عرصه فرهنگ نمی‌تواند در انحصار گروه یا سلیقه خاص باشد

خبرگزاری شبستان: سیدعباس صالحی گفت: بدون تردید فرهنگ را در تاریکخانه نمی‌توان پرورش داد و همچنین نمی‌توان در محیط گلخانه‌ای گسترش داد. فرهنگ نیاز به نسیم با طراوت و آزاد دارد، نسیمی که محیط فرهنگی را شاداب کند.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم تکریم و معارفه معاونان امور فرهنگی، حقوقی، امور مجلس و استانها و امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز سه شنبه 16 مهر برگزار شد. در این مراسم حسین نوش آبادی به عنوان معاون حقوقی امور مجلس و استانها سیدعباس صالحی به عنوان معاون امور فرهنگی و حسین انتظامی به عنوان معاون امور مطبوعاتی منصوب شدند و حکمشان را از دست وزیر ارشاد دریافت کردند.

 

عرصه فرهنگ نمی‌تواند در انحصار گروه یا سلیقه خاص باشد/ فرهنگ را نمی‌توان در تاریکخانه پرورش داد

«سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در این مراسم به نکاتی اشاره کرد و گفت: طبعاً فرهنگ می‌تواند تفسیر‌های مختلف داشته باشد و براساس آن رویکرد‌های مختلف پدید آید، برخی فرهنگ را در کالاهای فرهنگی و گاه در یک یا چند کالا محدود می‌داند در حالیکه فرهنگ، روش و منش زندگیست و دایره گسترده دارد. بحث کتاب به عنوان بخش قابل توجه فعالیت‌های معاونت، دارای جایگاه اساسی است. کتاب هسته سخت تمدن‌سازی است، کتاب این فرصت را در گذر تمدن‌سازی جهانی دارد که هسته سخت است، تاملی که صورت می‌گیرد این فرصت را می‌دهد که رسانه‌های دیگر از سرچشمه کتاب بهره‌مند شوند.

 

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری، کتاب را مادر تمدن‌ها و عصاره آنها دانستند، افزود: رهبر انقلاب فرمودند کتاب مادر تمدن‌ها و عصاره آنهاست برخواسته از این است که کتاب نقش جوهری را در فضای رسانه‌های متعدد و بعد در مسیر الگوی پیشرفت دارد.

 

صالحی که وزیر ارشاد وی را حجت الاسلام خطاب کرد، توضیح داد: جایگاه وزارت ارشاد به عنوان متولی اصلی اجرای عمومی فرهنگ این معاونت در پرتو این دو نگاه تفسیر می‌شود. نگاهی که مشی زندگی را در تدبیر حاکمیت دینی نشان می‌دهد و از طرفی به حوزه کتاب به عنوان یک عنصر ماهوی و بنیادی، تمدنی و فرهنگ نگاه می‌کند، طبیعتاً با این نگاه ارتقای سطح حضور فرهنگی ارشاد و معاونت فرهنگی در حوزه‌های تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مشاهده می‌شود، این حضور وقتی فعال تر و جدی تر می‌شود که نگاه جدی به حوزه فرهنگ، رساله با نقشه درست باشد. به منعنی دیگر یکی از مسائل اساسی، سالم‌سازی نقشه و امکان حضور آزادانه و فعال فکر‌ها و خلاقیت‌های متنوع است،

 

وی خاطرنشان کرد: آنچه به عنوان آزاداندیشی در دهه اخیر مد نظر رهبر انقلاب است نگاهی به این فرصت‌ها است چراکه عرصه فرهنگ نمی‌تواند در انحصار گروه یا سلیقه خاص باشد، فضای فرهنگ به مدد تلاش‌های اجتماعی و انقلاب اسلامی، میدان‌های وسیع انسانی ایجاد کرده است که می‌تواند و باید در حیطه فرهنگ سازی حضور مثمرثمر داشته باشد.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد در پایان تاکید کرد: بدون تردید فرهنگ را در تاریکخانه نمی‌توان پرورش داد و همچنین نمی‌توان در محیط گلخانه‌ای گسترش داد. فرهنگ نیاز به نسیم با طراوت و آزاد دارد، نسیمی که محیط فرهنگی را شاداب و با طراوت حفظ کند.

 

اسماعیلی: در مسیر اعتلای فرهنگ فروگذار نکردیم

«علی اسماعیلی» معاون سابق فرهنگی وزیر ارشاد در این مراسم سخنانی را از رو قرائت کرد. وی گفت: بنده و همکارانم از ادای عهد امانتی که بر عهده ما نهاده شده بود کوشیدیم تا بر مدار توسعه کتاب و کتاب‌خوانی و چاپ آن هرچه در توان داریم به کار ببندیم و در این مسیر از هیچ کوششی فرو گذار نکرده‌ایم.

 

اسماعیلی همچنین بیان کرد: در معاونت فرهنگی کوشیدیم تا به قدر وسع و توان خویش از جایگاه بلند این عصاره حقیقت و چکیده عقل و جان آدمی صیانت کنیم و عصر جان‌فزا و هدایت‌زای آن را در اقصی‌نقاط ایران اسلامی انتشار دهیم، عمده مسئولیت و تلاش ما در این مسیر بر افزایش سرانه دسترسی به کتاب، تبلیغ و ترویج کتاب‌خوانی، توجه ویژه به چاپ، تشویق و تکریم اهل قلم، ساماندهی و کمک به رشد اقتصاد چاپ و نشر، تقویت حضور کتابهای ایران اسلامی در بازارهای منطقه‌ای و جهانی، حمایت از پژوهش‌های بنیادی و ... در زمینه‌های گوناگون بوده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 300926

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha