اظهارات اوباما پاسخگویی به تندروی های صهیونیستی بود

خبرگزاری شبستان: مطهرنیا معتقد است اوباما در واکنش به تندروی های صهیونیستی نیانیاهو از گزینه نظامی بر علیه ایران یاد کرده است.

مهدی مطهرنیا، کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تحلیل خود از صحبت های متضاد اوباما در حین مکالمه تلفنی با روحانی و پس از آن در دیدار با نتانیاهو را اینگونه بیان کرد: من بر این باور هستم کاربرد دانش واژه چرخش سیاسی درخصوص اوباما صحیح نیست.

وی ادامه داد: اساساً ایالات متحده امریکا و هر کشور دیگری در چارچوب روابط خارجی خود تعامل با کشورهای مختلف با گرایش های گوناگون را و حتی متضاد را می پذیرد و در چارچوب سیاست خارجی تعریف شده خود نسبت به هر کدام از کشورها به صورت معینی عمل می کند.

مطهرنیا با بیان اینکه اوباما به عنوان رییس جمهور ایالات متحده امریکا با نزدیک به 200 کشور جهان ارتباط دارد، افزود: در این میان براساس منافع مهم خود یعنی منافع کلیدی، حیاتی و مهم با کشورهای دیگر در چارچوب روابط خارجی و سیاست بین الملل ارتباط برقرار می کنند لذا در چارچوب سیاست خارجی تعریف شده و منافع تعریف اش با کشورهای مختلف تعامل دارد.

این کارشناس سیاست خارجی با اظهار اینکه ایالات متحده امریکا در چارچوب سیاست خارجی خود تنش زدایی با ایران را برگزیده است، خاطرنشان کرد: اوباما در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل و در ارتباط تلفنی با دکتر روحانی این معنا را عینیت بخشید اما باید بپذیریم که امریکا در چارچوب روابط خارجی خویش دارای پارامترهای متفاوت و تاییدپذیری های گوناگون است.

مطهرنیا افزود: برای پاسخگویی به فشارهای ناشی از اهرم های لابی اسراییل در ایالات متحده و برای پاسخگویی به رادیکالیسم موجود ناشی از این گرایش و مدیریت ان، به بیان یک موضع کلاسیک و تکراری می پردازد و آن هم روی میز بودن گزینه نظامی بر علیه ایران است اما در عمل در حوزه سیاست خارجی باید دید که وعده های اوباما و روحانی درخصوص تنش زدایی به کجا ختم می شود.

این کارشناس مسایل استراتژیک با تاکید بر این نکته که بی تردید حل مساله ایران و آمریکا بسیار سخت، پیچیده و پرفراز و نشیب خواهد بود تصریح کرد: اوباما و دولت متبوع او علی رغم مخالفت های نئومحافظه کاران تندروی وابسته به رادیکالیسم یهودی و مسیحی تعاملات دیپارتی از خود نشان داده است که می خواهد حل مساله ایران را از طریق از دیپلماتیک را دربردارنده نگاه مثبت آمریکا نشان دهد.

مطهرنیا با تصریح اینکه دیدار کری و ظریف و پیش از آن نامه نگاری های انجام یافته و تماس های حاشیه ای ناشی از تلاش برای تنش زدایی در نیویورک و تماس تلفنی اوباما و روحانی بیش از هر کس اسراییل و شخص نتانیاهو را عصبانی کرده است تاکید کرد: معلوم است که یک روز پس از این تماس تلفنی نتانیاهو به دیدار اوباما می رود و اوباما نیز برای پاسخگویی و مدیریت تندروی های صهیونیستی این جملات کلیشه ای را دگر بار بیان می کند.

وی بعد دیگر ارتباط با امریکا را درخصوص توقعات افکار عمومی دانست و عنوان کرد: نباید فراموش کنیم که توقعات فزاینده افکار عمومی از یک تلفن اوباما به روحانی و دیدار جان کری با ظریف وجود دارد و به نظر می رسد افکار عمومی بدون نظرداشت نزدیک به 40 سال تنش میان ایران و امریکا از بدو شروع انقلاب اسلامی توقع دارد تا با اقدامی چون یک تلفنی یا یک دیدار نیم ساعته در برابر تمام کشورهای دیگر امریکا از ایران حمایت کند.

مطهرنیا ادامه داد: افکار عمومی همچنین انتظار دارد این دیدار کوتاه و تماس تلفنی منجر به آن شود که آمریکا از تمام درخواست های خود از جمهوری اسلامی ایران عقب نشینی کند یا بالعکس گروهی دیگر از افکار عمومی این توقع را دارند با پاسخگویی به اوباما و دیدار ظریف با جان کری ایران به عنوان یکی از متحدین حیاتی آمریکا در منطقه نقش بازی کند.

این کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: اینها نگرش های تندروانه به واقعیت های سیاسی است ما باید بپذیریم ایالات متحده و ایران تنش زدایی را آغاز کرده اند که در طول آن از امتیازات خود کوتاه نمی آید و در قالب دو کشور متحد منطقه ای و بین المللی وارد عمل نمی شود و این آغازی است دیگر در مسیری طولانی که باید صبورانه و با محور احترام متقابل و در نظر داشت امتیازات مناسب و متناسب با هر بازیگر در چارچوب برد برد مدیریت شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 298694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha