ادامه جبهه گیری احزاب در مقابل هاشمی/ واکنش ها به شعار «مرگ بر آمریکا»

خبرگزاری شبستان: احزاب ایران در طی این هفته همچنان مصاحبه هایی در واکنش به صحبت های آقای هاشمی داشته اند.واکنش به شعار مرگ بر آمریکاو روابط با ایران نیز در مصاحبه های این هفته دیده می شد.

به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، احزاب ایران در طی این هفته همچنان مصاحبه هایی در واکنش به صحبت های آقای هاشمی داشته اند.واکنش به شعار مرگ بر آمریکاو روابط با ایران نیز در مصاحبه های این هفته دیده می شد. اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

 

مردم جنایات سران آمریکایی را فراموش نمی کنند

عضو جامعه روحانیت مبارز، با اشاره به جنایات آمریکا علیه ملت ایران گفت: مردم ایران نمی‌توانند جنایات سران آمریکایی علیه ملت ایران در طول تاریخ را فراموش کنند مگر آنکه آمریکا خودش کاری کند که ملت ایران دیگر مرگ بر آمریکا نگویند.
 

حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز در واکنش به انتشار خاطره موافقت امام خمینی(ره) مبنی بر نظر مثبت ایشان با حذف شعار مرگ بر آمریکا از سوی هاشمی رفسنجانی، گفت: مرگ بر آمریکا منتسب به امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب نیست. بلکه شعاری است که از درون ملت جوشیده یعنی عملکرد آمریکا به نحوی بوده که ملت ایران این شعار را سر دادند.
 

عضو جامعه روحانیت مبارز، با اشاره به جنایات آمریکا و حقوق پایمال شده ملت ایران خاطرنشان کرد: مردم ایران نمی‌توانند جنایات سران آمریکایی علیه ملت ایران در طول تاریخ را فراموش کنند مگر آنکه آمریکا خودش کاری کند که ملت ایران دیگر مرگ بر آمریکا نگویند.
 

عده‌ای در دولت گذشته باعث زحمت در ابعاد داخلی و خارجی بودند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر احترام همیشگی مردم نسبت به روحانیت در ایران گفت: فقط در دولت گذشته عده‌ای با سیاست‌های غلط که باعث زحمت مردم در ابعاد داخلی و خارجی شده بود، تلاش می‌کردند مردم نسبت به روحانیت بدبین شوند.
 

هاشمی‌رفسنجانی در ادامه برنامه‌های اولین روز سفر به استان کرمانشاه دیشب در حوزه علمیه امام خمینی (ره) با علما، فضلا، روحانیون و طلاب شیعه و سنی کرمانشاه و دیگر شهرهای استان دیدار کرد.
 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با اشاره به سوابق و دستاوردهای حوزه های علمیه در تاریخ پس از اسلام در ایران گفت: در تمام مراحل روحانیت شیعه و سنی برای تبیین احکام اسلام واقعی نقش اساسی داشتند.
 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر احترام همیشگی مردم نسبت به روحانیت در ایران تصریح‌کرد: فقط در دولت گذشته عده‌ای با سیاست‌های غلط که باعث زحمت مردم در ابعاد داخلی و خارجی شده بود، تلاش می‌کردند مردم نسبت به روحانیت بدبین شوند؛ ولی به رغم این تلاش‌های منفی در انتخابات اخیر شاهد رویکرد مثبت مردم نسبت به روحانیت بودیم.
 

هاشمی‌رفسنجانی با تاکید بر این جمله که «مردم یک روحانی را انتخاب کردند»، گفت: نتیجه انتخابات نشان داد که دل مردم با دین است که فطرت الهی در نهاد انسان‌ها جاودان است.
 

کسی نمی‌تواند هویت استکبارستیزی ملت ایران را بگیرد/ امام هیچگاه مخالف «شعار مرگ بر آمریکا» نبودند
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه حضرت امام مخالف شعار مرگ بر آمریکا نبوده‌اند، گفت: اگر بخواهیم بر اساس صحیفه و وصیت‌نامه حضرت امام عمل کنیم، باید بدانیم شعار مرگ بر آمریکا یک موضع اصولی و مبنایی است.
 

آیت‌الله کعبی با بیان اینکه خوی سلطه‌گری و جنگ‌طلبی و جنایت علیه ملت‌های مستضعف در ذات دولت آمریکا است، تصریح کرد: رژیم آمریکا تابع رژیم صهیونیستی است و خوی ظالمانه آن نیز باعث تجلی این شعار شده است.
 

وی در خصوص برخورد سیاسی با شعار مرگ بر آمریکا از سوی مؤسسه حفظ آثار امام خاطر نشان کرد: هویت انقلاب اسلامی با روحیه استکبارستیزی قرین شده و کسی نمی‌تواند این هویت را از ملت ایران بگیرد.
 

آیت‌الله کعبی با تأکید بر اینکه من سراغ ندارم که حضرت امام مخالف شعار مرگ بر آمریکا بوده باشند، یادآور شد: اگر بخواهیم بر اساس صحیفه و وصیت‌نامه حضرت امام عمل کنیم باید بدانیم که شعار مرگ بر آمریکا یک موضع اصولی و مبنایی است که مورد تأکید امام راحل بوده است و با منظومه فکری و ارزشی ایشان قرابت دارد.
 

پایگاه اطلاع رسانی هاشمی بدسلیقگی کرد/ نقل قول‌های امام(ره) باید در زمان خود بررسی شود
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه برخی سخنان هاشمی درباره نقل قول از امام(ره) درباره حذف شعار مرگ بر آمریکا پیش از این نیز مطرح شده بود، گفت: پایگاه اطلاع رسانی آقای هاشمی با بدسلیقگی این اظهار نظر را در شرایط فعلی منتشر کرد.
 

بیژن مقدم کارشناس مسائل سیاسی و مدیر مسئول روزنامه جام جم با بیان اینکه پایگاه اطلاع رسانی آقای هاشمی با بد سلیقگی این اظهار نظر را در شرایط فعلی منتشر کرد که به نظر من واقعا جای سئوال دارد، اظهار داشت: البته نقل قول های فعلی از حضرت امام(ره) حتی در صورت صحت، باید در شرایط خود بررسی شود، نه این که به تمام شرایط تعمیم داده شود.
 

وی افزود: ممکن است در آن شرایط نیاز به تحرکی در حوزه دیپلماسی بوده و موافقت امام (ره) با حذف این شعار به همین دلیل باشد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
 

مخالفین شعار «مرگ‌برآمریکا» پیش از این هم شعار «نه غزه نه لبنان» سر می‌دادند
دبیرکل جبهه مردمی اصلاحات گفت: کسانی که امروز به دنبال حذف شعار مرگ‌برآمریکا هستند همان کسانی‌اند که پیش از این شعار «نه غزه نه لبنان» را مطرح می‌کردند و صحبت‌های آنان هیچ سنخیتی با مواضع امام(ره) ندارد.
 

محمدزارع فومنی دبیرکل جبهه مردمی اصلاحات گفت: در چند ماه اخیر شاهد هستیم کسانی که پیش از این شبهاتی را در خصوص مسائل مختلف مطرح می‌کردند به جعل مطالبی در مورد مواضع امام (ره) در قبال آمریکا می‌پردازند که هیچ سنخیتی با روحیه امام ندارد و نقل‌قولهای این افراد از امام(ره) از سندیت برخوردار نیست و اینها همان افرادی هستند که پیش از این شعار «نه غزه نه لبنان» را مطرح می‌کردند.
 

وی افزود: دستپاچگی برخیها برای رابطه با آمریکا در حالیست که آمریکا امروزه با مشکلات جدی در عرصه مسائل اجتماعی و اقتصادی مواجه است و ما امروز در موضع قدرت هستیم و باید به دفاع از آرمانهای انقلاب و امام(ره) بپردازیم.
 

اوباما بعد از مکالمه تلفنی رجزخوانی‌ را بیشتر کرد/ نظرسنجی درباره مذاکره اشتباه است/ آمریکا نشان داد همچنان قابل اعتماد نیست
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با بیان اینکه مطمئنا صرف مذاکره برای مذاکره اثر مثبتی ندارد، گفت: اوباما از یک طرف در گفت‌وگوی تلفنی مطالب مثبتی را بیان کرد، اما بعد رجزهای بیهوده‌ای را که ماه‌ها نخوانده بودند یعنی «گزینه نظامی روی میز» را تکرار کرد.
 

علی اکبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل درباره ریشه‌های عدم اعتماد بین ایران و آمریکا اظهار داشت: آمریکایی‎ها هم خودشان به لحاظ سابقه‌ای که می‌توان از بعد از 28 مرداد 32 به این طرف روی آن تکیه کرد، سعی کردند حکومت‎هایی که در ایران روی کار می‎آید، تحت نفوذ آمریکا باشد و هر مجموعه‌ای که می‌خواست علیه نفوذ آمریکا مبارزه کند، آمریکایی‎ها با خشونت و سبعیت با او برخورد می‌کردند و یا دست رژیم پهلوی را باز می‌گذاشتند تا آنها را سرکوب کند.
 

ولایتی تصریح کرد: این بخشی از سابقه آمریکایی‎ها در ایران است که در واقع ریشه‌های جدی عدم اعتماد و مشکلات بین ایران و آمریکا محسوب می‌شود. از این دست مثال‎ها که ریشه در ماهیت امریکایی دارد فراوان است.
 

واکنش مجمع تشخیص به اظهارات رفسنجانی درباره انتخاب استانداران
روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره واکنش‌ها در خصوص تاکید هاشمی رفسنجانی بر این نکته که «طولانی شدن زمان انتخاب استانداران به صلاح نیست» اطلاعیه‌ای منتشر کرد.
 

در این اطلاعیه آمده است: برخی این مطالب را دخالت در کار دولت و تعیین تکلیف برای وزرا دانستند و شروع به ارائه تحلیل‌های گوناگون در فضای شانتاژ خبری کردند؛ در حالی که منظور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، توصیه خیرخواهانه و مطلبی دلسوزانه برای جلوگیری از دچار شدن امور کشور به روزمرگی بود که اگر مدیران سابق مقبولند، به آنها ابلاغ شود که کارشان ادامه دارد تا برنامه ‌یزی کنند و در غیر این صورت، مدیران جدید منصوب شوند تا با اتکا به سیاست‌های دولت‌، از رکود مدیریتی در استانها جلوگیری شود.
 

این اطلاعیه می‌افزاید: برای تنویر افکار عمومی، این قسمت از سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که در جواب حاضران که از کند بودن گردش امور اداره کشور در استانها شکایت داشتند، اظهار شد، عیناً از نوار پیاده شده است: (دولت گذشته حقیقتا به کشور صدمه زد. چون سیاستش این بود که – به خیال خودشان – نوسازی کنند و نیروهای موثر را از گردونه بیرون کنند، مگر جاهایی که به هر دلیل نتوانستند ... دچار تحریم هم شدیم و اوضاع کشور را مثل کلافی سر درگم به هم ریخت ...من می‌بینم که دولت‌ -دکتر روحانی- در این مدت دارد تلاش می‌کند تا سازمان خودش را شکل دهد و می‌بینم که بعضی جاها کارها گره می خورد. اصلاح امور نیاز به تدبیر دارد که دولت دارد به خرج می‌دهد . البته طولانی شدن زمان انتخاب استانداران و دیگر مدیران استانی و شهرستانی هم به صلاح دولت فعلی و مردم نیست . چون استانداری که احساس می کند که شاید فردا نباشد و به طبع او فرمانداران، بخشداران و مدیران کل هم این شرایط را دارند ، نمی‌توانند تصمیمات بلند مدت بگیرند . البته می‌دانم که دولت چه ملاحظاتی دارد، ولی در مدیریت‌ها علاوه بر اشکال سابق، یک اشکال جدی‌تر هم پیدا شده که همان مدیر احساس تداوم کار برای خود ندارد؛‌چون نمی‌داند می‌ماند یا نه و به کارها دل نمی‌دهد، که خوب است تکلیفشان مشخص باشد.)
 

«روحانی» به خاطر عزت خود تکلیف «پدرخوانده‌ها» را روشن کند
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با اشاره به نقش خاتمی و هاشمی در دولت یازدهم به روحانی توصیه کرد اگر می‌خواهد همچنان عزتمند و مورد حمایت باقی بماند تکلیف خود را با پدرخوانده‌های دولت مشخص کند.
 

روح‌الله حسینیان عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با بیان اینکه متأسفانه آقای روحانی پدرخوانده‌های بسیاری دارد، اظهار داشت: برخی از آقایان به اشتباه احساس می‌کنند که پیروزی روحانی در انتخابات مرهون محبوبیت و حمایت آنهاست.
 

حسینیان با تاکید بر اینکه مردم به روحانی به عنوان یک شخصیت مستقل رای دادند ادامه داد: مجموعه رأی آقای روحانی در برابر اصولگرایان 50+ 7 دهم درصد بود درحالی که اگر رأی آقای روحانی مرهون این افراد بود باید رای مجموعه کارگزاران، اصلاح‌طلبان، دوم خردادی‌ها و کسانی که ادعای پدرخواندگی دارند بیش از اینها می‌شد.
 

دولت اجازه دخالت به هیچ فردی را ندهد/ انتقاد از برخی عزل و نصب‌ها
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با انتقاد از نادیده گرفته شدن افراد معتدل در جبهه اصولگرایان از سوی روحانی گفت: عزل و نصب‌های اخیر نشان می‌دهد این تفکر که در بین اصولگرایان هم افراد معتدل حضور دارند، از ذهن دولت حذف شده است.
 

محمد‌نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با انتقاد از دخالت برخی افراد در عزل و نصب استانداران در دولت تدبیر و امید، متذکر شد: دولت می‌تواند شنونده پیشنهادات مختلف باشد اما در نهایت باید برای عزل و نصب‌ها خودش تصمیم گرفته و اجازه دخالت به هیچ فردی را ندهد.
 

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با ذکر این نکته که مشورت دادن به دولت دخالت محسوب نمی‌شود، ادامه داد: اما تعیین تکلیف برای دولت که چه کسی را عزل و چه کسی را نصب کند، یک نوع دخالت است.
 

حبیبی با انتقاد از عزل و نصب‌های اخیر در سطح استانداران و فرمانداران گفت: بنده این عقیده را دارم که عزل همه مدیران منصوب شده در دولت قبلی اقدام درستی نیست زیرا مطمئنا در بین استانداران و مدیران گذشته نیز افرادی هستند که واجد شرایط تصدی این پست‌ها هستند و نباید بنا بر تغییر صد درصدی مدیران باشد.
 

دولت یازدهم را رفسنجانی اداره می‌کند/ روحانی به شعارهای خود پایبند باشد
عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه امروز هاشمی اداره‌کننده دولت یازدهم است، خاطرنشان کرد: برخی وزرای آقای روحانی اذعان دارند رفسنجانی پدر معنوی‌شان است.
 

وی با تاکید بر اینکه امروز هاشمی اداره کننده دولت یازدهم است، خاطر نشان کرد: برخی از وزرای آقای روحانی اذعان دارند که آقای هاشمی پدر معنوی ماست.
 

این فعال سیاسی اصولگرا با طرح این پرسش که چرا امروزه دیدارهای هاشمی تا این اندازه زیاد شده است، گفت: افرادی که امروز بر سر کار آمدند یک سرشان در کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است، یعنی یا کارگزارانی هستند یا اصلاح طلب؟
 

نمی‌دانم رفسنجانی رئیس‌جمهور است یا روحانی/ مجلس از روحانی سؤال می‌کند نه از رئیس‌ مجمع تشخیص
عضو شورای مرکزی جبهه پیروان با انتقاد از اظهارات‌ هاشمی رفسنجانی درباره تاخیر در انتخاب استانداران، گفت: انتخاب استاندار حق دولت است اما نمی‌دانم رفسنجانی رئیس‌جمهور است یا روحانی.
 

اسدالله بادامچیان عضو شورای مرکزی جبهه پیروان درباره اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه تاخیر در انتخاب استانداران به صلاح مردم نیست، گفت: کسی در کار دولت دخالت نمی‌کند اما اینکه سعی شود تا برای همه استانداری‌ها عناصر اصلاح‌طلب گذاشته شود، به طور طبیعی عده‌ای را ناراضی می‌کند.
 

وی با تاکید بر اینکه انتخاب استانداران به عهده دولت است، اظهار داشت: نمی‌دانم آقای هاشمی رئیس‌جمهور هستند یا آقای روحانی؟ آقای دکتر روحانی رئیس‌جمهور هستند.
 

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان در عین حال با بیان اینکه جایگاه هاشمی باید حفظ شود، گفت: این رئیس‌جمهور است که اگر اقدامی انجام دهد در مجلس مورد سوال قرار می‌گیرد نه رئیس‌مجمع تشخیص مصلحت نظام لذا روحانی باید در دورانی که در سیاست خارجی کار می‌کند، تدبیری داشته باشد که همه پشت سر دولتش قرار گیرند.

پایان پیام/ 
 

کد خبر 303510

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha