افزایش آموزش فارسی به نو آموزان دو زبانه/چرخه جذب معلمان معیوب است

مدیر کل مراکز پیش‌دبستانی با بیان اینکه یک ماه به نو آموزان دو زبانه آموزش زبان فارسی داده می شود تا وارد پایه اول دبستان شوندگفت: احتمالا این زمان بیش از یک ماه می شود و در طول سال تحصیلی ارائه می شود.

فضل‌الله رفیع‌بخش، مدیر کل مراکز پیش‌دبستانی آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان درباره ی تعلیم دانش آموزان گفت: به طور حداقل یک ماه کودکان مناطق دو زبانه با زبان فارسی آشنایی پیدا می‌کنند و آماده برای ورود به پایه اول دبستان می‌شوند که عمدتا در تابستان این آموزش‌ها صورت می‌گیرد.

 

وی افزود: امیدواریم تا زمان این آموزش را به بیش از یک ماه افزایش دهیم و در طول پایه اول دبستان آموزش‌ها صورت گیرد، معلم در ابتدا یک یا دو ماه با دانش‌آموزان زبان فارسی را کار کند و سپس کتاب‌های درسی دیگر را فرا دهد.

 

مدیر کل مراکز پیش‌دبستانی آموزش و پرورش ادامه داد: معلمان اکثرا چون معلمان بومی هستند و تسلط به زبان مادری و فارسی دارند بنابراین به راحتی می‌توانند به دانش‌آموزان دوزبانه فارسی یاد دهند.

 

وی در خصوص ترویج فرهنگ بومی و محلی هر منطقه در پیش‌دبستانی و مدارس اظهار کرد: باید فرهنگ بومی و محلی انعطاف‌پذیر متناسب با توانایی آن دانش آموزان مناطق ترویج داده شود که در دستورالعمل های ابلاغی به مراکز پیش دبستانی آمده است.

 

رفیع بخش در خصوص جذب مربیان پیش‌دبستانی گفت: مراکز پیش‌دبستانی به دلیل اینکه پایگاه قانونی محکم ندارند، باید این مسئله را بپذیریم که این مراکز غیر دولتی توسط مشارکت های مردمی اداره می شود و خانواده ها مطالبه جذب مربی دارند اما هنوز سازوکارهایی که به عنوان دوره تربیتی در کشور دولت مکلف شود نیرو استخدام کند، وجود ندارد.

 

 رفیع‌بخش ادامه داد: پیش از این مربیان با یک آزمون استخدام آموزش و پرورش  می‌شدند و باید دوباره برای پیش دبستانی ها مربی جایگزین کرد و دوباره آزمون گرفته ‌شود و این مربیان جذب سیستم آموزش و پرورش می شوند و این چرخه معیوب ادامه پیدا می‌کند.در حالی  ما باید به دنبال این مسئله باشیم، مربیان را برای همین دوره‌های پیش‌دبستانی تربیت کنیم و استخدام کنیم.

 

مدیر کل مراکز پیش‌دبستانی آموزش و پرورش  ادامه داد: آزمونی که برای جذب معلمی گرفته می‌شود طبق مصوبه مجلس است که آموزش و پرورش ظرف دو سال از طریق آزمون با رعایت اولویت‌های نیاز منطقه‌ای، جنسیت، رشته و سنوات خدمت معلم جذب می‌کند که نیاز به دریافت مجوز و تأمین اعتبار دارد.

 

 وی در خصوص ساختار فرهنگی در مراکز پیش‌دبستانی اظهار کرد: از پیش از انقلاب روح حاکم بر آموزش و پرورش وارداتی بوده است و بعد از انقلاب آن‌گونه که باید شایسته باشد و تغییر کند، تغییر نکرد و همچنان ما از راه و روش بیگانگان استفاده می‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر مبنای تفکر اسلامی برنامه‌ریزی شده است، اظهار کرد: بر روی این سند سال‌هاست که کار شده است و نگاه تربیتی آن حیات طیبه است که باید بر اساس آموزه‌های قرآنی، فرهنگی و اجتماعی، تربیت کودکان و دانش‌آموزان صورت گیرد.

 

مدیر کل مراکز پیش‌دبستانی آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش باید سطح بالاتر داشته باشد و بر اساس فلسفه اسلامی اداره شود، اظهار کرد: اگر سند تحول بنیادین را کاملا پیاده‌سازی کنیم مطمئنا به حیات طیبه دست می‌یابیم البته تنها آموزش و پرورش وظیفه اصلی تعلیم و تربیت را ندارد و باید همه دستگاه‌ها با هم مشارکت داشته باشند تا آینده را بسازیم.

 

وی با بیان اینکه سند تحول بسیار عالی تدوین شده است، اظهار کرد: بیشتر دانش‌آموزان در خانه به گونه‌ای دیگر تربیت می‌شوند و در مدرسه با شیوه‌ای دیگر که دچار تعارض می‌شوند اما اگر با شیوه سند تحول تعلیم و تربیت را ارایه دهیم مطمئنا دچار این تعارض‌ها نمی‌شویم.

 

مدیرکل مراکز پیش دبستانی با بیان اینکه پیش‌دبستانی بزرگراه همه‌جانبه کشور است، اظهار کرد: باید برای بهترشدن و توسعه کشور از پیش‌دبستانی شروع کنیم و به دور از هیاهو برنامه‌ها را برای آینده متناسب با حیات طیبه ارایه دهیم چرا که اکنون نظام تعلیم و تربیت آن‌طور که شایسته کشور باید باشد فاصله دارد.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 303824

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha