مسعود سالمی، مدیر کل آمار و اطلاعات استانداری کردستان به خبرنگار شبستان گفت: طرح آزمایشی سرشماری بخش کشاورزی استان به منظور رفع موانع و مشکلات احتمالی در مرحله اصلی سرشماری سراسری سال 93 بخش کشاورزی کشور برگزار می شود.
وی ادامه داد: بر طبق برنامه زمان بندی اعلام شده مرحله آزمایشی این طرح از 27 مهرماه لغایت 29 آبانماه سالجاری همزمان با سایر استان ها و به وِیژه در شهرهای ایلام، بهشهر، برازجان، کهنوج و زابل به عنوان شهرهای نمونه آماری به اجرا در می آید.
مدیر کل آمار و اطلاعات استانداری کردستان تصریح کرد: در این راستا در استان کردستان نیز دهستان آبیدر از توابع شهرستان سنندج برای اجرای این طرح آزمایشی انتخاب شده که با همکاری روستاییان و کشاورزان منطقه با آمارگیران این طرح به انجام می رسد.
این مقام مسئول به ویژگی های این دوره از آمارگیری اشاره کرد و گفت: در این طرح روش اصلی جمع آوری آمار بخش کشاورزی با حضور آمارگیران آموزش دیده و استفاده از اطلاعات موثق و اطلاعات ارائه شده کشاورزان در مناطق روستایی انجام می شود.
سالمی خاطر نشان کرد: براین اساس پس از فهرست برداری از اماکن مورد نظر مراحل اجرایی جمع آوری اطلاعات مورد نیاز به صورت پرسش و پاسخ از جامعه هدف طرح از جمله خانوارهای روستایی، بهره برداران کشاورزی و دامپروری، شرکت های رسمی و موسسات عمومی و کلیه مراکز فعال در عرصه کشاورزی استان آغاز می شود.
وی تاکید کرد: نکته مهم قابل ذکر در این طرح سرشماری به صورت مستقیم با استفاده از سیستم رایانه ( تب لت) بجای فرم های اطلاعات کاغذی و دست نویس شده است که این امر موجب تسریع در جمع آوری اطلاعات و کاهش خطاهای انسانی و موردی در هنگام بررسی اطلاعات خواهد شد و داده های اطلاعاتی در کوتاه ترین زمان به مرکز ارسال می شود.
سالمی ابراز داشت: اطلاعاتی نظیر مشخصات فردی، تحصیلات کشاورزان و بهره برداران و سایر عوامل بخش کشاورزی و نیز نوع کاربری اراضی، نوع و میزان سطح زیرکشت محصولات، تفکیک میزان اراضی باغی و گلخانه ای، مساحت اراضی تحت فشار آبیاری قطره ای، میزان استفاده از اداوات و ماشین آلات کشاورزی وارائه آمار و اطلاعات مربوط به بخش دام و طیور از عمده ترین سرفصل های این طرح آماری است.
وی اذعان داشت: به همین منظور دوره های آموزشی و توجیهی ویژه آمارگیران و کارشناسان طرح سرشماری کشاورزی استان با هدف آشنایی بیشتر با نحوه اجرای طرح از تاریخ 14 مهرماه لغایت 25 مهر در دفتر آموزش و پژوهش استانداری در حال برگزاری است.
مدیر کل آمار و اطلاعات استانداری کردستان در پایان گفت: قطعا کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی استان با دادن آمار و اطلاعات دقیق می توانند هرچه بیشتر در برنامه ریزی مدیران و مسئولان استان و دستگاه های اجرایی برای رونق بخش کشاورزی و توسعه روز افزون این بخش های کشاورز یو اقتصادی استان مشارکت کنند که در نهایت با رفع موانع و مشکلات پیش روی این بخش یقینا شاهد توسعه همه جانبه کشاورزی در استان خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما