به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حسن روحانی، رییس جمهور ایران ششم مهر با موفقیت کامل در مقتدر نشان دادن ایران اسلامی به وطن باز گشت اما در این میان در کنار مخالفات داخلی رو حانی که از برقراری ارتباط وی با آمریکا ناراحتند، سران رژیم صهیونیستی نیز از خشم یقه پاره کرده و دوان دوان خود را به کاخ سفید رساندند.
درست ششم مهر و پس از بازگشت حسن روحانی هواپیمای نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در فرودگاه جان اف کندی نشست .هرچند بهانه حضور وی در امریکا حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد اما تمام جهان می دانند علت حضور وی تلاش برای ترمیم کردن دیوار بین ایران و امریکاست که این روزها ترک کوچکی برداشته است.
طبیعی است که اسراییل منافع خود را در درصورت برقراری ارتباط ایران با امریکا در خطر ببیند اما آیا این تمام ماجراست؟
برخورد های سران رژیم صهیونیستی در جند روز گذشته تامل برانگیز است:
در این زمینه، روزنامه «تایمز اسرائیل» از سفر نتانیاهو به نیویورک برای مبارزه با ادبیات آشتی جویانه ایران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، نتانیاهو که برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شده، قصد دارد در جریان این سفر به طرح نگرانی های رژیم اسرائیل درباره بهبود روابط میان ایران و آمریکا بپردازد. نتانیاهو قصد دارد در این سفر این ادعا را مطرح کند که لحن آشتی جویانه ایران، تنها نمایشی ظاهری است تا روند رو به جلوی این کشور به سمت کسب سلاح هسته ای را پنهان نماید.
در مطلبی دیگر در این زمینه، سایت خبری «آروتز شوا» از فرمان نتانیاهو به اعضای کابینه اش برای در پیش گرفتن سکوت درباره گفت و گوی تلفنی اوباما و روحانی خبر داده است. به نوشته این سایت، نتانیاهو به وزرایش گفته از انجام هر گونه مصاحبه درباره روند دیپلماتیک جدید میان ایران و آمریکا خودداری کنند. به همین سبب، تعدادی از وزرای وی مصاحبه های خود با رسانه های گوناگون را لغو کرده اند. به اعتقاد آروتز شوا، دلیل اصلی این درخواست از سوی نتانیاهو این است که وی نمی خواهد زمان دیدار با اوباما در نیویورک، از اظهارات برخی از وزرایش درباره سیاست های واشنگتن «شرمنده» شود.
سیاری از رسانههای اسرائیلی و عربی از جمله شبکه «الجزیره» گزارش دادهاند که هدف اصلی نتانیاهو در این سفر مقابله با «هجمه اغواگرانه» رئیسجمهور ایران است. «حسن روحانی» در سفر اخیر خود به نیویورک توانست موجی تبلیغاتی به نفع خود به راه بیاندازد، که این امر به شدت مایه نگرانی صهیونیستها شده است.
الجزیره در این مورد نوشته است: «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در تلاش برای به چالش کشیدن این تصور که ایران با رئیسجمهور جدید خود کمتر از قبل تهدیدکننده است، راهی نیویورک شد.
بعد از سخنرانی وی در سازمان ملل، مواضع «حسن روحانی» را گرد و خاکی توصیف کرد که با هدف مخفی کردن روند پیشرفت برنامه هستهای ایران، به پا شده است.
«واشنگتن پست» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و می نویسد نتانیاهو در سفر به نیویورک، حامل پیامی برای کاخ سفید است مبنی بر اینکه «گول ایران را نخورید»! این روزنامه می نویسد نتانیاهو سعی دارد چنین وانمود کند که ایران از ادبیات آشتی جویانه به منظور پنهان کردن اهداف اصلی خود مبنی بر تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای استفاده می کند. واشنگتن پست اشاره می کند که یکی از اهداف نتانیاهو در سفر خود به نیویورک، تلاش برای متقاعد کردن آمریکا به همراه نشدن با روند آشتی جویانه ایران و بر عکس، افزایش فشارها بر ایران است.
روزنامه «دیلی استار» لبنان موضوع ایران را در شرایط کنونی به منزله آزمونی برای روابط اوباما و نتانیاهو دانسته است. این روزنامه می نویسد شش ماه پس از آنکه اوباما ضمن سفر به سرزمین های اشغالی و دیدار با نتانیاهو، اقدام به ترمیم روابط دوجانبه نمود، این دو تن اکنون با بزرگترین آزمون برای سنجش احتمال ادامه همکاری با یکدیگر روبرو هستند. به عقیده این روزنامه، لحن آشتی جویانه ایران نسبت به آمریکا، به ناگهان یک شکاف را میان کاخ سفید و دولت نتانیاهو به وجود آورد و اینکه وی و اوباما چه واکنشی به این موضوع نشان هند، تأثیرات عمیقی بر میراث سیاسی آن ها و نیز آینده ثبات در منطقه خاورمیانه خواهد داشت.
دراین راستا، سایت خبری «آروتز شوا» اظهارات «موشه فیگلین»، نماینده کنست (پارلمان) رژیم اسرائیل را بازتاب داده که ضمن انتقاد از نتانیاهو، گفته سیاست اسرائیل در قبال ایران، «فرو پاشیده» و مشروعیت حمله احتمالی این رژیم علیه ایران نیز در حال از میان رفتن است.
