خبرگزاری شبستان - قم:
ملیحه کریمی، مسئول کانون الغدیر کهک از کانون های فعال روستایی قم است. کانون هایی که تلاش می کنند با وجود تمام محرومیت ها خدمات مناسبی به اعضای خود ارائه داده و همپای کانون های فرهنگی هنری فعال در شهرها در این عرصه فعالیت می کنند. کانون الغدیر کهک در مسجد جامع این روستا و در دو بخش برادران و خواهران فعالیت می کند.
کریمی، مسئول واحد خواهران کانون الغدیر کهک با بیان اینکه سه سال از آغاز فعالیت های این کانون گذشته است، تصریح کرد: تا کنون 400 نفر از خواهران روستا در این کانون عضویت یافته اند.
وی با تاکید بر لزوم ارائه خدمات فرهنگی بیشتر به جوانان ساکن در روستاها ادامه داد: از جمله این موارد کتاب های متنوع و مفیدی است که باید به عنوان منابع مطالعاتی قوی در اختیار این جوانان قرار داده شود.
تلاش برای تکمیل کتابخانه کانون الغدیر کهک در جهت پاسخگویی به نیاز مطالعاتی اعضا
مسئول کانون الغدیر کهک گفت: در همین راستا کتابخانه این کانون فعالیت خود را آغاز کرده و کتاب های موجود در اختیار علاقمندان قرار می گیرد که البته سعی داریم تا این مجموعه را در جهت پاسخگویی به نیاز مطالعاتی اعضا کامل تر کنیم.
وی با اشاره به برنامه های این کانون تصریح کرد: ما علاوه بر برنامه های مشترک با دیگر کانون ها همچون حلقه های معرفت و کلاس های قرآنی، کلاس های آموزشی و هنری هم برای اعضای علاقمند برگزار کرده ایم.
در کنار اهداف برگزاری کلاس های آموزشی به مسئله اشتغال زایی برای اعضا هم توجه می کنیم
کریمی ادامه داد: این کلاس ها بر اساس نیازی که احساس می شد و همچنین با درنظر گرفتن علاقمندی های اعضای کانون کلاس هایی در رشته های خیاطی، نقاشی، گلیم بافی، مجسمه سازی و دیگر رشته ها برگزار شد.
وی در ادامه به اهداف این کانون از برگزاری کلاس های آموزشی هنری برای اعضا خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مورد نظر در انتخاب موضوعات این کلاس ها اشتغال زایی آن است، مثلا رشته بومی مثل گلیم بافی با همین هدف انتخاب شد.
مسئول کانون الغدیر کهک گفت: مثلا در آموزش رشته رنگ روغن هم اتفاق های خوبی در این زمینه افتاده و چند نفری از شرکت کنندگان در این کلاس آثار خود را به بازار فروش روستاییان عرضه کرده اند.
وی افزود: در راستای همین هدف در پایان هر دوره آموزشی به اعضای شرکت کننده مدرک فنی و حرفه ای اعطا می شود تا بتوانند از خدمات مربوط به این بخش هم استفاده کنند.
وی تصریح کرد: البته نمایشگاهی از فعالیت های بانوان هنرمند این کانون هم تا کنون برگزار شده است که اولین مورد آن در منزلگاه ملاصدرا از اول تا سیزدهم فروردین برگزار شد.
کریمی با اشاره به علت های انتخاب زمان و مکان این نمایشگاه اضافه کرد: البته این زمان به جهت حضور گردشگران در تعطیلات سال نو درروستا انتخاب شد و مکان آن نیز به علت تاریخی بودن و علاقه گردشگران به بازدید از این مکان منزل ملاصدرا انتخاب شد که خوشبختانه استقبال خوبی از این نمایشگاه صورت گرفت.
وی در خصوص مشکلات پیش روی این کانون گفت: از مهم ترین نیازهای کانون الغدیر کهک فضا برای برگزاری کلاس های هنری است که البته این موضوع را با تشکیل کلاس ها در مجموعه آموزشی که بخشداری در اختیارمان گذاشته، فعلا رفع کرده ایم.
مسئول کانون الغدیر کهک در ادامه به ارتباط خوب این کانون با اعضای هیئت امنا و امام جماعت مسجد جامع کهک اشاره کرد و افزود: مسجد ما فضای زیادی برای فعالیت های گسترده کانون ندارد و به همین جهت حلقه های معرفت را در محل شبستان مسجد و کلاس های قرآنی را در طبقه دوم ساختمان مسجد جامع کهک برگزار می کنیم که البته در این خصوص مسئولین مسجد هم همکاری خوبی با ما دارند.
باید احترام هیئت امنای مسجد را در برخوردهایمان حفظ کنیم
وی با تاکید بر جایگاه هیئت امنا در مساجد و لزوم رعایت احترام این افراد از سوی کانونی ها خاطرنشان کرد: هیئت امنای مساجد به علت کهولت سن از قشر قدیمی تر جامعه هستند و نسبت به رعایت برخی مسائل در این فضای مقدس حساسیت های ویژه ای دارند.
کریمی در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی ایجاد تعامل بهتر بین کانون ها و هیئت امنای مساجد در مواردی که مشکلاتی پدید می آید، گفت: با توجه به موردی که گفتم، تنها راهکار در این خصوص حضور نیروهای جوان تر در جمع هیئت امنای مساجد است .
دوره فرهنگی با موضوع چگونگی رفتار با جوانان برای فعالان مساجد برگزار شود
وی افزود: برخی از این افراد دید خوبی نسبت به انجام برخی امور همچون برگزاری نمایش یا دیگر کارهای فرهنگی در مکان مسجد ندارند که البته برای رسیدن به وضعیت ایده آل در این خصوص باید یک دوره فرهنگی با موضوع چگونگی رفتار با جوانان و همچنین راه های ایجاد فضای شادتر برای جذب بیشتر نسل جوان به مسجد برای هئیت امنای مساجد برگزار شود.
هیئت امنای مسجد با رفتار گرم خود می توانند برای جوانان مراجعه کننده به مسجد ایجاد علاقه کنند
مسئول کانون الغدیر کهک تصریح کرد: یکی از مسائل مهم لزوم توجه به آثار برخوردمان به عنوان دست اندرکاران مساجد در جذب و یا دفع نسل جوان از این فضای معنوی است.
وی ادامه داد: اگر هیئت امنای مسجد در زمان حضور جوان در این فضا با او برخورد سنجیده و گرمی داشته باشند و مثلا به خاطر ظاهر فلان جوان او را با رفتار خود ترد نکنند، ارتباط خوبی بین نسل جوان و مسجد شکل می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما