به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، غلامعلی افروز یک استاد دانشگاه، امروز(21 فروردین) در همایش مدیران ستادی استانی و مدیران کاروان های حج تمتع که در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) برگزار شد، با اشاره به ابعاد روانشناختی و تربیتی حج، ابراز داشت: حج یک دانشگاه فراگیر آسمانی و اردوگاه بزرگ عرشی است و مدیران حج، مدیران اردوگاه بزرگ عرشی و روسای دانشگاه فراگیر آسمانی حج هستند.
وی افزود: جهان مدرسه ای بیش نیست و یا یاد گرفته و یا یاد می دهیم و بهترین یادگیری ها و یاددهی ها، یاددهی های غیر مستقیم است که پایدار هستند.
این استاد دانشگاه، با بیان اینکه تمام هستی برای رشد شخصیت انسان است، تاکید کرد: بالاترین منفعت حج، منفعتی است که در درون انسان رخ می دهد انسان با پالایش روح، تربیت پیدا می کند.
افروز، با اشاره به اینکه آموزه های دینی بر سه محور فطرت، عقلانیت و معنویت استوار است، گفت: همه بایدها و نبایدهای قرآنی، الهی و دینی این سه محور را دربردارد و هر آموزه دینی که فطری، عقلانی و معنوی نباشد بر دینی بودن آن تردید باید کرد.
وی با تاکید بر اینکه معنوی بودن دین این است که انسان رشد پیدا کرده و با نشاط درون مواجه می شود، خاطرنشان کرد: چون دین، فطری و عقلانی و معنوی است جهان شمول است، دین برای همه جهان است و اندیشه های ما باید همیشه در رفتار زندگی شخصی، اجتماعی و حکومتی جهان شمول باشد.
استاد دانشگاه، نماز را پرچم عبادات بشر دانست و گفت: نماز کامل ترین پاسخ برای عالی ترین نیاز انسان است و عالی ترین نیاز انسان نیاز به خودشکوفایی است.
افروز، با اشاره به اینکه صورت، بعد اجتماعی شخصیت انسان است، ادامه داد: وضو شستن جسم نیست بلکه پالایش جان در اقیانوس هستی و نتیجه قهری آن پاکی جسم است.
وی عبادت و پرستش خدا را یک امر فطری عنوان کرد و اظهار داشت: بشر نیاز به ستایش دارد و اگر نتواند خدا را ستایش کند سلامت روانی اش به خطر می افتد و خلاقیت خود را از دست می دهد.
استاد دانشگاه، افزود: نماز نه تاریخ و نه جغرافیا دارد و انسان در همه جا و همه وقت می تواند نماز بخواند.
افروز، با تاکید بر نقش ماه مبارک رمضان در رشد انسان تصریح کرد: زنجیره های عادت مانع رشد انسان می شود و شکستن این عادت ها در ماه رمضان صورت می گیرد.
وی ادامه داد: خداوند ضیافت زیبایی به نام شب قدر تعیین کرده است که انسان در آن به انداز هزار سال رشد می کند.
استاد دانشگاه، در پایان اظهار داشت: آسیب های شخصیتی باید در فرایند حج گندزدایی شود و مدیران حج باید این زمینه را ایجاد کنند، هر کسی که حاجی می شود باید گندزدایی شده و الگو شود.
پایان پیام/
نظر شما