حقوق حالت اشتغال جانبازان ازکارافتاده در صورت اشتغال آنها قطع نمی‌شود

خبرگزاری شبستان: نمایندگان در اصلاح قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران تبصره‌ای را مصوب کردند که طبق آن حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان ازکارافتاده در صورت اشتغال آنها قطع نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 3 مهر طرح اصلاح تبصره 2 ماده 39 قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران را با 126 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 197 رأی به تصویب رساندند.

طبق مصوبه نمایندگان، حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان ازکارافتاده کلی موضوع مواد 38 و 39 این قانون در صورت اشتغال در دستگاه‌های موضوع بند الف ماده 2 قطع نمی‌شود.

الیاس نادران، نماینده تهران در اخطار قانون اساسی نسبت به این طرح گفت: آنچه که مصوبه کمیسیون اجتماعی است از جهات مختلف با اصول قانون اساسی و از جمله اصول 110، 112، 75 و بند 9 اصل 3 در تعارض است.

وی بیان کرد: بر اساس تفسیر شورای نگهبان و تدابیر رهبری مجلس در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام ورود پیدا نمی‌کند و در مجمع نیز آیین‌نامه‌ای تصویب شده است که گردش کار آنها را مشخص کرده است و طبق این مصوبه مجمع توسط خود مجمع قابلیت اصلاح دارد و مجلس اجازه ورود به آن را ندارد.

نادران ادامه داد: اداره قوانین مجلس به این تصمیم‌گیری وارد شده است و اجازه داده است نمایندگان پیشنهادات خود را به این مصوبه قانونی مجمع وارد کنند.

نادران تصریح کرد: یک مسئله اساسی که وجود دارد این است که بنیادشهید حقوق ایثارگران را با حقوق حالت اشتغال آنها تداخل داده است و همین امر باعث شده است که برخی حقوق ایثارگران قطع شود و آنچه که مورد نظر شورا بوده است و ایران نیز گرفته شده است و مجمع نسبت به آن اظهارنظر کرده است این است که جانبازان اجازه دریافت دو حقوق از صندوق جانبازان را ندارند ولی در هر صورت باید حقوق ایثارگری آنها پرداخت شود.

مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مخالفت با این طرح گفت: ما نباید دست به کارهایی بزنیم که از پشت میکروفون مجلس به نام ایثارگران مصوب شود ولی اجرایی نشود.

وی با بیان اینکه این‌گونه طرح‌ها به جز بدنامی چیز دیگری برای ایثارگران ندارد، بیان کرد: چرا ما مصوباتی را داریم که قابلیت اجرا ندارند. دست طراحان این طرح درد نکند ولی اگر واقعا در صحن مجلس به فکر آبروی جانبازان و خانواده‌های شهدا هستید این طرح را مصوب نکنید زیرا این طرح اجرایی نمی‌شود و فقط جانبازان بدنام می‌شوند.

این سخنان لاهوتی باعث واکنش عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین جعفرزاده، نماینده رشت شد ولی لاهوتی خطاب به عزیزی گفت: بنده 50 ماه در جبهه بودم و برادر دو شهید بودم، این طرح اشکال اصل هفتاد و پنجی دارد زیرا بار مالی برای دولت دارد.

وی ادامه داد: مجمع تشخیص مصلحت نظام این مصوبه را تصویب کرده است و شما نمی‌توانید آن را تغییر دهید.

ابوترابی‌ که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را به عهده داشت با بیان اینکه این طرح دارای اخطار اصل 75 است، گفت: من این اخطار را به رأی می‌گذارم و اگر مجلس با آن موافقت کرد این تبصره حذف می‌شود.

نمایندگان با 68 رأی موافق، 60 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 197 رأی این اخطار را وارد ندانستند.

قاسم جعفری، نماینده بجنورد نیز به عنوان دیگر موافق این طرح گفت: ما نسبت به همه رزمندگان، آزادگان و جانبازان مسئول هستیم، اتفاقا با این طرح هیچ بار مالی جدیدی به دوش دولت گذاشته نمی‌شود زیرا در حالت طبیعی یک جانبازی که حالت اشتغال داشته باشد و در جایی به کار گرفته شود حقوق به وی داده می‌شود.

محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان و به عنوان دیگر مخالف این طرح گفت: احدی از نمایندگان با کمک به ایثارگران و حل مشکلات مالی و معیشتی‌شان مخالف نیست ولی گلایه ما از کمیسیون اجتماعی است که چند وقتی است طرح‌هایی را به مجلس می‌دهد که مجلس مجددا آنها را برای بررسی دقیق‌تر به این کمیسیون ارجاع می‌دهد.

وی اضافه کرد: همه ما از بچه‌های جبهه و جنگ هستیم ولی باید توجه داشته باشیم این روش برای کمک به ایثارگران روش مناسبی نیست.

مجتبی رحماندوست، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این زمینه گفت: این اصلا کار جدیدی نیست زیرا از سال 72 تا شش ماه قبل حقوق حالت اشتغال به جانبازانی که از لحاظ پزشکی از کارافتاده تلقی می‌شوند، پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: خانه‌نشین‌کردن جانبازان تنبیه آنها است و بهتر است ما با این مصوبه آنها را تنبیه نکنیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 296325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha