دعای عرفه مهمترین ابزار برقراری ارتباط انسان با کمال مطلق است

خبرگزاری شبستان:استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بازشناسی انسان فلسفه عرفه است، گفت:دعای عرفه مهمترین ابزار برقراری ارتباط انسان با کمال مطلق است.

حجت الاسلام محمد هادی عبد خدایی، استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه وجود عرفه برای این است که ما از آن درس بگیریم، در خود تامل کنیم، دعا و عبادت‌مان با آگاهی و توجه باشد و از خدا بخواهیم که این بینایی و شناخت را برای ما فراهم کند، به خبر نگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت: یکی از ویژگی های مهم دعای عرفه بازشناسی انسان است.


وی با اشاره به اینکه رسیدن به شناخت و معرفت از خود، سبب پی بردن به استعدادها و قابلیت های یک انسان می‌شود، تصریح کرد: انسان در مقایسه با ستاره، ماه و کهکشان‌ها موجود کوچکی است اما با شناخت قدرت و توانایی‌های خود می‌تواند همه امور را به دست گیرد.


این استاد حوزه و دانشگاه افزود: جمله "من عرفه نفسه فقد عرفه ربه از امیرالمومنین" به این موضوع اشاره دارد که رابطه‌ای بین خداشناسی و خودشناسی وجود دارد و از این رو لازم است انسان قابلیت ها، آسیب‌ها و آفت‌هایی که ممکن است برای او به وجود آید را بشناسد.


استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دعای عرفه مهمترین ابزار برقراری ارتباط انسان با کمال مطلق است، گفت: بازشناسی انسان فلسفه عرفه است.


حجت الاسلام عبد خدایی گفت:فضایی که برای شناخت انسان تعیین شده است صحرای عرفات و روزی که برای این اصل مهم در نظر گرفته شده، روز عرفه است این به این معنا نیست که در طول سال معرفت و شناخت اهمیتی نداشته باشد، بلکه این روز تعیین شده تا همه ذهن‌ها به آن جهت متوجه شود.


این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه جهان اسلام در شناخت خود فراز و نشیب‌هایی داشته و حرکت تکاملی انجام شده است ولی به شناخت و معرفت مطلوب نرسیده است، اظهار داشت: برای رسیدن جهان اسلام به شناختی مطلوب، راه‌های مختلفی وجود دارد، از جمله اینکه انسان یک روز را در طول سال برای شناخت خود تعیین کند و ذهن خود را در این جهت متمرکز نماید که برای این منظور راه های مختلفی در فرهنگ اسلامی است.


وی به اعمال این روز اشاره کرد و گفت: غسل که مستحب است قبل از زوال انجام شود، قرائت زیارت امام حسین (ع)که از هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد بالاتر است و احادیث، در کثرت فضیلت زیارت آن حضرت در این روز متواتر است و اگر کسى توفیق یابد که در این روز در تحت قُبّه مقدسه آن حضرت باشد ثوابش کمتر از کسى که در عرفات است نیست ، بعد از نماز عصر پیش از آن که مشغول به خواندن دعاهاى عرفه شود دو رکعت نماز بجا آورد و نزد حق تعالى به گناهان خود اعتراف و اقرار کند تا به ثواب عرفات رستگار شود و گناهانش آمرزیده شود از جمله اعمال روز عرفه است.


این استاد حوزه و دانشگاه افزود:به جا آوردن نماز ظهر و عصر با رکوع و سجود نیکو و اقامه دو رکعت نماز در رکعت اول بعد از حمد، توحید و در دوم بعد از حمد، قُل یا ایها الکافرون و بعد از آن به جا آوردن چهار رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، توحید پنجاه مرتبه است نیز از دیگر اعمال این روز است.

 

 پایان پیام/

کد خبر 302736

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha