به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم بزرگداشت هجدهمین سالگرد شهید سید مرتضی آوینی، عصر دیروز (شنبه 20 فروردین) با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و جمعی از هنرمندان در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد.
غلامعلی حداد عادل در ابتدا عنوان داشت: من شهید آوینی را از دور می شناختم و از نزدیک با او کار نکرده بودم. کارهای او را مانند بقیه مردم از تلویزیون تماشا کرده و برخی مقالات او را نیز خوانده بودم اما او را آن چنانکه بود نشناخته بودم و هنوز نیز این ادعا را ندارم. اما بر این باورم که او پلی میان هنر و فلسفه زده بود.
وی ادامه داد: روایت فتح بالاتر از کارهای هنری بود که در آن زمان در مورد جنگ ساخته می شد و صدای گرم و صمیمی شهید آوینی برای فیلم به نوعی موسیقی متن بود و اگر کسی چشم به تلویزیون نداشت، حال و هوای جنگ برایش تداعی می شد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به هنر قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: هنر قبل از انقلاب اسلامی، هنری بود که متدینین جرات ورود به آن عرصه را نداشتند. هنرهای مرسوم آن زمان مانند: سینما، نمایش و... تا زمانی که انقلاب پیروز شد، متعلق به دینداران نبود. ما تا پیش از انقلاب اسلامی در خانه خود حتی یک تلویزیون هم نداشتیم و هیچ تصوری نسبت به آن در ذهن ما نبود تا اینکه شهید مطهری دستور اداره تلویزیون را به من داد.
وی در ادامه با اشاره به هنر سینما و ارتباط آن با شهید آوینی اظهار داشت: سینمای ایران دوران پهلوی که متاثر از سینمای غرب بود، زندگی کاذب برای مردم می ساخت و زندگی واقعی مردم را به سمت دیگری تغییر می داد. در چنین فضایی کسی دوربین به دست می گیرد و نوعی دیگر از فیلم و فیلمسازی را تجربه کرده و ارائه می هد. یعنی نمونه ای والا از سینما عرضه می کند که کسی در آن روزگار به فکرش نمی رسید.
حدادعادل افزود: او به خوبی متوجه شد که پشت سینمای غرب نوعی جهانبینی و فلسفه نهفته است. امروز نیز اوضاع علوم انسانی در دانشگاه ها،به همین ترتیب است. علوم انسانی از فلسفه غربی نشات می گیرد که باید آن را شناخت و درصدد ارائه راه حلی برای آن برآمد.
حدادعادل در پایان این مراسم اظهار داشت: یکی از مهمترین جنبه های شخصیت آوینی شجاعت اوست که با این شجاعت توانست با گذشته خود وداع کند و زمانی که به دیدار امام خمینی (ره) نائل آمد، شجاعانه و صادقانه پای به صحنه گذاشت و سال ها حرف هایی را زد که کسی جرات گفتنش را نداشت.
پایان پیام/
نظر شما