شهیدچمران با کمترین خسارت بزرگ‌ترین پیروزی‌ها را به دست می‌آورد

خبرگزاری شبستان: سرپرست بنیاد شهید چمران با بیان اینکه ویژگی شجاعت و جنگ‌آوری شهید چمران در مبارزات بی‌حساب و کتاب بود، گفت: چمران همیشه با کمترین خسارت بزرگ‌ترین پیروزی‌ها را به دست می‌آورد.

مهدی چمران، سرپرست بنیاد شهید چمران در حاشیه هشتمین همایش مثل چمران با اشاره به اینکه شهید چمران در حین یک شخصیت بزرگ علمی بودیک مبارز مذهبی سیاسی قوی نیز بود، به خبر نگار خبر گزاری شبستان در مشهد گفت: حرکت‌های شهید چمران آغازگر راهی بود که به بیداری اسلامی امروز انجامید.


وی با بیان اینکه شهید چمران نخستین فرد در گسترش انجمن اسلامی دانشجویان ایران و‌ آمریکا بود، افزود: این شهید بزرگ در شکل دادن به انجمن اسلامی دانشجویان به صورت کنفدراسیون که برای همیشه و تمام عمر نیز باقی ماند نقش اصلی و اساسی را به‌عهده داشت.


چمران با اشاره به اینکه ایجاد تشکیلاتی با عنوان «سماع» در مصر که به صورت مخفی و زیرزمینی فعالیت می‌‌کرد نیز از دستاوردهای شهید چمران محسوب می‌شود، افزود: راهپیمایی بزرگ یک هفته‌ای در آمریکا در جریان سفر شاه به واشنگتن که به طول 90 مایل صورت پذیرفت از دیگر فعالیت‌های مبارزه‌ای شهید چمران در خارج از ایران به حساب می‌آید.


وی با بیان اینکه شهید چمران به عنوان یک تحلیل‌گر بسیار قوی قبل از 17 شهریور و پیروزی انقلاب تحلیل‌های زیبایی از انقلاب اسلامی و هم‌‌چنین بیرون رفتن کشورهای شمالی ایران از دامان کمونیست داشتند، گفت: این شهید بزرگوار تحلیلی نیز از حمله عراق به ایران داشتند که بسیار عجیب بود و در این راستا تحلیل‌های مهمی نیز برای دوری از انحراف فلسطینی‌ها می‌کردند که بسیار مورد توجه یاسر عرفات قرار می‌گرفت.


سرپرست بنیاد شهید چمران اظهار داشت: شهید چمران دروس حوزوی را نیز در مقطع جامع‌المقدمات گذرانده بود و عاشق کتب شهید مطهری، آیت‌الله صدر بودند که در آمریکا نیز به مطالعه این کتب همت می‌گماشت.


چمران به خط و سخن زیبای شهید مصطفی چمران که از حالت عرفانی این شهید بزرگ نشأت داشت، اشاره کرد و گفت: شهید چمران در هنر بسیار چیره‌دست بود و در زمینه خطاطی شاگرد استاد صانعی و در نهایت در نقاشی شاگرد استاد ارژنگی از شاگردان به نام کمال‌الملک بود.


وی با بیان اینکه شهید چمران همیشه با کمترین خسارت بزرگ‌ترین پیروزی‌ها را به دست می‌آوردند، افزود: ویژگی شجاعت و جنگ‌آوری شهید چمران در مبارزات بی‌حساب و کتاب بود و همیشه از شهادت رزمندگان ناراحت می‌شدند.
 

 برادر شهید چمران خاطر نشان کرد: هر نوع حرکت، نمونه و الگویی را در هر زمینه‌ای که بخواهیم، می‌توان در شهید چمران ببینیم، زیرا او فقط یک تحصیل‌کرده نبود بلکه تحرک و ساختن در وجودش موج می‌زد و الگوی بسیار زیبا و کاملی است که می‌تواند همه جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان را مجذوب و شیفته خود کند.

 

چمران اظهار داشت: شهید چمران در آمریکا، انجمن اسلامی دانشجویان را تشکیل داد که این انجمن هنوز هم در آمریکا فعالیت دارد و پس از جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل، دنیای بزرگ آمریکا برای او تنگ شد و به دو دلیل آن جا را ترک کرد یکی آن که معتقد بود نتیجه تحقیقاتش در اختیار دولت مردان آمریکا قرار می گیرد، و دیگر این که در فضای آمریکا که علیه مسلمین بود، نمی توانست زندگی بکند بنابراین به فکر افتاد که بیاید و با اسرائیل بجنگد.


سرپرست بنیاد شهید چمران گفت: شهید مصطفی چمران عکاس بسیار ماهری نیز بودند و اسلایدهای زیبا و جالبی از مناظر طبیعی لبنان و ایران گرفته است که در حدود 600 اسلاید این شهید بزرگوار بعد از شهادتش به دست ما ‌رسید.


وی گفت: دکتر چمران به مطالب درسی اکتفا نمی کرد و مطالعات گسترده تری داشت، برای آموزش مسائل دینی به حوزه علمیه مرحوم آیت الله مجتهدی می رفت، در تفسیر قرآن آقای طالقانی حضور می یافت و تمام آثار شهید مطهری، آیت الله طباطبایی و شهید محمدباقر صدر و حتی کتب دکتر شریعتی را مطالعه می کرد و زمانی که در لبنان بود درخواست می کرد تا هرکتاب تازه ای که در باب مسائل ایدئولوژیک چاپ می شود را برایش بفرستیم.


برادر شهید چمران گفت: شهید چمران قهرمان واقعی است زیرا ضمن عارف بودن، می‌توان آثار مبارزه با ظلم و ستم را در وجود او یافت، از طرفی اگر جوانان ما به دنبال هنر و هنرمند هستند او یک هنرمند بزرگ است زیرا دیدش نسبت به طبیعت با لطافت خاصی همراه بود، زیباترین تابلوهای نقاشی را ترسیم کرد و در شناخت اصول هنری بی‌نظیر بود.

 

چمران، شهدا را یکی از بهترین الگوها دانست و افزود: در طول تاریخ اسوه‌های بزرگ بسیاری همچون پیامبر اکرم(ص)، ائمه(ع) و یاران آن‌ها وجود داشتند که امروز هم سرمشق بشریت هستند، اما انسان همیشه دوست دارد الگوهای خود را ببیند و قابل دسترس باشد تا به سویشان حرکت کند و او را به اهداف عالی برسانند که این الگوها شهدا هستند.


پایان پیام/
 

کد خبر 298967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha