حجتالاسلام سیدمرتضی حسینی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که نویسندگان تا چه اندازه میتوانند در افزایش کارکرد اجتماعی فرهنگی مساجد مؤثر باشند، به خبرنگار شبستان گفت: متأسفانه نویسندگان ما خیلی کم به مسجد و جایگاه و کارکردهای مسجد در آثارشان پرداختهاند و میتوان گفت کمتر از 10 درصد از رمان ها و داستانهای ما به موضوع مسجد پرداخته و یا به آنها اشاره داشته است که این یک فاجعه است.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به ضرورت پرداختن به مسجد در قصه و رمان اظهار داشت: مسجد در طول تاریخ به عنوان مرکز دینی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی شناخته شده است و جایگاه ویژهای در جامعه دارد. بر این اساس این مرکز بسیار مهم و تأثیرگذار قابلیت توجه و پرداختن در قالب قصه و رمان و فیلم را داراست.
وی افزایش کارکرد فرهنگی اجتماعی مساجد را عامل رشد و سالمبودن جامعه دانست و افزود: اگر میخواهیم ناهنجاریهای جامعه را کاهش دهیم سبک زندگی سالم داشته باشیم، طلاق کم شود و جامعه ما جامعه ایدهآلی شود باید مساجد رونق پیدا کنند و در این رونق نویسندگان میتوانند نقش اثرگذاری داشته باشند.
به گفته نماینده مردم البرز، آبیک و قزوین در مجلس شورای اسلامی، اگر رماننویسان و داستاننویسان در آثار خود به جایگاه مساجد و کارکردهای آن توجه داشته باشند و آن را برای مخاطبان روشن کنند، شاهد اثرات خوب اجتماعی این حرکت برای مردم بهویژه جوانان خواهیم بود.
حجتالاسلام حسینی با تأکید بر لزوم آغشتهکردن رمان و داستان با مساجد بیان کرد: در برخی داستانها نشانی از دین، خدا و مسجد وجود ندارد و اینگونه داستانها طبیعتا نمیتوانند خواننده را با معنویت پیوند زند. اگر رماننویسان در آثار خود به مسجد توجه داشته باشند، مخاطب میتواند از کانال رمان به یک رشد معنوی برسد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود المانهای دینی در آثار دفاع مقدس تصریح کرد: در اغلب آثار دفاع مقدس، مسجد جایگاه خاصی دارد زیرا رزمنده تربیتیافته مسجد است و به همین دلیل نمیشود از رزمنده و دفاع مقدس نوشت اما به المانهای دینی و مسجد بیتوجه بود. از سوی دیگر وقتی نویسندگان از افرادی مینویسند که علقه دینی ندارند، نمیتوانند به مسجد و معنویت بپردازند.
حجتالاسلام حسینی با بیان اینکه همه مسئولان و هنرمندان و نویسندگان باید به ارتقای جایگاه مساجد کمک کنند، افزود: مساجد نباید تنها جایگاه نمازخواندن باشند. مساجد باید در عقد جوانان، حل مشکلات مردم منطقه، گرهگشایی از مشکلات و گرفتاریهای فردی و اجتماعی، کمکرسانی به افراد حادثهدیده علمدار باشد. مساجد باید در خانوادهها جایگاه ویژه داشته باشد و بتواند جوانان را جذب کند. به هر حال مساجد ظرفیت بالایی دارد که باید از این ظرفیت استفاده کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نویسندهای که به جایگاه مسجد پی نبرده و چنین دغدغهای ندارد مسلما در مورد مسجد در آثارش نمینویسد. اما اگر بنده که حدود 14 سال امام جماعت هستم، رمان بنویسم مسلما به مسجد میپردازم. اگر نویسنده دغدغه دین داشته باشد میتوان در آثارش رد معنویت را دید.
به گفته حجتالاسلام حسینی، با توجه به کار کم و ضعیفی که در حوزه داستان و رمان در مورد پرداختن به مساجد صورت گرفته است، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری باید در این خصوص به نویسندگان تذکر دهند.
پایان پیام/
نظر شما