وی در این رابطه گفته: «ما در این لحظه، شاهد فروپاشی تعریف اسرائیل از تهدید هسته ای ایران هستیم». وی به طور خاص، تلاش نتانیاهو برای تبدیل این موضوع به یک مسئله بین المللی را تلاشی شکست خورده توصیف کرده است. به گفته وی، نتانیاهو به جای اینکه خود با «تهدید ایران» رویارو شود، این درخواست را از جامعه بین المللی مطرح کرده و اکنون با تغییر شرایط، چشم انداز حمله به ایران در حال کاهش یافتن است.
وی در اشاره به یکی دیگر از جنبه های شکست سیاست های نتانیاهو گفته اکنون در سطح بین المللی بیش از اینکه درباره رآکتور هسته ای بوشهر بحث شود، درباره رآکتور هسته ای «دیمونا» (در سرزمین های اشغالی) بحث می شود و این یک «فروپاشی معنایی» است.
اما افزون بر این، کنفرانس سالانه «جِی استریت» که عرصه گردهمایی طرفداران رژیم اسرائیل است نیز به محلی برای اعلام مخالفت نمایندگان و سایر مقامات اسرائیلی از سیاست های نتانیاهو تبدیل شده است.
نوشته «یدیعوت آحارانوت»، «زاهوا گالئون»، رهبر حزب «مرتز» با اشاره به روند بهبود روابط میان ایران وآمریکا، این روند را «گامی ضروری به سوی ایران عاری از سلاح هسته ای» توصیف کرده است. وی افزوده اکنون زمان آن رسیده که نتانیاهو از موعظه جامعه بین المللی دست بردارد و توجه خود را به مشکلات داخلی اسرائیلی ها که وی مسئول آن است، معطوف نماید.
«شلی یاخیموویچ»، رهبر حزب کارگر نیز در همین کنفرانس سخن گفته و مواردی را در رابطه با ایران مطرح کرده است. به نوشته «هاآرتص»، یاخیموویچ اظهار داشته اسرائیل باید به دقت به پیام های تهران گوش فرا دهد و برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای در ایران، راه های دیپلماتیک را امتحان نماید. البته وی گفته در صورت شکست این روش ها، «همه گزینه ها باید روی میز باشد».
وی در ادامه از نتانیاهو خواسته توجه خود را به مذاکرات صلح با فلسطینی ها معطوف نماید.
به هر حال، مجموعه این موضع گیری ها از سوی مقامات رژیم اسرائیل، حاکی از آن است که مقبولیت ادعاهای بنیامین نتانیاهو درباره برنامه هسته ای ایران به شکل فزاینده ای زیر سوال رفته و وی با توجه به تمرکز بیش از حد بر موضوع ایران، حتی با خطر دچار شدن به بحران مشروعیت روبرو است.
گفتنی است دولت نتانیاهو این روزها دست به هر اقدامی می زند تا ضمن دامن زدن به فضاسازی ها پیرامون جمهوری اسلامی ایران، در مسیر بهبود روابط ایران و آمریکا مانع ایجاد کند. بر اساس گزارش منابع اسرائیلی، طرح ادعای دستگیری یک «جاسوس ایرانی» نیز آخرین نمونه از همین تلاش هاست.
پس از انتشار خبر دستگیری یک «جاسوس ایرانی» که تصاویری از سفارت آمریکا در سرزمین های اشغالی تهیه کرده بود، کانال 2 تلویزیون رژیم اسرائیل به نقل از منابع آگاه اطلاعاتی این رژیم خبر داد که هدف از طرح این موضوع و به ویژه مرتبط کردن آن با سفارت آمریکا، تحت تأثیر قرار دادن روند جدید به وجود آمده در روابط ایران و آمریکا بوده است.
ظریف وزیر امور خارجه ایران در مورد ملاقات نتانیاهو با رئیس جمهور آمریکا و سخنان وی در رابطه با ایران، گفت: نتانیاهو از اوایل دهه ٩٠ میلادی هر روز اعلام می کند که ایران شش ماه تا ساخت سلاح هسته ای فاصله دارد. با مراجعه به سوابق، می توان دید که این شش ماه برای وی همواره ثابت است. ایران شش ماه یا شش سال یا هر زمان دیگری سلاح هسته ای نخواهد ساخت، چون قصد چنین کاری را ندارد.
پیش از این نیز وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی خروج نماینده اسراییل از سالن هنگام سخنرانی رییس جمهور ایران را امری نامناسب خوانده و گفته بود:این موضوع می تواند از اسراییل چهره ای ضد صلح نشان دهد.
به هر حال به نظر می رسد جوامع صهیونیستی کمتر از نتانیاهو نگران برقراری ارتباط ایران و امریکا هستند و حتی این ارتباط را راهی برای احساس امنیت بیشترشان می دانند کما اینکه شاید موضع ایران درباره رابطه با امریکا بخشش بدون فراموشی باشد اما برای اسراییل تمام راه ها بسته است.
در کنار این مسایل باید منتظر برخوردهای هوشمندانه دولت مردان ایرانی با اقدامات عجیب و غریب و انتقام گیرانه صهیونیستی ها باشیم تا نتوانند با گل الود کردن اوضاع ماهی خود را بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما