: حوزه های علمیه با تمام دنیا مربوط است و دنیا احتیاج دارد تا ندای اسلام ناب را از این حوزه ها بشنود و لازم است که ما در این خصوص مجهزتر و کامل تر عمل کنیم.
آیت الله نوری همدانی در پایان، تصریح کرد: یکی از مسائل اشکال آفرین در این مورد موازی کاری های احتمالی است و در مواردی ما شاهد انجام چند کار موازی با هم هستیم که نتیجه عدم اتحاد و وحدت در میان مسلمین است.
پایان پیام/
نظر شما