ارتباط مستقیم کاهش گرایشات معنوی با افزایش افسردگی در جوامع

خبرگزاری شبستان:مدیر کل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: کی از عوامل بروز افسردگی کاهش گرایشات معنوی در سطح مردم است در حالی که ثابت شده معنویت و مذهبی‌گرایی نقش مقابله‌ای با ابتلا به افسردگی دارد.

عباسعلی ناصحی، مدیر کل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان در خصوص عوامل ایجاد افسردگی گفت: زندگی شهرنشینی  همراه با استرس ،کاهش پیوندها و روابط اجتماعی در زندگی صنعتی و کاهش گرایشات معنوی مردم از عوامل افزایش افسردگی در بین مردم است.

 

به گفته وی، بر اساس تحقیقات ثابت شده است که معنویت و گرایش به مسایل مذهبی نقش مقابله‌ای با ابتلا به افسردگی دارد و هر گاه معنویت در افراد بیشتر شود امکان ابتلا به افسردگی کاهش می‌یابد.

 

ناصحی با ابراز تأسف بر اینکه در دهه‌های اخیر نقش معنویت در زندگی بشر کمرنگ شده است،خاطر نشان کرد: بر همین اساس ابتلا افسردگی در سطح دنیا افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود ظرف سال‌های آینده روند ابتلا به این بیماری بیشتر شود.

 

وی تصریح کرد: همچنین سازمان بهداشت جهانی پیش‌بینی می‌کند در سال 2030 افسردگی به عنوان بیماری ناتوان‌کننده در دنیا شیوع پیدا کند.

 

علایم ابتلا به افسردگی

وی با اشاره به اینکه افسردگی یک بیماری کاملا قابل درمان است، اظهار کرد: به تمام افرادی که به این بیماری مبتلا هستند توصیه می‌شود برای درمان در رده اول به پزشکان و روان‌پزشکان مراجعه کنند.

 

ناصحی تصریح کرد: درمان افسردگی توسط روان‌پزشک برنامه‌ریزی شده و در صورت ضرورت در برنامه درمانی، روان‌درمانی و مشاوره قرار می شود.

 

مدیر کل دفتر سلامت وزارت بهداشت علایمی چون غمگینی، دلتنگی، ناراحتی که حداقل دو هفته طول بکشد و این احساس در اغلب اوقات شبانه‌روز در فرد مشاهده شود را یکی از علایم بروز افسردگی برشمرد.

 

وی خاطرنشان کرد: احساس یأس و ناامیدی همراه با احساس کمبود انرژی، خستگی مفرط با بی‌علاقگی به چیزهایی که قبلا نسبت به آن علاقه‌مند بوده و اکنون انگیزه‌ای برای انجام آن ندارد، تحرک کم، کم‌حرفی و کاهش روابط بین فردی و در موارد شدیدتر احساس یأس و ناامیدی همراه با آرزوی مرگ است که در مراحل پیشرفته افکار خودکشی به ذهن فرد خطور می‌کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 294917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha