اندک اندک جمع مستان می رسند

خبرگزاری شبستان: روز هشتم ذی الحجه روز ترویه نامیده می شود و علت نام گذاری این روز، بدان جهت است که در منا و عرفات آب وجود نداردو حاجیان باید از مکه برای خود تهیه کنند.

گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، امروز در ایران روز هفتم ذی الحجه و در عربستان سعودی هشتم ذی الحجه است و سپید پوشان حرم امن الهی از امروز عازم عرفات می شوند. روز هشتم ذی الحجه روز ترویه نیز نامیده می شود و علت نام گذاری این روز، بدان جهت است که در منا و عرفات آب وجود ندارد و حاجیانی که قصد وقوف در منا و عرفات را دارند، باید از مکه برای خویش آب تهیه کرده و به همراه خود ببرند و چنین حالتی را ترویه می‌نامند.
این روز، از روزهای مهم ذیحجه‌ است و بر اساس روایتی از حضرت جعفر صادق، علیه السلام روزه گرفتن در آن، کفاره 2 سال آدمی است.[1]
در این روز حاجیان خانه خدا، مراسم حج تمتع و حج اکبر را آغاز می‌کنند.اعمال تمتع نیز عبارتند از:
1.محرم شدن: پوشیدن لباس ویژه احرام و نیت حج نمودن؛ بهترین زمان محرم شدن، روز هشتم ذی الحجه است که در مکه معظمه انجام می‌گیرد که اگر در مسجدالحرام باشد، افضل خواهد بود.
2.وقوف در عرفات: حضور در عرفات، از ظهر روز نهم ذی الحجه تا غروب شرعی.
3.وقوف در مشعر: بیتوته در مشعرالحرام، واقع در مزدلفه از شب دهم ذی الحجه تا طلوع فجر روز دهم.
4.انجام واجبات منی در روز دهم ذی الحجه: واجبات منی عبارتند از: رمی جمره عقبه، قربانی کردن حیوان حلال‌گوشت؛ گوسفند، گاو و شتر، حلق و تقصیر؛ تراشیدن و کوتاه کردن موی سر.
5.اعمال واجب مکه: پس از بازگشت از عرفات و منی به مکه معظمه، چند عمل را باید در آن انجام دهد: طواف واجب خانه خدا، خواندن دو رکعت نماز طواف و سعی بین صفا و مروه.
6.طواف نساء.
7.خواندن دو رکعت نماز طواف نساء در پشت مقام حضرت ابراهیم علیه‌السلام.
8.بیتوته در منی، در شب‌های یازدهم و دوازدهم ذی الحجه.
9.رمی جمرات سه‌گانه جمرة الاولی، جمرة الوسطی و جمرة العقبه در روزهای یازدهم و دوازدهم ذی الحجه.
همچنین بر اساس مستندات و منابع تاریخی، حرکت امام حسین علیه السلام و همراهان حضرت از مکه به سوی عراق و کربلا در این بوده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 302450

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha